Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186813 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barlogo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 10, 2009, 15:52:37 »
    piti_112  przy każdym przekupieniu dowódcy czy kogoś tam druga fala czy trzecia itd. pojawia się za niewidzialną ścianą ja tak mam zawsze ,ale zamiast zrzędzić powinniśmy wysłać wiadomość z opisanym błędem bo inaczej mogą z tym nic nie zrobić.

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 10, 2009, 16:17:21 »
    To raczej nie jest błąd, tylko tak chyba miało byc. Niestety podczas spacerów po miastach niewidzialne ściany również funkcjonują. Na pocieszenie mogę powiedziec jedynie, że da się strzelac przez tą ścianę.

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 10, 2009, 18:19:42 »
    Błędem jest resp rywali bo respia się za ta ścianą i tylko dzieki kodom można ich pokonac

Offline Respen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 11, 2009, 00:19:49 »
    Witam. Też mam problem z OiM, a mianowicie: Przy próbie włączenia gry pojawiał się niebieski ekran z komunikatem o jakimś błędzie (teraz lepiej? :). Przeczytałem na forum CDProject, że należy wyłączyć dźwięki (teraz lepiej? :) ...no ok, wyłączyłem je i gra śmiga. Wszystko fajnie tylko co zrobić żeby gra działała z dźwiękami, bo bez tego to trochę lipa :/

Mój komp:
    Laptop Hp Pavilion
    Intel Core Duo P8400 2,26GHz 2,27GHz
    Ram 3GB
    Windows Vista 32-bitowy
    grafika: GeForce 9600M GT 512MB
    karta dźwiękowa: nie mam pojęcia, pewnie jakaś standardowa ;)
    sterowniki do dźwięku i grafiki uaktualnione

Jak wiecie co można zrobić, żeby gra działała z dźwiękiem to proszę o pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2009, 06:11:15 wysłana przez Respen »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 11, 2009, 00:57:44 »
    gdy zainstalowałem grę to wyskakiwał mi blue screen przy wczytywaniu gry. Przeczytałem na forum CDProject, że należy wyłączyć dźwięki w grze...

Posiadacze gry, pamiętajcie - wspieramy Was, wspieramy...

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Ale nuda...
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 11, 2009, 13:16:16 »
    Ja mam taki błąd że mam ok 13 siły i 11 zręczności a w grze wyskakuje mi 63 do każdej mam 104 hp biegam szybciej od najwolniejszego konia a miasta z 350 obrońcami rozwalam 50. sprawdzałem w plikach a tam mam też 63.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:54:57 »
    Deadalus-dziękujemy nawet mimo ironii xD
    Zostaje tylko czekać na tego patcha w drugiej połowie grudnia-w co osobiście mam wątpliwości bo jeżeli wydadzą to albo nie na czas albo coś co naprawi jeden błąd a na jego miejsce pojawi się kilka następnych...
    Life is brutal pozostaje uzbroić się w cierpliwość.

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 14, 2009, 09:29:19 »
    A jaki sposób "przkupujecie strażnika"? nie widze takiej opcji podaczs oblężenia warszawy (fabuła - rzeczpospolita) wysadzić murów miną, ani zatruć wody w mieście też mi się nie udało (pomimo iz jeden z moich bohaterów ma inżynierię na 4 poziomie)... warszawa jest dla mnie nie do zdobycia, bo nawet jeśli jakiś szlachcic się do mnie przyłączy, to i tak nie atakuje ze mną miasta i jestem masakrowany podczas wycieczki obrońców... pomocy

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 14, 2009, 16:46:09 »
    To zadanie nie jest na czas więc poprawiaj relacje z lordami i bij wrogie armie żebyś swoją miał lepszą chodzi o doświadczenie i ilość jednostek.

Offline Sand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 14, 2009, 20:11:35 »
    Witam :) mam nastepujacy problem z Ogniem i Mieczem. Po instalacji...aktualizacji (czy to przez aktualizer czy po recznie wgranym patchu)...aktywacji...pokazuje mi sie error "nie zainstalowano zadnych modułów" :( uruchamiam OiM i mam okienko startowe ale...w rozwijanym menu nie mam zadnego modulu i nie moge wlaczyc gry. Ktos mi poradzil ze moze pliki sa uszkodzone i zeby zrobic reinstalke...nie dziala. Tak samo czy patcha wgrywam po uprzednim sciagnieciu czy przez aktualizator. Wyglada na to ze gra zainstalowala sie dobrze...ma ok 1GB. Nie wiem co robic. Mam M&B i dziala bez problemu... A to...porazka. Prosze o pomoc :) komp: coreduo 8300 radeon serii 4800 4GB ramu i win vista ultimate 32. ps. Pisalem do cdprojek ale na razie zlewaja... Moze ktos z forum mi pomoze.

Offline husarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 14, 2009, 23:29:39 »
    Witam.
    Mam dość dziwny problem (błąd) w grze Ogniem i mieczem.
    Mianowicie dość długo (około 30 dni) nie odwiedzałem swojej wioski którą dostałem w lenno od króla polskiego (nazwa wioski - Dunajowce) - w końcu gdy się na to zdecydowałem otrzymuję dość dziwną  sumę talarów - załączam screen'a.  (To były pierwsze odwiedziny w tej wiosce)

link do screena - http://img46.imageshack.us/img46/8440/oimbugs.jpg

Gram bez kodów na oryginalnej grze z patchem.
    Chciałem się zapytać czy tak duża suma możliwa jest do otrzymania z jednej wioski - wydaje mi się że nie ale ciekaw jestem czy ktoś jeszcze ma taki błąd ?

« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2009, 23:35:59 wysłana przez husarz »
    "AMOR PATRIAE NOSTRA LEX" – Miłość Ojczyzny naszym prawem (motto Polskiej Husarii)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 14, 2009, 23:39:35 »
    Ja bym się na twoim miejscu cieszył. Jak to mawiają od nadmiaru głowa nie boli:-)
    Pewnie autorzy coś namieszali w zarządzaniu lennami.

A tak swoją drogą to to jest ta "dopracowana" produkcja...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline husarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 15, 2009, 12:56:28 »
    W sumie to ja się cieszę ale gra z taką ilością gotówki pozbawiona jest satysfakcji - to wygląda tak jakbym używał kodów na kasę.
    Nie myślałem że twórcy tej gry popełnią błędy nawet przy zarządzaniu lennami :-(

Czy wie ktoś może jak można zmienić podatki otrzymywane z własnej wioski - bo te 380120457 talarów to trochę przesada.
    "AMOR PATRIAE NOSTRA LEX" – Miłość Ojczyzny naszym prawem (motto Polskiej Husarii)

Offline Van Mar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:12:50 »
    To musi byc jakis bug, mialem podobnie z wiele wieksza kasa, pisalem o tym "w pierwszym wrażeniu", psuję calkowicie klimat taka kasa. Gram od nowa ale jak Tobie sie zdazyło to xle, miałem nadzieje, że to tylko było w mojej sytuacji. Kiepski ten mod ot co. Szkoda było kasy, poczekajmy na patcha albo lepeij na "naszego" moda:)

Offline dkas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 15, 2009, 19:18:53 »
    A ja mam następujący problem. Grę mam orginalną i patcha też lecz gdy włanczam grę to nie dźwięku , gdy rozpoczynam bitwę też niema dźwięku. Wszystko związane z dźwiękiem mam włączone