@Nevader
Z Twojej konfiguracji wynika, że składasz potężnego kompa do grania. Czy w takim razie według Ciebie dobrym wyborem jest klawiatura i mysz bezprzewodowa? W przypadku myszy to akurat mniejszy problem, chociaż też dosyć istotny, ale jak komp dla gracza to mycha + klawiatura obowiązkowo na kablu. Na dzień dzisiejszy bezprzewodowe niewiele odbiegają od modeli przewowodych, ale ta różnica będzie niezauważalna dla zwykłych śmiertelników :P Dla nas, graczy, sprzęt musi być jak najlepszy o jak najkrótszym czasie reakcji, a tego żadne bezprzewodówki Ci nie zapewnią.
Jeśli szukasz dobrej klawiatury, to polecam klawiatury z serii dla graczy, np. Saitek Cyborg czy klawiaturki od Logitecha - G15 v2 lub G19. Są naprawdę świetne, do grania wręcz obowiązkowe, pomimo tego, że może się wydawać, że masa bajerków na tych klawiaturach jest zbędna, ale nie jest. Osobiście używałem G15v2, zbieram na G19, Cyborga tylko widziałem u kumpla.
Mysz to sprawa bardziej indywidualna, bo musi przede wszystkim leżeć dobrze w dłoni, ale płacić dodatkowo za bajer, który pozwala na pracę na szkle? Tym bardziej, że 1500dpi to naprawdę niewiele. Moja pierwsza mycha dla graczy - starusieńki A4Tech X-750 o ile dobrze pamiętam, miała max 2500dpi, przy aktualnej myszy Razer Lachesis mam 4000dpi. Żeby nie było niedomówień. Tyle wynosi max myszy i z takiej rozdzielczości cały czas korzystam (do pisania, pracy w photoshopie czy grania - zawsze 4000dpi). Także jak komp dla gracza to duża rozdziałka musi być.
Jeśli chodzi o monitory to polecam model z rodziny
BenQ G2420HDBL. Nie wiem, czy aby nie będzie za mały. Są to bardzo dobre monitory na podświetlaniu LEDowym. Wiem, że zdanie o BenQ ciężko sobie wyrobić, ale sam korzystam z monitorów tej firmy już od kilku lat i jeszcze ani razu się nie zawiodłem. Jest to bardzo dobry stosunek cena/wydajność, a nawet lepiej - za mniejsze pieniądze niż w przypadku takich firm jak Samsung, dostajemy o wiele lepszy produkt. Model, do którego linka podałem wyżej mam u siebie na biurku od kilku miesięcy i myślę nad zakupem drugiego. Oczywiście podłączenie tylko na DVI.
Inna sprawa, jeśli nie składasz kompa do grania, a ja tu niepotrzebnie wykładam swoje wypociny :P Wtedy najmocniej przepraszam, decyzja należy do Ciebie :)