Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pierwsze wrażenia z gry  (Przeczytany 22794 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • War, war never changes...
    Odp: Pierwsze wrażenia z gry
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 01, 2010, 00:53:45 »
    Recenzja pikantna, to muszę przyznać xD. Z dnia na dzień zaczynam nabierać coraz większego krytycyzmu do tej gry. Od 2 dni nie gram, bo zaczyna wiać nudą. Poczekam, aż wyjdzie jakaś PORZĄDNA łatka, wtedy zaczynam od nowa :) . Czy wam też system aktualizacji nie ściąga nowych aktualek?
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 01, 2010, 15:23:15 »
    Fakt, faktem z wieloma rzeczami trzeba się w przypadku tej recenzji zgodzic. To co dostajemy na płycie z grą faktycznie uniemożliwia granie, po łatce jest już lepiej (mam wysoką tolerancję, kupiłem Empire:TW :P ) Jednak pisanie, że to świetna recenzja tylko dlatego, że zjechali grę jest absurdalne, bo stylistycznie ma wiele jej wiele do średniej brakuje. A kwiatki w stylu
    Od premiery Mount & Blade minęło ładnych parę lat
    mówią tylko o wiedzy autora na temat opisywanej gry.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 01, 2010, 17:35:50 »
    Dobra gram już ponad 6 godzin i uważam, że gra jest naprawdę wciągając, jak na razie 0 błędów:)

Offline kondi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 07, 2010, 18:59:47 »
    gra jest fajna, ale ma pare poważnych bugów. ma za to extra klimat  i super wciągalność. jest chyba ciut trudniejsze, ale szybko się przyzwyczailem

Offline paweq16

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:39:34 »
    witam!
    przyłączyłem się do kozaków pierwsza potyczka z polską jakiś lordzik z husarią na mnie a ja "heja na konia i wio"
    wystarczyła salwa polaków... padłem na morde z konia  potem dowalili z kopii
    jeszcze raz spróbowałem i znowu ded i razem ze wszystkimi wojskami kozackimi
    husaria niepokonana
    pozdro

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 12, 2010, 10:29:32 »
    Nie walczyłem jeszcze z husarią (jak na razie starałem sie byc na poczatek patriotyczny;) Najwieksze wrażenie zrobili na mnie jak dotąd rajtarzy- dwukrotnie podczas misji osadzania na tronie chanatu pretendenta zdobywałem miasto próbując do niego wtargnąc. W oddziale miałem ok 100 ludzi, w tym dwudziestu kilku rajtarów, obrońców było ok 400. W bezposrednim starciu piechoty w waskich uliczkach miasta Tatarzy okazali sie zupełnie nieprzydatni- opancerzeni rajtarzy oraz moja druzyna kosili ich jak zboże, przy czym padła ich może 1/3. Oprócz tego że sa dobra kawaleria rajtarzy są równoczesnie świetna piechotą. Nie wiem właściwie jak wypadaja na tle husarzy, bo tych miałem jak dotad najwyzej 8 naraz- i to dośc krótko bo jakos zawsze łatwo giną:/

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 12, 2010, 16:36:47 »
    Husaria wymiata w bitwach w polu, przy oblężeniach są średnio przydatni, szkoda ryzykowac ich śmierci. Jednak jako ofensywny oddział bitewny są nie zrównani. Generalnie jednak rajtarzy są bardziej opłacalni właśnie przez ich możliwości walki jako piechota.

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 12, 2010, 20:24:40 »
    E wiecie Husaria wymiata jak jest tam dużo ich w oddziale a lord Polski ma przeciętnie 2 za to dużo ciężkich jeżdźców kozackich tylko jak gracz ma dużo Husari to wtedy wymiata.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 13, 2010, 22:54:08 »
    Fakt- udało mi sie wreszcie zebrac ok 20 husarzy i efekty sa widoczne. Nie da sie jednak ukryc ze łatwiej ich stracic w bitwie ich niz moich ulubionych rajtarów- husaria preferuje oczywiście bezpośrednie starcie i jak sie pojedynczy towarzysz zaplacze posród pikinierów to moze byc cięzko. Niemniej to poezja ogladać co taki husarz robi z landsknechtem- to co z niego zostało turlało sie przez pól mapy:)

Offline Balian93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 28, 2010, 21:47:57 »
    Wczoraj tylko 30 min miałem szanse przetestować gre, więc zbyt wiele nie mogę powiedzieć.

Na plus oczywiście to: klimat gry, nowe jednostki, nowa mapa kampanii oraz broń palna, która nawet w rękach rozbójników jest zabójcza.

Na minus jest to, że paru rzeczy wogle nie zmienieli np. wygląd żywności, niektóre miasta i tawerny są takie same jak w mount&blade. Zabrakło mi też nowych rozkazów czy możliwosci tworzenia bardziej zaawnasowanych formacji w trybie bitwy.

Na początku zdziwiłem się, że nie mogę rekrutować chłopów we wsiach. Prawdopodobnie trzeba podnieśc poziom relacji, aby móc ich zwerbować.
    Wierze, że zmian jest wiecej ale muszę je dopiero odkryć :)

W rękach bandytów jest zabójcza pod warunkiem, że trafią. ja jechałem najwolniejszym koniem czyli tym jucznym, który gracz dostaje na początku gry i jakoś mnie nie trafili i bez problemu mogłem wycinać w pień dziesiątkami.
    Ale trochę masz racji, jest trochę zabójcza, ale mnie nie imponuje zabójczość bandytów. Oni stanowią dla mnie kupy ludzi, na których moi rekruci mogą awansować, w ten sposób szkolę husarię i wyszkoliłem łącznie 55 husarzów. Rozwalałem nimi każdego wrogiego lorda :-)

Offline Imperator DKvip

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Października 13, 2010, 20:18:41 »
    Ja grę kupiłem we wrześniu, a gram 5 dni.
    Mam wersję 1.017.
    Minusy:
    -nie można rekrutować w miastach (starsze wersje),
    -w wioskach polskich rekrutuję tylko kosynierów (nie awansują),
    -by zdobyć jednostki Polaków muszę ratować je z niewoli.
    Plusy:
    +cała reszta
    Jako przygotowanie do Oim grałem w Age of turbulence.
    Obydwie rzeczy bardzo się od siebie różnią.

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 17, 2011, 20:53:07 »
    Mi gra od razu przypadła do gustu. Lecz nie było tak różowo. Do plusów zaliczam

+granaty
    +broń palna
    +Polska i jej husaria
    +fabuła

Nie podoba mi się :
    -brak armat
    -drętwe ruchy mieczem ze starego M&B
    -"brzytki" system rekrutacji
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2011, 20:09:49 wysłana przez Seahawk »

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 27, 2011, 10:31:21 »
    Gram w dzikie pola wersja 1.143 moje wrażenia są takie: to super gra już po pierwszej bitwie tak stwierdziłem.
    Why so serious?