Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187029 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline puff

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #345 dnia: Lutego 15, 2010, 15:35:17 »
    Czy błąd w kampani RP został rozwiązany?(to ze zdobyciem własnego miasta po misji "powrót bohatera"

Offline MietPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #346 dnia: Lutego 15, 2010, 21:24:43 »
    Mnie juz wkurza ta gra.Walcze w bitwie o zamek,juz prawie wygralem ...a tu nagle wywala mnie do windowsa...Po za tym juz dawno powienienem miec swoj herb (chyba :P) a ja nie mam zaliczonej nadal misji z Warszawa(ktora odbilem przed misja) i Potopem...

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Lutego 16, 2010, 12:50:07 »
    Po za tym juz dawno powienienem miec swoj herb (chyba :P)

Jan grasz na 1.012 albo 1.013 to nie dostaniesz ale jak masz 1.014 to powinieneś mieć.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #348 dnia: Lutego 16, 2010, 21:48:48 »
    Mam takie pytanko czy możecie rekrutować ludzi z wiosek bo ja nie :(... HELP!

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Lutego 17, 2010, 00:37:01 »
    Witam

Ja rekrutuje w obozach treningowych. Jednakże nie to mnie tu przywiało ;)

Nie wiem czy dobry dział, ale skoro mam z tym problem, wiec chyba w dobrym miejscu szukam pomocy...
    Ma ktoś jakieś spolszczenie? Ja mam częściowe PL-ANG a i tak wkrada mi się RUS lub ANG z Native :/ W niektórych dialogach pojawiają mi się Sawadianie i inni Nordowie :)

Jeżeli nie istnieje jakieś dobre spolszczenie, to prosiłbym graczy którzy mają wersję PL o wstawienie plików ze spolszczonymi dialogami, i innymi takimi nazwami z moda. Oczywiście musi się najpierw komuś chcieć ;) i musi ktoś znać się na tym i potrafić to zrobić. Oczywiście wszystko za free, lub dla satysfakcji ;)
    Pozostaje mi tylko czekać na jakiegoś dobrodusznego gracza, który pomoże w potrzebie :) Ba! wiem że napewno tacy tu się kryją, lecz ich skromność nie pozwala im się ujawnić :)

Pozdrawiam
    Ps. Możliwe że przez moją nieuwagę, przeoczyłem temat związany ze spolszczeniem, jeżeli tak to prosiłbym o wyrozumiałość i wskazanie prawidłowej drogi :)

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Lutego 19, 2010, 16:52:50 »
    Może mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi?:

A w lecie 1655 Krul Pana Gentry parlamentu polskiego, który jest nazywany Dieta, siłą rozproszone i ogłosił się autokrata w sposób Moskiewskim. Tak, tylko nie tak Szlachta mu to nie spuścił, i udał się na zamieszki ziemie Wielkopolski, litewski, ruski i ukraińskie, które Krul został wynajęty aby ujarzmić niemiecki lancknechtach. ^ Wkrótce wszystkie Ney polsko-litewskiej Rzeczypospolitej spłonął w ogniu wojny, jak wiązkę suchych gałązek. Jan Kazimierz sam, stracił poparcie szlachty i ludzi uciekło, wyrzekł się tronu z ostatniego wodza - nisko urodzony Marszałek przydomek (playername). Na granicy Prus, Mazowsza i były otoczone dużą grupę bandytów, których jest bogate następnie kraju. Król i wszyscy jego towarzysze zostali zabici, a gdzie ich szczątki są pochowane nikt nie wie. ^ Zenon Petretsky, "Krótka historia Rzeczypospolitej", 1855.

Znalazłem to na ruskim forum, wziąłem w translator i wyszło mi to coś :/ Nic z tego nie rozumiem a wydaje mi się że to jest zakończenie, więc może mi ktoś opisać o co tu mniejwięcej chodzi? :)

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #351 dnia: Lutego 19, 2010, 22:35:26 »
    To jakieś forum związane OiM? Troszkę mnie dziwi ta - "Krótka historia Rzeczypospolitej", 1855 - jakby to była jakaś propagandowa książeczka.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Lutego 20, 2010, 17:29:23 »
    Tak to było forum związane z OiM. A ten tekst to chyba efekt jednego z wybranych przez nas ścieżek w grze ;)

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lutego 21, 2010, 17:24:22 »
    Po ukończeniu misji: "polska świątynia" fpsy na mapie świata spadają do 2-3. Gra tak niemiłosiernie przycina, że po ok. minucie komp się zwiesza i potrzebny jest restart.
    Gdy wejdę do jakiegoś miasta lub rozpocznę nową grę wszystko jest w porządku. Jest jakiś sposób na "naprawienie" tego buga? Szkoda mi porzucać postaci.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2010, 17:51:46 wysłana przez Zawisza »
    Wracam do M&B ;)

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Lutego 22, 2010, 23:06:37 »
    Witam, mam malenki problem, tzn zauwazyłem że husaria w czasie oblężeń zamiast kopii ma szabelki i tu nasuwa się pytanie jak oni to robią (xD)? A precyzyjnie mowiąc to czy da się tak zrobić, że polscy konni najemnicy zrekrutowani z obozu mający "normalnie" kopie w czasie oblężeń też by mieli szabelki? Bo jak z tymi kopiami latają to słabo im idzie ale szkoda mi im dawać szabelki bo w czasie walki na polu walka będzie mniej "efektywna" a ciągłe zmienianie broni raczej mi się nie widzi :( I czy ewentualnie da się poszmerać w plikach by ustawić im tak samo jak ma to zakodowane husaria :)
    z góry dzięki.

Offline Pienik

• Użytkownik
    • Kto Kiełbasą wojuje od kiełbasy ginie
    « Odpowiedź #355 dnia: Lutego 23, 2010, 15:41:11 »
    http://img97.imageshack.us/img97/5549/beztytuuqmu.png

O co kaman?? Mam tak tylko z wodą.. Nie rozumiem o co chodzi. Proszę o pomoc.
    Ta gra jest jebnięta

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #356 dnia: Lutego 23, 2010, 16:14:20 »
    Też tak miałem. Według mnie spowodowane to jest przez "kombo" karta+sterowniki+ustawienia graficzne. Występuje rzadko i musisz pobawić się opcjami graficznymi, to przy jakimś ustawieniu powinno być wszystko dobrze. ;]

p.s. Albo ktoś nalał do wody benzyny...

Offline aetryu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Lutego 23, 2010, 20:27:30 »
    a jak nając husara? szukac po tawernach czy mozna w obozie wynająć? jesli tak, jaka jednostke kupic? wynająłem polaka na koniu, ale awansuje mi tylko na championa. probowalem tez kozaka - to samo.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Lutego 23, 2010, 21:08:58 »
    Husarię możesz wyszkolić z jednostek Rzeczpospolitej, ewentualnie odbić z rąk wroga.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Jawor11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Lutego 25, 2010, 17:51:34 »
    Mam zamiar kupić M&B ogniem i mieczem. I mam pytanie czy ta gra chodzi bez płyty?