Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 2012  (Przeczytany 16601 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vampire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • CullenFamillyTeam
    Odp: 2012
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:08:45 »
    To wielki kit który na kiedyś wciśnięto a my dalej w niego wierzymy. To odrażające jak ludzie są łatwo wierni takim zabobonom i przepowiedniom.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:41:34 »
    przeczytajcie przepowiednie nostradamusa prawie wszystkie jego przepowiednie się spełniły
    ,,niedaleko zatoki i w dwóch miastach/pojawią się dotąd niewidzialne plagi/głód zaraza które zostały/zrzucone przez żelazo"
    ta przepowiednia mówi o spuszczeniu bomb atomowych na hiroszime i nagasaki
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Tobias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:12:00 »
    Słyszałem dużo o Nostradamusie podobno przewidział II Wojnę Światową a rządy Hitlera w Niemczech

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 31, 2009, 13:26:59 »
    Podobno przewidział też o rozbiorach Polski. Gdzieś o tym czytałem. Było napisane, że naród niegdyś wielki i waleczny zostanie usunięty ale odrodzi się w potędze i chwale. To nie są te dosłowne słowa ale było coś takiego. Ale za rządów naszych polityków raczej nie będziemy potęgą.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Spoxik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 03, 2010, 13:59:16 »
    Nostradamus wiele żeczy przepowiedział podobno też coś o końcu świata jeszcze kiedyś słyszałem o takim kolesiu co jak dotną jakieś rany to ona się od razu zagoiła i że on przepowiedział że koniec świata nadejdzie gdy zbraknie dobrych ludzi na świecie

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 04, 2010, 22:34:12 »
    Cholerka ja o Nostradamusie trochę słyszałem i kilka jego przepowiedni też znam ale o końcu świata nic nie mówił (tak mnie się zdaje) za to na łożu śmierci widział jak ludzie się jednoczą i "podbijają" kosmos , budują statki itp.

A to że ktoś tam kiedyś tam napisał że 2012 to koniec to bzdura... Co z tego że kalendarz Majów kończy się w 2012 po prostu nie mieli miejsca dalej i stwierdzili że i tak nikt nie dożyje tego roku :D
    Mój kalendarz kończy się co rok i nie robię z tego wielkiej afery xD
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 19, 2010, 00:24:31 »
    Koniec świata? Wymysł ludzi. Według książki "Największe Zagadki Ludzkości" koniec świata był przepowiadany już parę razy i nigdy niczego nie było.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline celtus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 19, 2010, 00:42:28 »
    pytanie koniec świata czy koniec ludzkości ?

bo jeśli koniec świata to on już nastąpił od kiedy pojawił się na nim człowiek :x
    a na koniec ludzkości już się doczekać nie mogę

Offline kuuubbbbaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 21, 2010, 22:35:05 »
    Koniec świata miał być w roku 100, 200, ... 1000, ... 2000 itd.
    A co do globalnego ocieplenia: bzdura wymyślona przez firmy produkujące "eko" technologie globalnego ocieplenia nie ma! Jest globalne ochłodzenie zaczyna się kolejna epoka lodowcowa (przynajmniej wg Milankowica)
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2010, 21:01:46 wysłana przez kuuubbbbaaa »

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 21, 2010, 22:42:00 »
    A kalendarz majów... jakiś gość pracował przez całe życie i dorobił się 2012 roku potem umarł i nikt kalendarza nie kontynuował bo po co?

Tu się nie mogę zgodzić. Kalendarz długotrwały Majów dzieli się na okresy.
    (click to show/hide)

Zgodnie z prostym obliczeniem, 1 Baktun = 144 000 Kin = ok. 395 lat. Każdy Baktun kończył się wg legend ważnym wydarzeniem (założenie Rzymu itd.), teraz zaś ważna rzecz - kończy się jakiśtam ważny, któryś z kolei, Baktun. Pierwszy raz od bodajże 3000 lat następuje synchronizacja wszystkich trzech kalendarzy Majów, co niektórzy uznają za niewątpliwy znak końca świata, wizyty ufoludków czy innej ewolucji w homo nadsapiens...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline kuuubbbbaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 21, 2010, 22:47:52 »
    Nie wiedziałem o tym dzięki za info. Jednak nadal twierdzę że ludzie wyginą po ostatniej pszczole. XD

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 22, 2010, 15:10:48 »
    Wierzący  w 2012 są egoistami. Ziemia ma kilka milardów lat, a oni twierdzą, że jej koniec będzie za ich zycia ;p

Tak, tak. Z demotów. Tak jak wiele innych postów.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 22, 2010, 20:37:13 »
    Wierzący  w 2012 są egoistami. Ziemia ma kilka milardów lat, a oni twierdzą, że jej koniec będzie za ich zycia ;p

Z tego co mi wiadomo, to wierzący w 2012 nie twierdzą, że w tym roku "będzie koniec Ziemi", tylko że wydarzy się jakaś tam katastrofa, w której ucierpią głównie ludzie lub przemiana dotycząca ludzi.   

Koniec świata miał być w roku 100, 200, ... 1000, ... 2000 itd.
    A kalendarz majów... jakiś gość pracował przez całe życie i dorobił się 2012 roku potem umarł i nikt kalendarza nie kontynuował bo po co?
    Tak, koniec świata był przepowiadany na te lata, jednak głównie z głupiego powodu, czyli wyjątkowości liczby. Natomiast teraz otrzymujemy dodatkowe nietypowe i intrygujące przesłanki na ten temat, obserwujemy wiele "zbiegów okoliczności" itp.

Kalendarz Majów wcale nie kończy się na 2012, a ten kto tak twierdzi wyraźnie daje do wiadomości, że kompletnie nie orientuje się w temacie, na który dyskutuje.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline qqbbaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 22, 2010, 22:38:52 »
    Ja powiem tak. W 2012 nie wierzę tylko idę do przodu.
    Lubię placki
    I lovciam MOUNT & BLADE !!!

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 23, 2010, 20:16:47 »
    Ale jakby 2012 się spełnił, to data jest chamska. 3 dni przed wigilią !!!