Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187463 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Joachim1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #660 dnia: Marca 24, 2012, 21:59:41 »
    Gram w Mount&Blade OiM ver. 1.0.15, uwolniłem Warszawę, jestem szlachcicem polskim i teraz mam pytanie, bo wiem,że dalej sie dostaje misje od króla z pomocą pretendentowi do tronu chanatu krymskiego, jednak ja odbiłem Warszawę i tak se jeżdżę z herbem i wojuję, dodam,że około 3 miesięcy wcześniej[w grze oczywiście] dostałem misję od Janusza Kiszki, aby zrabować dwa tabory kupieckie chanatu krymskiego,żeby ten wypowiedział wojnę polsce, jednak tego zadania nie wykonałem, czy to znaczy,że muszę grać od nowa, bo fabuła nie pójdzie?Czy może muszę zaatakować jako szlachcic polski tabory kupieckie i rp wypowie wojnę ch.k.?

Offline Babinicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #661 dnia: Marca 27, 2012, 14:41:17 »
    Gram sobie w OiM w wersji 1.015, wszystko niby OK, do czasu... zostaję szlachcicem RP, próbuję rekrutować jednostki w polskich wioskach. I wszędzie jest tylko ochotnik z muszkietem, czyli nici ze szkolenia husarzy. Poszukałem, znalazłem gdzieś że ponoć likwiduje to patch 1.015.02 - przeinstalowałem grę, zainstalowałem patcha. Stare sejwy o dziwo działają - sprawdzam, nadal jest to samo.

Nie wiem teraz, czy ten patch faktycznie likwiduje ten problem, tylko trzeba zaczynać grę od nowa, czy co z tym zrobić?

Edit: OK, problem rozwiązany. Rzeczywiście w wersji 1.015.02 ten błąd jest naprawiony, ale trzeba było zacząć grę od początku.

Gram w Mount&Blade OiM ver. 1.0.15, uwolniłem Warszawę, jestem szlachcicem polskim i teraz mam pytanie, bo wiem,że dalej sie dostaje misje od króla z pomocą pretendentowi do tronu chanatu krymskiego, jednak ja odbiłem Warszawę i tak se jeżdżę z herbem i wojuję, dodam,że około 3 miesięcy wcześniej[w grze oczywiście] dostałem misję od Janusza Kiszki, aby zrabować dwa tabory kupieckie chanatu krymskiego,żeby ten wypowiedział wojnę polsce, jednak tego zadania nie wykonałem, czy to znaczy,że muszę grać od nowa, bo fabuła nie pójdzie?Czy może muszę zaatakować jako szlachcic polski tabory kupieckie i rp wypowie wojnę ch.k.?

To rabowanie taborów to standardowy quest M&B, nie ma związku z fabułą.

« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2012, 00:14:45 wysłana przez Babinicz »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #662 dnia: Kwietnia 01, 2012, 17:32:34 »
    Joachim, musisz pójść do jakiejś Kozackiej, Rosyjskiej czy jakiejś karczmy, tam szukaj Mehmeda. nie musisz robić wojny Polsko - tartarskiej.
    Vivat Pomerania!

Offline Joachim1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #663 dnia: Kwietnia 03, 2012, 20:46:33 »
    Wiem już to dawno zrobiłem, ale gram od nowa na najnowszym patchu 1.017, i mam pytanie, bo patch wszystko zmienia.
    Gra co jakąś odległość przejechaną laguje na kilka milisekund co jest tego przyczyną? I na razie z Rp mam stosunki 13 obojętność, jak je poprawić, i czemu w żadnym polskim mieście nie ma kasztelana. W swoim oddziale muszę bazować na razie na najemcach i zdobytych jeńcach :D

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #664 dnia: Kwietnia 06, 2012, 11:38:38 »
    Lagi były, są i zawsze będą w M&B, czy tego chcemy, czy nie. Kasztelanów nie ma? Bywa. To zależy od posad najętych w mieście. Jak ktoś zatrudni, to będzie. A stosunki popraw dołączając się do rzeczpospolitej w bitwach, pomagaj karawanom itp.

Offline Joachim1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Kwietnia 06, 2012, 12:48:02 »
    dzięki, już sam do tego doszedłem, a w Oim więcej nie zagram, zbugowana gry wywala podczas bitew i oblężeń, teraz gram w dzikie pola i jestem jak na razie zachwycony

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #666 dnia: Kwietnia 12, 2012, 20:17:48 »
    Chciałem się zapytać czy opłaca się robić zadania z wywołaniem wojny, bo słyszałem, z wtedy spadają stosunki z niektórymi lordami.

