Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Swobodne rozmowy na temat Star Wars.  (Przeczytany 23340 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Swobodne rozmowy na temat Star Wars.
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 10, 2010, 20:56:50 »
    Mroźną? Pewnie chodzi ci o Hoth ;]

będę zwarty i gotowy do akcji tylko nie przez 24h na dobe ;] muszę się uczyć do poprawki  a mam czas tylko do 15 marca a materiału w .................... dużo ;]

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    Odp: Swobodne rozmowy na temat Star Wars
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 10, 2010, 21:12:59 »
    Ja nie jestem uprzedzony do żadnej nacji spośród tych, które są dostępne w grze. Wszystkie są nieodłącznym elementem Star Wars i każda z nich czymś się wyróżnia. Osobiście preferuję armię klonów. AT-TE, AT-RT, ARC-170 - to moje ulubione pojazdy tej frakcji. Zastanawia mnie jedno - dlaczego Rebelia wykorzystuje w potyczkach kosmicznych kanonierki LAAT/i? Właściwie to nie jest jedyna zagadka, która dotyczy Battlefront'a 2. Czemu np. Imperium ma na wyposażeniu prom Theta? To jest trochę pozbawione sensu, bowiem jest to luksusowy statek dyplomatyczny - nie bojowy (choć nie pozbawiony uzbrojenia).
    Odchodząc od tematu BF 2, kto pamięta Rogue Squadron 3D? :D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 22:35:30 wysłana przez Nevader »

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 10, 2010, 21:18:20 »
    Czy jest spolszczenie do tej mega hiper super gierki?Bo na google nie znalazłem

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 10, 2010, 22:08:27 »
    Ja jestem gotowy zawsze i wszędzie!Zmiotę te twoje nędzne roboty!Rebelia 4 live!Właśnie bawiłem się rebeliantami obrabiając tą mroźną planetę przed imperium.Było fajnie:).Miło że na takim terenie są inaczej ubrani.
    Sprawdź jeszcze klonami Felucję i Kashyyyk - tam też stroje są dostosowane do lokalnego klimatu.
    Ja nie jestem uprzedzony do żadnej nacji spośród tych, które są dostępne w grze. Wszystkie są nieodłącznym elementem Star Wars i każda z nich czymś się wyróżnia. Osobiście preferuję armię klonów. AT-TE, AT-RT, ARC-170 - to moje ulubione pojazdy tej frakcji. Zastanawia mnie jedno - dlaczego Rebelia wykorzystuje w potyczkach kosmicznych kanonierki LAAT/i? Właściwie to nie jest jedyna zagadka, która dotyczy Battlefront'a 2. Czemu np. CIS ma na wyposażeniu prom Theta? To jest trochę pozbawione sensu, bowiem jest to luksusowy statek dyplomatyczny - nie bojowy (choć nie pozbawiony uzbrojenia).
    Odchodząc od tematu BF 2, kto pamięta Rogue Squadron 3D? :D
    Theta jest używany przez imperium. Konfederacja używa transportowca HMP. Separatyści nie używają wyposażenia tych nędznych robaków.
    Śmierć dyktatorom!!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    Odp: Swobodne rozmowy na temat Star Wars
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 10, 2010, 23:38:31 »
    Muszę przyznać Ci rację, jednak nieważne jest to, kto go wykorzystuje. Powinien zostać zastąpiony przez prom klasy Lambda, a ostatecznie nawet przez ILC. Imperium posiadało stosunkowo niewiele Promów Theta, które przystosowano do transportu wojska, stąd moje obiekcje odnośnie ich umieszczenia w grze.

PS. Twoje fanatyczne podejście wzbudza we mnie politowanie. Na początku mogło to być zabawne, lecz w moim mniemaniu już nie jest.
    Kote bal gra'tua! Pozdrawiam, Nevader.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 23:50:55 wysłana przez Nevader »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 11, 2010, 08:12:33 »
    Muszę przyznać Ci rację, jednak nieważne jest to, kto go wykorzystuje. Powinien zostać zastąpiony przez prom klasy Lambda, a ostatecznie nawet przez ILC. Imperium posiadało stosunkowo niewiele Promów Theta, które przystosowano do transportu wojska, stąd moje obiekcje odnośnie ich umieszczenia w grze.

