Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187388 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zurek95

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #495 dnia: Grudnia 07, 2010, 16:11:04 »
    Mam pytanie dotyczące zadania Koniokrad, które zleca Skrzetuski. Mam odzyskać konia, którego ukradł Fiodor Łoboda. Tylko że gadając z Łobodą nie ma żadnych opcji rozmawiania dotyczących tego konia. Wie ktoś jak to zadanie wykonać? Zaznaczam, iż mam wersję 1.017.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #496 dnia: Grudnia 07, 2010, 16:26:16 »
    Musisz pogadać z Panem Zagłobą i on wtedy ci powie, że ten lord kozacki mieszka w jakiejś tam wsi, i musisz tam pojechać i wybrać opcję idź do stajni, pokonasz wszystkich Kozaków wtedy w ekwipunku pokaże ci się ten koń i jedziesz pędem do Skrzetuskiego i zadanie wykonane!!!:)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Grudnia 11, 2010, 18:27:34 »
    Mam problem w wersji z patchem 1.017.00, kiedy staram się przejść "część fabularną" (po stronie Rzeczypospolitej) na samym początku-zdobyłem trochę uszanowania u lordów, pogadałem z królem i dostałem zadanie "Potop'. gdy otwieram dziennik, jest napisane, abym pogadał z Zagłobą. Znalazłem go, ale gdy próbuję go zagadać mówi, że jest zajęty.
    Przechodziłem tą grę kiedyś na patchu 1.014 i już nie pamiętam, jak to zrobiłem, więc proszę Was o pomoc.

Offline Tadeusz_Kosciuszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Grudnia 11, 2010, 18:54:25 »
    Żeby pogadać z Zagłobą musisz najpierw zapytać się któregoś szlachcica jak możesz pomóc Rzeczypospolitej jeśli trafisz na odpowiedniego to powie Ci żebyś poszukał Pana Zagłoby.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:05:53 »
    Rzeczywiście, udało się. Dzięki.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Grudnia 13, 2010, 15:54:51 »
    Ostatnio pojawił mi się jeszcze jeden problem: po zdobyciu Warszawy udało mi się zająć miasto-Wilno-które wcześniej Szwedzi przejęli. Jednak ile razy bym nie próbował, zawsze Jan Kazimierz daje to miasto komuś innemu, a mi zostaje wieś, którą dostałem po złożeniu mu przysięgi (oczywiście cwpaniaczek dał mi wieś, która dzień wcześniej została splądrowana). Więc nie uśmiecha mi się czekać, aż wiocha za miesiąc się odbuduje, bo wyczytałem, że w wersji 1.017 można husarię szkolić tylko u rotmistrzów, którzy są we wsi/zamku/mieście. A ci lordowie, którzy dostają to miasto zamiast mnie również mają co najmniej po jednej wsi.
    Więc, jak przekonać króla, żeby to mi dawał to miasto? Relacje z nim mam na 39.

Offline zurek95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Grudnia 13, 2010, 20:58:09 »
    Żeby dostać miasto musisz czekać do takiego zadania związanego z zajęciem miasta. Jeśli jesteś na tym etapie gry po zajęciu Warszawy to jeszcze długa droga przed tobą :). Będziesz musiał przeprowadzić rewoltę w Chanacie, wykonać 1 zadanie dla Chana, po 1 queście dla Skrzetuskiego, Wołodyjowskiego i Kmicica. Dopiero wtedy dostaniesz zadanie, w którym masz za zadanie zająć jakiekolwiek miasto (które potem otrzymasz).Ja upatrzyłem sobie Kraków, ale jeszcze nie wykonałem tego questa, bo król zwołał wyprawę wojenną.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Grudnia 14, 2010, 16:09:12 »
    Czyli nie mogę teraz zrobić sobie husarii? Bo mam na razie ich 5 w mojej armii i ich działanie jest miażdżące.

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #503 dnia: Grudnia 14, 2010, 17:20:21 »
    Popatrz u kasztelanów w miastach, u któregoś powinni być (u mnie byli w zamku w łucku, ale nie wiem jak u ciebie będzie).
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:41:15 »
    A w OiM "włodarz miasta" to jest ten kasztelan? Bo jeśli tak, to w całej Rzeczypospolitej, od ukraińskich stepów po Bałtyk, nie mogę trenować moich ludzi-nawet użyłem kodów, aby zwiedzić KAŻDY zamek i miasto i nie tłuc się bezsensu po całej mapie (mam nadzioeję, że wybaczycie mi ten bezhonorowy występek)

EDIT:dobra, przepraszam za moją nieporadność, już wiem jak odnaleźć kasztelana... Ale to nie zmienia faktu, że w żadnym zamku nie mogę wyrekrutować Husarii (jest wiele innych żołnierzy, ale niestety "Skrzydlatych" nie ma!).Problemem kasy to raczej nie jest, bo mam 12 000 z kawałkiem. Więc... Co mam zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2010, 18:59:53 wysłana przez Kacper »

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:52:14 »
    Nie. Kasztelan jest w centrum miasta.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ciagniesz Malina

• Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:31:27 »
    Jak zawrzeć pokój w  Ogniem i Mieczem? Bo Moskiewskie Księstwo nie daje mi spokoju. mam najnowszego patcha.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Grudnia 16, 2010, 08:36:33 »
    Jeśli jesteś wasalem to nie da się.
    Jeśli jesteś jeszcze niepodległy, to musisz zagadać z jakimś ich lordem (tylko pamiętaj-to Ty musisz go złapać, a nie on Ciebie) i wtedy płacisz kasę (kwota zależy od tego, jakie masz z nimi stosunki)

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Grudnia 19, 2010, 09:07:46 »
    Ech, znowu trafiłem na buga znancznie utrudniającego grę-podczas podróżowania na mapie świata z mojego oddziału znikają jednostki! Myślałem że to ma związek z moralami, jednak mam je na Wysokie, wyłączyłem oszustwa w menu konfiguracji, a przy znikaniu moich żołnierzy nie ma żadnego komunikatu oznajmiającego, o co chodzi. W dodatku żołnierze nie znikają pojedynczo, a grupami po ok. 7 ludzi. Aktualnie mam limit jednostek do 79, ale w oddziale jest 46, gdyż wracam z serii bitew po nowych wojaków (choć wydaje mi się, że jeszcze po zakończeniu tych walk miałem trochę więcej ludzi...)
    Więc, czy ktoś wie, jak zatrzymać moich ludzi, lub ma przynajmniej jakąś sugestię?

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #509 dnia: Grudnia 19, 2010, 10:55:43 »
    A twój oddział miał jakąś chorobę?U mnie wtedy też znikają, jak masz to trzeba wyleczyć i potem już mi nie znikają.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord