Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186780 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hargin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 06, 2009, 10:05:59 »
    Ja swoj problem z Blue Screen rozwiazalem.

Problem byl z dzialajacym w tle Norton Protection Center. Wylaczenie blokad i gra ruszyla.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 06, 2009, 18:11:18 »
    Witam szanownych użytkowników tego forum!
    Chciałbym podzielić się z wami moim problemem dotyczącym Ogniem i Mieczem.
    Mianowicie po wykonaniu misji obrona częstochowy dla RP w grze zaczyna pojawiać się masa błędów dotyczących samej rozgrywki.
    Pierwszym błędem jest "zacinanie się" na mapie strategicznej-postać dosłownie skacze po mapie xD
    Drugim błędem są błędne informacje o ilości jednostek sojuszniczych i wrogich przed bitwą.
    Jeszcze jedną biedą jest to że w czasie bitwy nie wyświetlają mi się informacje o obrażeniach,stratach itp,chociaż w opcjach są włączone.
    Poza tym wiele innych mniej przykrych bugów.
    Jeżeli ktoś się spotkał z tym problemem i wie  jak z nim poradzić to proszę o pomoc.

Offline Arthalion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 06, 2009, 18:20:22 »
    Witam mam taki problem mianowicie, gdy przemierzam sobie moją postacią kraj Rzeczpospolitej pojawia mi się w losowym miejscu zasadzka. Naciskam kontynuuj i włącza mi się okno dialogowe z bandytą. Mówi coś w stylu "pieniądza albo życie", nie pamiętam dokładnie. Naciskam dowolny przycisk żeby kontynuować i z powrotem wraca mi do pierwszego okna gdzie pojawiła mi się informacja o zasadzce. I tak to się dzieje w kółko i nic nie mogę z tym zrobić. I tak mi się dzieje za każdym razem gdy wczytam zapis, mniej więcej po 15 sekundach poruszania się.

Offline slowik12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 06, 2009, 19:45:00 »
    Witam wszystkich,
    mam problem z Mount&Blade Ogniem i Mieczem. Otóż gdy mam armię (40+) złożoną w całości z konnicy to podczas bitwy gra mi się wyłącza i wyrzuca mnie do pulpitu. Czy mógłby mi ktoś pomóc?

PS
    Mój komputer:
    Vista
    Intel Core 2 Duo E8200 2,66 GHz
    3 GB RAM
    NVIDIA Geforce 9800 GT

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 06, 2009, 20:28:20 »
    Witam mam taki problem mianowicie, gdy przemierzam sobie moją postacią kraj Rzeczpospolitej pojawia mi się w losowym miejscu zasadzka. Naciskam kontynuuj i włącza mi się okno dialogowe z bandytą. Mówi coś w stylu "pieniądza albo życie", nie pamiętam dokładnie. Naciskam dowolny przycisk żeby kontynuować i z powrotem wraca mi do pierwszego okna gdzie pojawiła mi się informacja o zasadzce. I tak to się dzieje w kółko i nic nie mogę z tym zrobić. I tak mi się dzieje za każdym razem gdy wczytam zapis, mniej więcej po 15 sekundach poruszania się.

Zapewne miałeś wcześniej misje z koniem dla króla!!!

I przeszdłeś ją za pomocą teleporta:D

Po drodze MUSZĄ CIĘ ZAATAKOWAĆ bandyci!!

Offline Ethesen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 06, 2009, 20:33:21 »
    Odpaliło mi się po wyłączeniu dźwięków.

Offline Mallory

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 07, 2009, 10:45:48 »
    Najbardziej denerwujacy mnie problem, to ze nie moge na mapie bitwy wyswietlic rozkazow (tzn. opcja dostepna pod przyciskiem backspace, czyli minimapa z rozmieszczeniem, liczebnoscia oddzialow itd.). Czy ktos sie orientuje czy jest to w ogole do obejscia? Strasznie uciazliwe jest latanie niemal na slepo po mapie, zeby dobic ta jedna, ostatnia jednostke kawalerii przeciwnika...

Drugi problem to krzaczaca sie grafika na mapie swiata, to jeszcze do przezycia.