PS. Twoje fanatyczne podejście wzbudza we mnie politowanie. Na początku mogło to być zabawne, lecz w moim mniemaniu już nie jest.
    Kote bal gra'tua! Pozdrawiam, Nevader.
    Mówisz tak bo jesteś republikańskim dywersantem i sabotażystą pragnącym zniszczyć idee Separatystów - niedoczekanie twoje, nigdy Ci się to nie uda!
    Ale jednak jest sporo nieścisłości w sprawie statków kosmicznych: pomijając już iż myśliwce droidy w wymagają obecności pilotów, to gorsze jest że Tri-fighter zamiast działek laserowych ma miniguna - jeszcze nigdy nie widziałem aby w uniwersum Gwiezdnych Wojen broń ta była używana w przestrzeni kosmicznej. No i te nieszczęsne bomby i potęga transportowców. Niestety Pandemic już nie istnieje więc chyba nikt nie zabierze się za trzecią cześć.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 11, 2010, 11:05:48 »

Mówisz tak bo jesteś republikańskim dywersantem i sabotażystą pragnącym zniszczyć idee Separatystów - niedoczekanie twoje, nigdy Ci się to nie uda!
    Ale jednak jest sporo nieścisłości w sprawie statków kosmicznych: pomijając już iż myśliwce droidy w wymagają obecności pilotów, to gorsze jest że Tri-fighter zamiast działek laserowych ma miniguna - jeszcze nigdy nie widziałem aby w uniwersum Gwiezdnych Wojen broń ta była używana w przestrzeni kosmicznej. No i te nieszczęsne bomby i potęga transportowców. Niestety Pandemic już nie istnieje więc chyba nikt nie zabierze się za trzecią cześć.

<Odbezpiecza karabin> Co mówisz, separatystyczny psie? :P A tak w ogóle to nie wierzę, że dopiero teraz zauważyłem temat o grach z uniwersum Star Wars! Heh, a propos BF2, jest w niektórych rzeczach niedorzeczny, ale ogółem jest to fajna gra. Też się zastanawiam, co robią te promy u Imperium, Kanonierki LAAT/i u rebeliantów, czy minigun w Tri-fighterze... Nie wspominając o tym, że ogółem działko wielolufowe takiego typu jest jakimś żartem. Jak już ma być coś takiego w grze, to może chociaż na takiej zasadzie jak w TCW (ehh, nie wierzę, że to zachwalam :( ), czyli minigun używający ładunków blasterowych, a nie jakichś dziwactw... Jednostki dowódców (te w fioletowym) są wyposażone w takie g**no... A powinny mieć zwykłe karabiny blasterowe. Czasami płakać się chce... Ale nad BF trójką prace już się rozpoczęły, nawet screeny i filmik wyciekły do internetu. Tylko od tamtej pory gra zaczęła skakać między studiami, a później słuch o niej zaginął D:

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:27:35 »
    Łał może zakończmy te wojny pt" Kto jest najlepszy " bo i tak wiemy , że Imperium :D , jestem bardzo ciekawy kto wreszcie zrobi Battlefronta III bo z tego co mi wiadomo na początku to miała być strategia , później miało to by coś w stylu Battlefronta II ( chwała im za to ) , ale teraz kompletnie zgłupiałem .
    Tu są newsy z CDA na temat trójeczki :
    http://www.cdaction.pl/tag-2049/star-wars-battlefront-iii.html
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:57:45 »
    EA pogoniła Pandemic, ale większość jego programistów przeszła do innych studiów, więc jest nadzieja iż mogą w przyszłości maczać palce przy produkcji trójki. Mam taką cichą nadzieję że teraz pieczę na Battlefrontem przejmą Szwedzi z Dice - twórcy Battlefieda. Dobrze by to świadczyło o EA, które dało by tym znać iż poważnie taktuje BF III.
    Łał może zakończmy te wojny pt" Kto jest najlepszy " bo i tak wiemy , że Imperium :D , jestem bardzo ciekawy kto wreszcie zrobi Battlefronta III bo z tego co mi wiadomo na początku to miała być strategia , później miało to by coś w stylu Battlefronta II ( chwała im za to ) , ale teraz kompletnie zgłupiałem .

Puknij się w swój biały hełm, nie zmienisz faktów, a z tych wynika że dominacja Separatystów nad resztą tych nędznych reżimów była ogromna. Żeby nie być gołosłownym podam kolejny argument (już nie zliczę który to - tyle ich podałem):
    - Separatyści nie posyłali na śmierć żywych istot, byli humanitarni i dbali o swoich członków. A inni posyłali mężczyzn na śmierć lub używali nieetycznego procesu klonowania.

CIS jest potęgą i basta!!    

EDIT: O nieeee.... za robotę wzięli się partacze z Rebellion. Mam jak najgorsze przeczucia.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2010, 20:27:43 wysłana przez Grievous »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 11, 2010, 20:48:26 »
    EA pogoniła Pandemic, ale większość jego programistów przeszła do innych studiów, więc jest nadzieja iż mogą w przyszłości maczać palce przy produkcji trójki. Mam taką cichą nadzieję że teraz pieczę na Battlefrontem przejmą Szwedzi z Dice - twórcy Battlefieda. Dobrze by to świadczyło o EA, które dało by tym znać iż poważnie taktuje BF III.

