Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187207 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blackram

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #690 dnia: Maja 28, 2013, 00:09:22 »
    Mam pytanie o kozaków rejestrowych, po pierwsze jak można ich rekrutować (grając po stronie Rzeczpospolitej) i jakie mają statystyki ? Jakoś nie trafia mi się żaden do odbicia i nie mogę sprawdzić.

Offline gongu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #691 dnia: Lipca 20, 2013, 20:43:05 »
    Siemka :D mam problem z misją ostatnia granica pokonałem już rosje,kozaków i chanat krymski i dalej nie ma komunikatu że wykonałem te misje ????

Proszę o odpowiedz :D

Offline kaban

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Lipca 26, 2013, 23:44:31 »
    Witam,
    mam pytanie odnośnie misji nowy chan, czy jeśli odszedłem od Chana zanim kazał mi podbic 2 zamki moskiewskie to mogę coś zrobić aby mu oddać te 2 zamki, gdyż są one pod moją kontrola?

Offline gongu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #693 dnia: Lipca 30, 2013, 18:32:56 »
    Wydaje mi się że nie możesz oddać mu swoich dwóch zamków tylko musisz podbić 2 zamki ruskich :D tak ja  tą misje zrobiłem

Offline Marlov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Sierpnia 13, 2013, 21:15:12 »
    Witajcie, u mnie wystąpił następujący problem. Chcemy zagrać sobie razem, ja z kolegą, w Mount and Blade: With fire and sword(mamy oryginały kupione na steam), problem w tym, że kiedy zakładamy serwer(ja lub on) i oczywiście zaznaczamy opcje umieszczenia go w oficjalnej liście serwerów, po prostu go tam nie ma, nie może go wykryć. Wykrywa go jedynie w sieci LAN, ale po podjęciu próby dołączenia się wyskakuje jedynie błąd informujący nas o jakiejś złej autoryzacji, to dziwne bo zdarzyło się nam to przypadkiem, jakiś miesiąc-dwa temu gra chodziła wyśmienicie, a teraz pojawił się problem.

Offline Jakub Śmiały

• Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Sierpnia 16, 2013, 17:01:05 »
    Mam problem - biorę czasem zadanie za 300 talarów - schwytać łobuza, który uciekł przed ręką kata i ten co mi zleca pojmanie go mówi, że może być w jakiejś tam wiosce. Zajeżdżąm do wskazanej i ludzie mówią, że takowego łobuza tu nei ma. Jak go znaleźć? Próbowałem już nawet w ten sposób, że paliłem wioskę i wycinałem ludzi w pień, ale to nic nie dawało. Termin zlecenia mijał i moje stosunki z zleceniodawcą się pogarszały.

Offline czarek5781

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Sierpnia 17, 2013, 13:33:39 »
    Witam. Mam problem z przejściem misji Pafnucy. Chodzi o to, że po odwiezieniu go do Moskwy i odczekaniu tych 14 dni, nie wiem jak odebrać od niego Księgę Kruków. Ewentualnie to jakiś bug.

Offline twisted

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #697 dnia: Sierpnia 17, 2013, 14:50:25 »
    Jakub- przejedź się po wiosce a na pewno znajdziesz w jakimś odosobnionym miejscu (nerwowy człowiek)

I ja mam pytanie jak działają banki czy można tylko brać kredyty bo słyszałem coś o jakiejś lokacie? Proszę beż żartów bo jestem już lekko wkur.... po tym jak szukam tego na necie i wyskakuje po raz enty ING bank śląski

I drugie pytanie czy można założyć własne państwo ? jak nie to czy można przejąć tron innego?

z góry dziękuje :)

Offline twisted

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Sierpnia 17, 2013, 16:54:16 »
    nikt nie pomoże :( to pilne proszę

Offline Jakub Śmiały

• Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Sierpnia 18, 2013, 15:33:19 »
    Mości Panowie!
    Czy ktoś byłby w stanie podać mi zaszczytnie prawidłowy link bez wirusów i błędów do instalki Dzikich Pól PL? Mości Panowie! Inoż Rzeczpospolita wzywa!

Offline twisted

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Sierpnia 18, 2013, 17:25:34 »
    Jesteś poważny? mamy ci na największym polskim forum tej gry podać link do z piracenia jej? Chyba że nie rozumiem czegoś z twojej wypowiedzi ale jeśli tak to radze kupić ci oryginał.

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Października 27, 2013, 11:49:28 »
    Witam. Mam problem z przejściem misji Pafnucy. Chodzi o to, że po odwiezieniu go do Moskwy i odczekaniu tych 14 dni, nie wiem jak odebrać od niego Księgę Kruków. Ewentualnie to jakiś bug.
    Księgę Kruków musisz kupić od handlarza ksiąg, którego możemy czasem znaleźć w karczmach. Pamiętaj tylko by mieć przy sobie 7000 talarów bo on tyle będzie za tą księgę chciał

I drugie pytanie czy można założyć własne państwo ? jak nie to czy można przejąć tron innego?

z góry dziękuje :)
    Nie można założyć własnego państwa jak w Warbandzie. Można co prawda podbić zamek/miasto należące do danej frakcji jeśli my nie jesteśmy niczyimi wasalami. Ale w fabule "Potop" i "Carskie tajemnice" to można zostać władcą państwa tylko trzeba długo przechodzić fabułę (ta druga jest strasznie krótka)

Offline livexuz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Października 30, 2013, 22:34:45 »
    Siemka, mam problem z jedną z misji w fabule kozaków, przechodzę aktualnie misję ''Na Księstwo Moskiewskie'' podbiłem wszystkie miasta, pokonałem cara lecz nic się nie ukazuje, frakcja nadal istnieje, a powinna zmienić się nazwa z Wojska zaporoskiego na Wielkie Księstwo Moskiewskie, lecz tak nie jest ;/ Jakies rady? Trzeba odczekać czy jak? :D

Offline Waleczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Listopada 02, 2013, 14:04:14 »
    Witam mam problem bo chce zagrać na multi z kolegami w M&B OiM i mam wersje 1.139 sciaglem ją oraz wejsce 1.149 i mam jakis eror  ERROR: get_object failed for body: boshield  na tym polega eror z tąd sciagałem patche http://dystrybucja.cdp.pl/support/game/3113/Ogniem_i_Mieczem_Dzikie_Pola/files  niby dobrze i elegancko a wywala mnie do pulpitu i mam ten eror get_object failed for body:boshield a wiec tak sciaglem wsztstkie patche 1.139,1.149 i wkleiłem je do Folderu z M&B OiM zainstalowalem wszystkie i taki wlasnie eror mi wyskakuje jak podałem wyżej , Mogli byście pomóc ?

Offline lewusek1988

• Użytkownik
    « Odpowiedź #704 dnia: Grudnia 23, 2013, 22:12:04 »
    Witam, nie wiem jak odebrać zamówioną broń i zbroję. Miałem komunikat że jest już do odebrania, jak włączam płatnerza to jest komunikat: "Nie odebrałeś wcześniejszego zamówienia". Co robić? (nie wiem czy był już ten temat tutaj opisywany nic nie znalazła wyszukiwarka albo ja słabo szukałem)