REKRUTACJA DO WILCZEGO SZAŃCA ZAMKNIĘTA! Zostanie ponownie otwarta, po rozbudowie WS (Wilczy Szaniec)Wurm Online to gra MMORPG (to prawdziwe MMORPG! Nie to co Metin2 lub inne tego typu gierki) Gdzie żeby przeżyć, musisz oczywiście jeść i pić (nie zawsze wodę... obecnie z Mat'em Berserkerem mamy w planach wino i jabola :D) Wszystko w Wurmie możesz stworzyć sam, np:
- Kamienny posąg psa
- Dom
- Fontannę
- Studnię
- Wędkę
- Wóz (nie, nie samochód... wóz, który możesz wypakować przedmiotami i ciągnąć za sobą, ew. korzystać przy tym z pomocy zwierząt takich jak krowa,byk, koń itp.)
- Miecz, topór itp.
- Kowadło
- Gwoździe potrzebne do budowy domu
- Deski, też potrzebne do budowy domu
- Itd...
Wurm jest nieprawdopodobnie trudną grą, jeśli chodzi o sam początek. Kiedy znalazłem się w nim, nie wiedziałem co to w ogóle jest?! Ale zaczynałem z Mat'em - doświadczonym graczem, który wielu rzeczy mnie nauczył i w wielu rzeczach mi pomógł. Obecnie wybudowaliśmy dom (nie nasz pierwszy) i tworzymy farmę - dla zwierząt i pod rolę. Bardzo zależy nam na nowych graczach, bo dzięki Wam, będziemy mieli szanse stworzyć osadę, wioskę, a w najlepszym przypadku - miasto, tętniące życiem! Wurm to gra gdzie LICZY SIĘ TEAM WORK!
Jak to bywa w "przyjaźni" często z Mat'em się kłócimy się. Kiedyś pobiliśmy się i JA uciekłem z domu, do stolicy królestwa Jenn Kellon - jesteśmy członkami tego królestwa. Po 2 dniach pogodziliśmy się i razem, kontynuowaliśmy przygodę.
Jeśli chodzi o grafikę - nie jest nieprawdopodobna, czasami nawet brzydka, mimo to, Wurm bardzo muli kompa - jest tak zawsze na samym początku, kiedy jednak znajdziecie miejsce pod budowę domu, odosobnione od innych, wszystko będzie szło płynnie.
W WO nie ma czegoś takiego, jak AWANS NA KOLEJNY POZIOM. Tutaj są po prostu poziomy umiejętności - rąbanie drzewa, stolarstwo, wspinaczka, łowienie (itd.) - wzrastają one, przez wykonywanie tych czynności.
STRONA WURMA http://www.wurmonline.com/WURMOWA WIKIPEDIA http://www.wurmonline.com/wiki/index.php?title=Main_PageGra jest oczywiście po angielsku, ale nawet taki nieuk jak ja, da sobie radę!
Na razie to tyle - może Mat coś doda...
EDIT: Jeśli ktoś jest zainteresowany wspólną grą, niech zgłosi się do mnie lub do Mat'a Berserkera! -
REKRUTACJA ZAMKNIĘTA!!!Wilczy Szaniec...REKRUTACJA DO WILCZEGO SZAŃCA ZAMKNIĘTA! Zostanie ponownie otwarta, po rozbudowie WS (Wilczy Szaniec)Grono się powiększa... cóż... przedstawiam ogólne zasady, panujące w Wilczym Szańcu:- Mamy komunizm - każdy po równo :D
- Dowodzi Mat, ja jestem jego zastępcą - macie się słuchać Mat'a
- Nie niszczyć ziemi, nie kopać, nie packować, bez pozwolenia Mat'a
- Nie zjadać surowego mięsa ani surowych ryb (to gotujemy w piekarniku) nie zjadać owoców, warzyw i przypraw bez pozwolenia (z tego robimy soki, doprawiamy dania)
- Nie budować szkieletów, ani domów bez pozwolenia Mat'a
- Nie jeść "Bo nudno" a zatem - nie żryjcie tyle, jeśli nie potrzebujecie!
- Nie niszczyć itemów. Np.: nie wyrzucać wiadra do dojenia krowy, na ziemie.
Jeferiaz - główny rybak, kowal Wilczego Szańca
Mat Berserker - główny rolnik, myśliwy, budowlaniec Wilczego Szańca
Axel/Swistak - główny zielarz Wilczego Szańca
Mały - główny drwal Wilczego Szańca
Kalpokor - główny górnik Wilczego Szańca
Salqado - ???