Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 191081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mevan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #570 dnia: Grudnia 11, 2010, 15:58:36 »
    tzn? mam dwa kable idace z monitora i obydwa sa podpiete. 1 do komputera, 2 do listwy z komputera

PS. Podlaczylem moj monitor do drugiego komputera zeby spradzic czy to wina komputera, czy monitora i monitor na drugim komputerze dziala bez zazutu. Obraz jest tam pokazywany w monitorze normalnie. Wydaje mi sie ze wina lezy po stronie pudła
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 16:02:34 wysłana przez Mevan »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #571 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:27:23 »
    Może ułamałeś jakąś część karty graficznej lub czegoś i odkurzacz to pożarł.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #572 dnia: Grudnia 11, 2010, 17:05:19 »
    To jest możliwe i jak coś to komputer się szmatką suchą wyciera z kurzu albo podmuchać itp ale nie odkurzaczem będziesz miał szczęście jak ci innych rzeczy nie wciągło.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #573 dnia: Grudnia 11, 2010, 17:16:29 »
    Nie ma nic złego w odkurzaniu komputera odkurzaczem... o ile robi się to ostrożnie i nie korzysta metalowej końcówki. ;) Nie ma tam, a przynajmniej nie powinno być, żadnych części na tyle luźnych, by mógł je porwać ciąg odkurzacza. Zerknij jeszcze raz do środka pudła i przyjrzyj się dobrze płycie głównej, a zwłaszcza karcie graficznej. Jeśli nigdzie nie ma miejsca, które wygląda, jakby coś się urwało, czy odpadło, to sprawdź dobrze mocowanie kart. Popraw wszystko, dociśnij i spróbuj jeszcze raz odpalić komputer. Jeżeli to nic nie da, to zostaje ci ściągnąć kogoś, kto się lepiej zna na kompach, aby sprzęt obejrzał, albo oddać pudło do serwisu.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #574 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:36:28 »
    W sumie do czyszczenia kompa świetnie się sprawdza sprężone powietrze, takie w puszkach, ewentualnie odkurzacz z dostosowaną końcówką do takich zadań (plastikowa, najlepiej z pędzelkiem) i z regulatorem obrotów.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #575 dnia: Grudnia 12, 2010, 10:46:37 »
    a ja mam komunistyczny odkurzacz...made in USRR...jest okragły i ssie...przeżył 25 lat..i nadal ssie...i to dobrze ssie..))
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #576 dnia: Grudnia 12, 2010, 10:53:37 »
    Prawie na pewno padła płyta główna, pewnie coś trąciłeś przy tym odkurzaniu. Miałem kiedyś podobny problem, a nic mi odkurzacz nie zassał. :p

A... czyszczenie odkurzaczem jest normalne i jak najbardziej prawidłowe. Po prostu nie na chama i trzeba uważać czego się dotyka. W komputerze nie ma takich luźnych i małych części żeby mógł je odkurzać wciągnąć.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    Komputer
    « Odpowiedź #577 dnia: Grudnia 15, 2010, 17:56:24 »
    Zamierzam kupić sobie komputer na święta do gier, w granicach 1500-1700zł . Poradźcie jaki kupiC, tylko nie z allegro.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #578 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:06:58 »
    Co masz zamiar kupić? Tylko "pudło" czy jakieś peryferia też (mysz, klawiatura)? Do tego monitor i system operacyjny, czy bez tego?

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:11:32 »
    Same "pudło"  i to co powinno w nim być , bez monitora , klawiatury itd.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:25:42 »
    Kupujesz bezpośrednio, czy może być sklep internetowy? Ja polecam tę drugą opcję bo wyjdzie po prostu taniej. :)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #581 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:36:16 »
    Kupuje bezpośrednio , ponieważ musi być już na sobote.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #582 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:53:49 »
    To w takim razie nie wiem za bardzo co Ci podrzucić bo różnie z cenami bywa - nawet wśród sklepów internetowych - a co tu dopiero o zwykłym salonie. Mogę jedynie poratować Cię takim czymś.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Grudnia 16, 2010, 16:17:21 »
    Bardzo dobra stronka , zastanawiam się nad zestawem za 1750 zł , a zestawem za 2150zł.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Grudnia 16, 2010, 16:32:13 »
    Ja bym wziął ten za 2150 jeśli masz taką możliwość, bo 4 rdzenie, a 2 to jest jednak różnica (mimo tego, że ten Phenom x2 jest Black Editio - czyli jest możliwość odblokowania kolejnego rdzenia) dość znacząca, bo obecnie sytuacja zmierza do tego, że "im więcej rdzeni tym lepiej".

Tylko zrezygnowałbym z dodatkowego chłodzenia procesora, bo to co jest razem z nim działa sprawnie, tylko że dość głośno - jeśli Ci to nie przeszkadza, to zamiast tych 140 zł wydawać na chłodzenie, dołóż do lepszej karty graficznej. Ja polecam Gigabyte GTX460 1gb DDR5 OC - firmowo kręcona, a kosztuje w sumie około 60-100 zł (tj. około 630 - 680 zł) więcej niż ten Gainward wsadzony w tamtą propozycję zestawu.

EDIT: Ale uwzględnij tę radę którą widzisz wyżej, bo według mnie duuużo lepiej na niej wyjdziesz.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2010, 18:36:38 wysłana przez proud »