Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #540 dnia: Września 29, 2010, 15:03:47 »
    Chyba najbardziej oczywistą rzeczą jaką mogę ci polecić jest przeskanowanie komputera w poszukiwaniu wirusów i usunięcie ich.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #541 dnia: Września 29, 2010, 15:23:02 »
    Sprawdź lepiej, czy komputer zbyt mocno się nie grzeje.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #542 dnia: Września 29, 2010, 15:49:56 »
     Komputer był skanowany i się nie grzeje.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Września 29, 2010, 16:30:38 »
    Jeśli ci się chce to
    (click to show/hide)
    (otwierając spoiler zobaczysz straszną rzecz)
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #544 dnia: Września 29, 2010, 17:08:54 »
    Na początek.

1) Full Scan komputera za pomocą jakiegoś antywirusa. Np. wersji trail Kaspersky'ego z najnowszą bazą wirusów.

2) Najpierw to i sprawdź czy nie masz jakichś syfów, których wirus nie łapie.

3) Sprawdź dysk HD Tune Pro - 15 dniowa wersja trial - i podaj odczyty (screeny) z "Health" oraz "Error Scan".

4) Pobierz program do odczytu temperatur (np. everest) i 3dMark06 (trail). Obciąż komputer odpalając test 3dmark i sprawdź w jego trakcie - powiedzmy w trakcie przedostatniego testu; tam gdzie leci "sterowiec/okręt" i walczy ze smokiem. Podaj wtedy odczyty temperatur z zakładki "Czujniki" w evereście.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Października 06, 2010, 07:46:12 »
    Mam problem z pingiem w grach takich jak CS i SA:MP.Po pobraniu i zainstalowaniu google chrome ,ping stał się nie miłosierny czasem dochodzi do 1000
    Mam livebox i tam lampki pokazują czy używam neta i ta lampka się ciągle świeci.Odinstalowałem google chrome i dalej to samo więc co robić ??
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Października 09, 2010, 17:39:46 »
    Mam problem z pingiem w grach takich jak CS i SA:MP.Po pobraniu i zainstalowaniu google chrome ,ping stał się nie miłosierny czasem dochodzi do 1000
    Mam livebox i tam lampki pokazują czy używam neta i ta lampka się ciągle świeci.Odinstalowałem google chrome i dalej to samo więc co robić ??

Wyłącz wszelkie programy antywirusowe na czas gry oraz inne programy, które według Ciebie zwiększają ping. Jeżeli to nie pomoże to w CSie podobno istnieje taka komenda maxfps albo jakoś inaczej poczytaj o tej komendzie w necie bo podobno u mojego kolegi wpisanie tej komendy wpłynęło drastycznie na ping (oczywiście pozytywnie).

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #547 dnia: Października 23, 2010, 13:30:08 »
    Witam, tym razem mam kolejny problem. Komputer strasznie mi muli, a zużycie procesora to ok. 100% (nawet kiedy nic nie robię!), zaczyna mnie to już irytować. Skanowałem komputer Kasperskym, czyściłem CCleanerem, usunąłem zbędne aplikacje typu gry, programy, no i nadal jest to samo, do tego komputer często potrafi się zawieśić.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Października 23, 2010, 13:45:00 »
    Masz za dużo procesów uruchomionych..37.., takze nie bądz zdziwiony..sprawdz , który proces daję takie obciążenie dla procesora i pokombinuj. By trochę odmulić komputer ..polecam program XP Anti Spy..gdy nie pomoże..to pozostaje format. Na XP..miałem 17 do 20 procesów aktywnych..i komp śmigał jak cholera..teraz mam linuxa i się tym nie martwie. Cały urok winzgrozy^^

to wina aplikacji działajacych w ,,tle,,..lub wirka, którego geniusz Kasperskiego nie wychwycił.

