Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 191179 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #585 dnia: Grudnia 16, 2010, 18:03:43 »
    Chyba się zdecyduje na ten za 2150 zł , a znacie jakiś dobry sklep komputerowy w szczecinie ?
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #586 dnia: Grudnia 16, 2010, 18:54:11 »
    Mam pytanie, kilka dni temu spalił mi się zasilacz ,niezbyt efektownie, jednak spalił, gdy rano chciałem włączyć kompa nie chciał dziad się uruchomić i zasilacz zaczął śmierdzieć i kopcić. Zastanawiam się nad przyczyną, zasilacz pięknie działał przez 10 miesięcy, nigdy nie było żadnych problemów, zwarć, mimo że zasilacz jest jakimś no-namem (firma rasurbo :l). Ponieważ zasilacz jest na gwarancji, w zamian za tego dostane identyczny za darmo, więc teraz pytanie : co mogło spowodować spalenie się zasilacza i co zrobić żeby uniknąć tego z tym nowym, ciekawe jest to ponieważ wieczorem działał idealnie a rano się sfajczył, czy przyczyną może być kurz?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #587 dnia: Grudnia 16, 2010, 19:10:28 »
    No-name'y tak mają i nic na to nie poradzisz. ^^ Kiedyś mój "Tracer4Life" działał pięknie dwadzieścia parę miesięcy, a spalił się nieoczekiwanie kolejnego poranka... Ja już w no-name nie wchodzę i nikt by mnie do tego nie przekonał, bo pal licho jak zasilacz zejdzie sam, ale co jak zabierze ze sobą całą resztę? Kupując markową zasiłkę to ryzyko spada diametralnie w dół. :) No i gówniane zasilacze mają tendencję do gubienia napięć, albo przekazywania zbyt dużych napięć co też bardzo szkodzi pozostałym podzespołom.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:51:41 »
    Dzisiaj przyszedł nowy zasilacz, podłączyłem wszystkie kabelki wewnątrz, nic na zewnątrz nie podłączałem (myszka,monitor itp) - ku mojemu zadowoleniu - działa. Podłączam monitor - działa.Podłączam klawiaturę i myszkę - nie chce się włączyć, odłączam klawiaturę nie działa, odłączam myszke i zostawiam klawe - działa. Myszka powoduje jakieś problemy, próbowałem ją podłączyć z przodu - też nie działa, włączyłem kompa i potem podpiąłem myszkę - zawiesił się i zaczął piszczeć. Podłączyłem myszkę do laptopa mojej mamy, nie chciała działać. Podłączyłem starą myszkę - działa idealnie. Pytanie : jak to możliwe że myszka która tydzień temu działała teraz sprawia że komp się nie chce włączyć?
    Ps. morał z tego jest taki : nigdy nie ufajcie gryzoniom.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Grudnia 25, 2010, 20:52:06 »
    Najwyższy czas, bym zmienił se kartę graficzną.
    Wybrałem sobie trzy.

GeForce 9500GS
    GeForce 8600GT
    GeForce 7600GSl

Którą wybrać? I która pójdzie na Athlonie 64 3200+  2,0 Gh?
    Pytam się, bo jestem w tych sprawach zielony...

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #590 dnia: Grudnia 25, 2010, 21:03:52 »
    Pójść to Ci pójdą wszystkie:) najlepsza imho jest 8600gt ,zależy ile chcesz wypluć kasy... bo może 8800gt?
    cytat z forum frazpc:
     W moim poprzednim kompie 8800GT na nForce 4 z A3200+ i 1,5GB DDR1 miała w większości gier taką samą wydajność jak 7950GT.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Grudnia 25, 2010, 21:11:26 »
    Dzięki wielkie za szybką odpowiedź.
    Odpalę swój prezent choinkowy.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #592 dnia: Grudnia 29, 2010, 08:18:58 »
    Szukam programu do nagrywania filmów z gier, który pobiera mało FPS (gra się nie przycina) i nagrywa dźwięk*.

*To ostanie nie konieczne

EDIT:
    Dzięki, spróbuje z GameCamem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2010, 10:28:14 wysłana przez Gacek3000 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #593 dnia: Grudnia 29, 2010, 10:15:57 »
    Ciężko będzie coś takiego znaleźć... Sam znam dwa: 1)Fraps (niestety płatny i dość obciążający komputer), 2)Xfire (nie używałem, może Zardes(?), albo Corleone(?) coś o nim napiszą, bo chyba go używają).

