Lepiej czekać najpierw na finalną wersje,jako fan tego uniwersum dokładnie ocenię jak bardzo mod jest zgodny z realiami starego świata. Wszak przeczytałem ok.30 książek z czarnej biblioteki, oraz gram często ze znajomymi w rpg(2 ed),że o przestudiowanych księgach armii nie wspomnę. Więc pojęcie o tym jakieś mam. Co do spolszczenia...ktoś zechce poświęcić czas to zrobi, mi na tym nie zależy, byle by skopać tyłki wyznawcom chaosu;)
Tak na marginesie,fajnie by było jak by dodali w miejsce łowców głów łowców czarownic, kapłani Sigmara mile widziani, oraz zakony Ulryka, Pantery, Myrmidii, Krwi Sigmara, Reikgwardia chyba jest. Poza tym na mój rozum, mistrzowie miecza Hoetha powinni być jedną z najlepszych jednostek w grze, z tego co wiem to najlepsi szermierze w starym świecie. Npc-ów też mogli by dać więcej, przykłady? Morgan Bernard, słynny dowódca najemników o nazwie Grudgebringer(znani z gry starej,Dark Omen), Varek Grom, czempion Chaosu który dowodził atakiem od strony krasnoludzkich fortec(ostatnia nawała,inwazja chaosu,podczas "konklawe Światła zwołanego przez Imperatora Karla Franza). Dajmy do tego,słynnego inżyniera krasnoludzkiego , Malakai Malakaison, co prawda ma w dorobku bronie które ciężko byłoby dodać do gry...np.żyrokoptery,granatniki i wiele mniej lub więcej "dziwnych broni". W ekwipunku powinno się znaleźć cudo browaru...Piwo Bugmana!;)
To takie luźne moje przemyślenia jako fana warhammera;)