Puknij się w swój biały hełm, nie zmienisz faktów, a z tych wynika że dominacja Separatystów nad resztą tych nędznych reżimów była ogromna. Żeby nie być gołosłownym podam kolejny argument (już nie zliczę który to - tyle ich podałem):
    - Separatyści nie posyłali na śmierć żywych istot, byli humanitarni i dbali o swoich członków. A inni posyłali mężczyzn na śmierć lub używali nieetycznego procesu klonowania.

CIS jest potęgą i basta!!   

EDIT: O nieeee.... za robotę wzięli się partacze z Rebellion. Mam jak najgorsze przeczucia.
    Tu mnie rozśmieszyłeś , humanitarni i tak dalej , phi . Ja myślę , że byli tak kiepscy i żałośni , że nikt się nie chciał do nich przyłączyć kto nie był droidem :P Ale i tak droidy były kiepskie :P

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 11, 2010, 21:05:49 »
    Mówisz tak wredny imperialisto bo mój argument jest fantastyczny i za trudny do obalenia - dzisiaj do najgorszych niewypałów lub ładunków wybuchowych nie posyła się bezpośrednio saperów, lecz roboty: Jest to wyraz szacunku w ludzkiego życia.

Jak sobie przypomnę: Aliens vs Predator 1 i Shellschock 2 to obawiam się iż nowi producenci spartolą grę po całości:( EA opamiętaj się!! Lucas Arts nie pozwólcie by jacyś partacze zepsuli serię którą firmujecie!!

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 12, 2010, 08:06:08 »

Dobre ;]] Zgadzam się, że byli humanitarni bo posyłali roboty do boju, mokrzaki rzadko bili się na froncie u Separatystów. Częściej działali jako szpiedzy ( Spisek na Cestusie) czy jako terroryści ( Komandosi Republiki. Potrójne Zero).

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 12, 2010, 15:23:41 »
    Mówisz tak wredny imperialisto bo mój argument jest fantastyczny i za trudny do obalenia - dzisiaj do najgorszych niewypałów lub ładunków wybuchowych nie posyła się bezpośrednio saperów, lecz roboty: Jest to wyraz szacunku w ludzkiego życia.

Jak sobie przypomnę: Aliens vs Predator 1 i Shellschock 2 to obawiam się iż nowi producenci spartolą grę po całości:( EA opamiętaj się!! Lucas Arts nie pozwólcie by jacyś partacze zepsuli serię którą firmujecie!!

Jedynka jak i zarówno dwójka były świetne , co do Rebellionu to bardzo mnie uszczęśliwiła ta o to wiadomość http://www.cdaction.pl/news-10828/tworcy-takich-klasykow-jak-rogue-warrior-i-shellshock-2-ida-na-bruk-dolacza-do-11488-tworcow-zwolnionych-ostatnio.html
    Tylko , że to Rebellion Derby :(
    I nie jestem imperialistą, ani fanatykiem Imperium tylko dowodzę ich wyższości nad innymi frakcjami .  Mówisz , że byli humanitarni to dlaczego zniewalali podbite ludy ? Szanuje ich bo gdyby nie Jedi to by Republika została niechybnie pokonana , lecz moim zdaniem Imperium jest lepsze  , każdy ma własne zdanie i nie jestem wrednym imperialistą :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 12, 2010, 18:00:57 »
    Jedynka AvP była słaba i kiepsko się sprzedała, ogólnie wszytko czego tknie się Rebellion zamienia się gówno. Bardzo źle to wróży przyszłości nie tylko BF ale także innym grom opartym ze znaczkiem SW - zdarzały się już sytuację gdy niezadowolony Lucas Arts zabierał prawa do gry swojemu dotychczasowemu partnerowi i przekazywał je nowemu studiu, które przeważnie także partaczy :\ Ale jeszcze sporo czasu zanim trójka się zmaterializuje, więc trzymam kciuki. Chciałbym żeby walki na miecze świetlne przypominały te z Jedi Academy - blokowanie strzałów za staminę świetnie się sprawdza więc trzeba je zostawić, ale pojedynki między bohaterami można bardziej rozbudować.
    Kogo zniewalali Separatyści? Twileków? Ich planeta była ważna strategicznie i pozostała wierna reżimowi republiki - nie można zostawiać luk na froncie. Zauważ że większości to klony atakowały planety i układy które miały odwagę wystąpić z totalitarnego tworu zwanego galaktyczną republiką. To klony bardziej zniewalały: Geonosis i Muunilinst.
    Dobrze, nie jest wredny i nie jesteś imperialistą: po prostu nie dostrzegasz piękna CiS ;)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 12, 2010, 18:12:44 »
    Ale drioidy miały sporą wadę - statek dowodzenia (Star Wars I: Mroczne Widmo). Niszczysz i po droidach. Chyba, że coś się zmieniło i ja o tym nie wiem... Imperium też nie lubię... tak jakoś mi nie pasują...