Jeszcze ew..możesz przeskanować i zdefragmentować rejestr winzgrozy..może to cosik da..ściagnij TuneUp 2007..to jest trial na miesiąc..ale wystarczy

niestety rejestr winzgrozy ,,puchnie,,))
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 14:01:53 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #549 dnia: Października 23, 2010, 14:04:01 »
    To, że masz 37 procesów, to nic. Możesz mieć nawet 100, jeśli będzie trzeba, a wcale nie musi Ci to zamulać kompa. Jednak jeden z tych Twoich procesów żre Ci procek i wyraźnie prosi się, by go "skilować". Te ze screena wydają się być ok, więc przejrzyj dokładnie resztę listy, w razie konieczności zaznacz "pokaż procesy wszystkich użytkowników". Któryś proces na pewno będzie sobie za dużo pozwalał (poznasz go po wskaźniku CPU). Jak go znajdziesz, to wklej screena, bo samo zabicie go prawdopodobnie rozwiąże problem tylko tymczasowo i trzeba będzie znaleźć źródło jego uruchamiania.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Października 26, 2010, 11:47:02 »
    Natrafiłem na coś takiego http://www.trochetechniki.pl/Jak-przyspieszyc-internet-(limit-przepustowosci-Windows-XP),c,2705.html

Czy myślicie, a może macie taką wiedzę, że może to na przykład polepszyć ping podczas gry albo bardziej ogólnie płynność gry ? [sieciowej ofc]

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Października 26, 2010, 11:57:06 »
    Przyśpieszyć nata..nie przyspieszysz..możesz troche z dns pokombinować...ale dla radzę..bez zapoznania się z supportem....był kiedyś taki program na winzgroze, który ping polepszał..nazywał sie cfoss speed o ile sie nie myle..kiedys uzywałem...niezły soft.

http://www.programosy.pl/program,cfosspeed.html

tylko tez radze z dokumentacja sie zapoznać..bo będziesz miał cyrki ..a soft naprawde niezły
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 12:01:46 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Października 26, 2010, 23:46:54 »
    Witam, tym razem mam kolejny problem. Komputer strasznie mi muli, a zużycie procesora to ok. 100% (nawet kiedy nic nie robię!), zaczyna mnie to już irytować. Skanowałem komputer Kasperskym, czyściłem CCleanerem, usunąłem zbędne aplikacje typu gry, programy, no i nadal jest to samo, do tego komputer często potrafi się zawieśić.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Oglądałeś swoje procesy za pomocą process explorera ? Przydatny programik...
    On ci pokaże dokładnie który proces ci muli i gdzie on prowadzi (nawet na jaki adres serwera jeśli proces łączy się z netem).
    Ma też fajną opcje "suspend" można zamrozić proces a potem go odmrozić i zaczyna działać jak gdyby nigdy nic.
    A właśnie, który proces tak ci mulił ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #553 dnia: Listopada 05, 2010, 11:41:09 »
    Już wszystko w porządku jeśli chodzi o zużycie procesora. Ale teraz mam kolejny problem (no, nie tylko teraz, bo ten problem mam od dłuższego czasu). A mianowicie nie działa mi mikrofon (tj. mikrofon jest w pełni sprawny, sprawdzałem na pc kumpla, inne mikrofony na moim komputerze również nie działają). Pamiętam, że kiedyś miałem podobny problem, ale nie wiem jak go rozwiazałem.Na skypie inni słyszą tylko dźwięki z mojego komputera (muzykę itp.), ale nie słyszą mojego głosu. Może Wy mieliście podobny problem, albo wiecie jak go rozwiązać. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Listopada 06, 2010, 08:37:10 »
    Już wszystko w porządku jeśli chodzi o zużycie procesora. Ale teraz mam kolejny problem (no, nie tylko teraz, bo ten problem mam od dłuższego czasu). A mianowicie nie działa mi mikrofon (tj. mikrofon jest w pełni sprawny, sprawdzałem na pc kumpla, inne mikrofony na moim komputerze również nie działają). Pamiętam, że kiedyś miałem podobny problem, ale nie wiem jak go rozwiazałem.Na skypie inni słyszą tylko dźwięki z mojego komputera (muzykę itp.), ale nie słyszą mojego głosu. Może Wy mieliście podobny problem, albo wiecie jak go rozwiązać. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Na karcie dźwiękowej poszukaj, musisz mieć przełączony kanał z mikrofonu na Aux.
    Pogrzeb w ustawieniach, wyłącz mix stereo, zobacz czy mikrofon nie jest wyciszony...
    to kwestia ustawień.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.