Jest jeszcze takie coś jak Hypercam (płatny - nie polecam) oraz Game Cam - napisane jest w tym linku, że jest to program freeware i z tego co się orientuje jest dość lekki dla sprzętu, lecz nie daje takiego ostrego jak brzytwa obrazu filmików. Spróbować nie zaszkodzi, może akurat to jest ten którego szukasz. :)

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Grudnia 30, 2010, 17:47:20 »
    Mam problem z mikrofonem,mikrofon ma 4 dni i już nie działa,w pierwszy dzień użytkowania chodził normalnie nic nie trzeszczy nie buczy itp wczoraj kiedy chciałem pogadać z ludzmi na TS mikrofon przestał chodzić poruszałem wtyczką i działał ale jeden mały ruch wtyczką i znowu klapa,dzisiaj już wcale nie działa, już drugi raz coś takiego mi się stało ,może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ? Reklamacja nie wpada w gre,nie dano mi paragonu,jest to mikrofon z słuchawkami,słuchawki chodza normalnie kabel nie jest naderwany ani uszkodzony itp

Pozdrawiam i proszę o pomoc 
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #595 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:02:39 »
    W wypadku problemów z mikrofonem winne mogą być 3 przyczyny.
    -Pierwszym i najbardziej oczywistym ejst uszkodzony mikrofon lub jego kabelek
    -Równie popularnym problemem jest też uszkodzenie gniazda mikrofonu. Jeżeli twój komputer ma dwa(np z przodu i tyłu) podepnij do innego i zobacz czy problem występuje nadal). Osobiście uważam że w tym przypadku to jest przyczyna.
    -Problemy z kartą dźwiękową lub jej sterownikami. W tym wypadku raczej odpada.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:09:07 »
    Sprawdzałem 2 gniazdka i nic,sprawdziłem kabelek centymetr po centymetrze i też nic,gniazdko kontaktuje z komputerem bo wyczuwa że mikrofon jest włożony.
    Edit Chce dodać że z poprzednim mikrofonem było tak samo działał tylko tydzień,grr przeklęty pech do mikrofonów :/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 00:12:29 wysłana przez arek818 »
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #597 dnia: Stycznia 05, 2011, 09:23:52 »
    Wiem, że pisałem już podobnego posta, jednak nie uzyskałem pomocy (być może dlatego, że nie podałem dokładnych informacji na temat mojej karty dźwiękowej itp). A więc:

Mam problem z mikrofonem i to nawet nie jednym, a właściwie to ze wszystkimi - otóż żaden nie działa na moim komputerze. Na PC znajomych działają bez problemów. Pamiętam, że kiedyś (jakiś rok temu, czy więcej) coś zrobiłem, że działał. Teraz jednak nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć. Mam słuchawki z mikrofonem, są one podpięte bezpośrednio do karty dźwiękowej - z tyłu. Dźwięk jest, słuchawki dobrze się sprawują, ale mikrofonu tak jakby nie było wcale. Z przodu natomiast panel w ogóle nie działa  :| . No i sprawa sterowników do karty dźwiękowej. Posiadam kartę dźwiękową Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] (przynajmniej taką wykrył everest)
    , sterowniki mam wgrane z płyty, którą dostałem razem z kartą dźwiękową (jakieś SigmaTel Audio). No i tu jest kolejna sprawa. Nie mam żadnego menedżera tych sterowników, żadnych opcji ustawienia głośności, miksera itd. Tak jak by ich nie było, ale są bo dźwięk jest.
    Dodam jeszcze, że próbowałem już różnych ustawień głośności, zaznaczałem mikrofon w ustawieniach dźwięku windows, itd, itd. Dalej nic. Tutaj macie pare screenów:
    z everesta:
    (click to show/hide)
    z ustawień audio (link do screena, bo na forum się nie mieści)

Już nie wiem co robić, proszę, może Wy mi pomożecie!
    Z góry dziękuje za wszystkie odp. Pozdrawiam.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Stycznia 05, 2011, 10:06:20 »
    Hej, podobny problem był poruszany na forum z linku poniżej, weź tylko uwagę, że masz inną płytę główną :)

http://forum.purepc.pl/Sterowniki-Biosy-f18/Poszukuje-Sterownika-Intel-82801gb-Ich7-t316098.html

(dodatkowo Intel ma coś takiego jak automatyczne wykrywanie sprzętu do instalowania sterowników http://www.intel.com/support/detect.htm )

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #599 dnia: Stycznia 05, 2011, 10:53:34 »
    Dzięki za odp. ale już problem naprawiony :). Założyłem temat na innym forum i tam dali mi linka do nowych sterowników i pare porad. Teraz wszystko śmiga :).