Może mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi?:
A w lecie 1655 Krul Pana Gentry parlamentu polskiego, który jest nazywany Dieta, siłą rozproszone i ogłosił się autokrata w sposób Moskiewskim. Tak, tylko nie tak Szlachta mu to nie spuścił, i udał się na zamieszki ziemie Wielkopolski, litewski, ruski i ukraińskie, które Krul został wynajęty aby ujarzmić niemiecki lancknechtach. ^ Wkrótce wszystkie Ney polsko-litewskiej Rzeczypospolitej spłonął w ogniu wojny, jak wiązkę suchych gałązek. Jan Kazimierz sam, stracił poparcie szlachty i ludzi uciekło, wyrzekł się tronu z ostatniego wodza - nisko urodzony Marszałek przydomek (playername). Na granicy Prus, Mazowsza i były otoczone dużą grupę bandytów, których jest bogate następnie kraju. Król i wszyscy jego towarzysze zostali zabici, a gdzie ich szczątki są pochowane nikt nie wie. ^ Zenon Petretsky, "Krótka historia Rzeczypospolitej", 1855.
Znalazłem to na ruskim forum, wziąłem w translator i wyszło mi to coś :/ Nic z tego nie rozumiem a wydaje mi się że to jest zakończenie, więc może mi ktoś opisać o co tu mniejwięcej chodzi? :)