Kolejny, ktory nie wystepuje na szczescie bardzo czesto, to nagle koszmarne przycinanie sie grafiki na polu bitwy, pomaga tylko re-load save'a.

Komputer ktory mam to Core2 Duo (1,86 chyba), 4gm ram, Ati Radeon 4850 512 mb ram, wiec nie powinno byc problemow z plynnoscia grafiki, ktore sie pojawiaja.

Offline snajph3r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 07, 2009, 11:01:53 »
    Link do patcha z którym niektórzy mają problem ftp://ftp4.cdprojekt.com/pub/pl/ogniem_i_mieczem/patch/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2009, 11:06:12 wysłana przez snajph3r »

Offline fish

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 07, 2009, 11:10:05 »
    dla posiadaczy laptopow polecam uruchomienie gry bez aktualizacji przez neta,znika problem z grafika,choc czasem wywala do windy podczas rekrutacji najemnikow w tawernach

Offline Yahoo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 07, 2009, 13:23:59 »
    No a jest taki problem z tym patchem, że nie można Go zainstalować :D.

Wyskakuje mi błąd, że wykryto nieznaną wersję gry. Może ktoś pomóc?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2009, 13:32:18 wysłana przez Yahoo »

Offline Dulltran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 08, 2009, 19:53:34 »
    Mam dziwny problem jak oblegam zamek to od razu wygrywam bez walki.Nie wiem o co chodzi, z fabułą jestem żeby złapać oficera wroga.Czy jak odbijaliście Warszawę to też od razu wygraliście bez bitwy ?

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 08, 2009, 20:18:48 »
    Ja warszawy jeszcze nie oblegałem jako że nie mogę szlachty zebrać żeby mi pomogła więc troszkę stanąłem w miejscu.

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 09, 2009, 15:52:39 »
    No właśnie! panowie szlachta bardzo zajęci sa i żaden nie ma ochoty sie do mnie przyłączyć i zdobyć warszawę. przeciez mam "list od króla" czy to bug? czy może coś musze zrobić? wiem że króla wzięli mi do niewoli, i myślałem ze może to jest powód, że szlachta nie chce stawić się na pospolite ruszenie... Ale szczerze w te wersję wątpię.

wczytałem wcześniejszego save'a i zaraz po otrzymaniu misji odbicia warszawy od jana kazimierza pognałem do pułkowników i kliku sie przyłączyło, ale potem w trakcie oblężenia odjeżdżali sobie (i nie gonili nikogo).

klika razy kombinowałem i udalo mi się doprowadzić do oblężenia, w którym siły były prawie równe, ale zmietli mnie szwedzi straszliwie, bo na mapie było ich 4x więcej...

chciałem więc nabrac troche doświadczena i zebrac sił, ale po jakims czasie już żaden pułkownik nie chce za mna podążyć...

I jeszcze jedno: jak mam włączyć ekran taktyczny? jak naciskam backspace, to on tylko miga i znika od razu...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2009, 16:11:26 wysłana przez Skela »

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 09, 2009, 15:57:53 »
    Ja mam otuż problem mam misje żeby zdobyć jakieś miasto Jak kazimierz mi obiecał ze nowo zdobyte przeze mnie miasto będzie moje.Zdobyłem i co kiszka z Janem Kazimierzem mam te same opcje dialogowe kiedy wchodze do tego miasta piszę mi ze nie posiada władcy pokusiłem sie jeszcze o zdobycie 3 miast ale rezultat ten sam co radzicie zrobić podejrzewam ze przyczyną jest brak posiadania flagi.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 09, 2009, 23:02:14 »
    Dziś podczas oblężenia Warszawy po tym jak przekupiłem strażnika i wdarłem się do miasta to po pokonaniu pierwszej fali wrogów....trafiłem na niewidzialna ścianę co było jeszcze dziwniejsze to po drugiej stronie stali wrogowie a ja po za strzelaniem z pistoletu nie mogłem zrobić nic. Czy ktoś miał ten sam problem?? I kolejna rzecz Gdy dostałem się do niewoli co ciekawsze u dezerterów to pojawiłem sie nagle na drogim końcu mapy u kozaków zdziwiło mnie to.