Offline R3M4K3PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #667 dnia: Kwietnia 14, 2012, 15:44:31 »
    [Odpowiedź - @up]

Możliwe że się opłaca. Nie wiem do końca czy spadają stosunki z lordami z frakcji w której jesteś ale na pewno spadają jeśli chodzi o przeciwną frakcję z którą wywołujesz wojnę. Także, raczej musisz sprawdzić na swoją własną rękę. No ale nawet jeśli spadają te stosunki, to zawsze można podarować lordom prezent i już po sprawie ;)

[Pytanie]

Ostatnio w M&B Ogniem i Mieczem i w Dzikich Polach nie widzę informacji po lewej stronie. A mianowicie tych które tak wyskakują, biała czcionka czyli np. ''Król ... rozpoczyna oblężenie miasta (...)'' itd. Nie wiem czemu, ale nie pokazuje mi się to co jest niesamowicie wkurzające bo nie wiem co się dzieje w świecie gry. Czy da się to naprawić? :(
    ''Elita... Walczy pod polskim biało czerwonym sztandarem, chwały i śmierci. Gotowa swymi skrzydłami wzbić się ponad wszystkie elitarne oddziały świata. Pęd koni biegnących w szyku, świst powiewających sztandarów i bicie żelaznych skrzydeł. Za słuszną sprawę!''

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Kwietnia 14, 2012, 22:33:00 »
    Grasz na cheatach? Znika, jak jest przepełnione, a jest taki kod shift+F4... A jak nie, to też tak kiedyś miałem, po prostu zniknęło. Wyłączenie i włączenie tego w opcjach ch... nic nie dało. Może re-instal? Najszybciej i najprzyjemniej (:

Offline homel1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #669 dnia: Kwietnia 21, 2012, 21:09:43 »
    Czy mogę wykonać zadanie porwana narzeczona, jeśli zlikwidowałem wcześniej szwedów? jeśli tak to jak?

Offline Luciak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #670 dnia: Kwietnia 25, 2012, 15:35:38 »
    Gram fabułą dla RP i jestem na etapie, kiedy mam za zadanie podbić rebelią Chanat Krymski. Udało się, wszystkie posiadłości Chanatu są moje i od bardzo długiego czasu wciąż jest Chanat Krymski (Buntownicy). Czyli tak jakby Chanat Krymski wciąż funkcjonował i przez to nie mogę kontynuować fabuły. Jakieś pomysły?

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #671 dnia: Maja 01, 2012, 20:02:05 »
    Gram fabułą dla RP i jestem na etapie, kiedy mam za zadanie podbić rebelią Chanat Krymski. Udało się, wszystkie posiadłości Chanatu są moje i od bardzo długiego czasu wciąż jest Chanat Krymski (Buntownicy). Czyli tak jakby Chanat Krymski wciąż funkcjonował i przez to nie mogę kontynuować fabuły. Jakieś pomysły?

Było 100 razy na forum... Ale lepiej tu,  niż zakładać setny wątek... Możliwe, że jeszcze jacyś Murze biegają wolno. Masz 2 wyjścia

1.Zostawić 1 zamek ze skromnym garnizonem i hyc ich złapać jak bd chcieli odbić
    2. Jeżeli jesteś cheaterem, ctrl+t ;p

Jak nikogo nie będzie, poczekaj tak z tydzień, a wszystko samo powinno się zrobić. Pozdrawiam!

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #672 dnia: Czerwca 02, 2012, 16:19:28 »
    Gram sobie w dzikie pola mam misje u RP żeby odbić Warszawe z rąk szwedów a uwaga WARSZAWA JEST ODBITA JUŻ DAWNO i co mam teraz zrobić ?

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #673 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:02:51 »
    wie ktoś oco chodzi gdy próbuje aktywować dzikie pola na kompie a jakiś czas temu je dezaktywowalem i chcialbym znow pograc jak chce aktywowac wyskakuje taki błąd Nie można uruchomić aplikacji. Licencja produktu została na tym komputerze deaktywowana. jak go naprawić ?

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #674 dnia: Czerwca 05, 2012, 07:22:05 »
    Musisz zdezinstalować całkowicie DP, usunąć wpisy w rejestrze i folder (ręcznie), potem instalujesz i rejestrujesz.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!