Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pierwsze wrażenia z gry  (Przeczytany 22740 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pierwsze wrażenia z gry
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 25, 2009, 20:55:55 »
    To nie jest mod. To osobna produkcja stworzona na silniku M&B.

Nie interesuje mnie to, jak to oficjalnie nazywają twórcy, gra w zasadzie nie prezentuje wyższego poziomów niż większość przeciętnych modów do M&B. Tak na prawdę jedyne plusy, jakie można stwierdzić to walka z taborem, animacje ładowania broni palnej i klimat.

Offline Quairon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 25, 2009, 22:04:55 »
    Ok, cztery razy podchodziłem do pokonania armii wroga, za każdym razem gra wyłączała się w trakcie bitwy. Osoby, które twierdzą, że wszystko działa to chyba są opłacane przez CDProjekt. To jest po prostu całkowicie niegrywalna produkcja. Jestem w stanie przeboleć to, że nie działa masa rzeczy, jak chociażby wybranie sztandaru czy to, że na mapie strategicznej przy obracaniu widoku pojawiają się jakieś dziwne graficzne błędy (podczas walki też miałem raz zielony pas tekstury na niebie), ale nie to, że gra mi się po prostu wyłącza. ffs!
    Mam kompa o dwie generacje do tyłu i nigdy mnie nie wywaliło z gry (błędy ze sztandarem itp. oczywiście mam), wiec nie gadaj, że gra Ci się wyłącza chyba, że grasz na laptopie ze zintegrowaną kartą graficzną.

Offline kus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 25, 2009, 22:55:27 »
    M&B chodzi mi całkowicie normalnie na najwyższych ustawieniach, a w OiM obniżyłem o połowe jakoś tekstur, a i tak mi się wyłącza, więc nie gadaj mi tu bzdur o winie mojego sprzętu (nie, to nie jest laptop ze zintegrowaną kartą graficzną).

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 26, 2009, 16:21:11 »
    to jak OiM działa jak widać nie zależy od wypasionego sprzetu, lecz pewnie od softwaru co się na kompie znajduje, oczywiście nie powinno być z tych racji nieprawidłowości, których ja nie mam :D

Jak ktos sie zastanawia czy kupić M&B zwykły czy OiM to radzę oim, bo mody działające pod podstawke na OiM działają no i do tego w same Ogniem i Mieczem można pograć, bo w zwykłym M&B native słabiutki jest :>

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 26, 2009, 17:51:54 »
    Ja też radzę, OiM, ale dopiero wtedy jak to będzie GRA, a nie jakiś produkty wypuszczony na rynek, Który jest w praktyce nie grywalny.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 26, 2009, 22:29:09 »
    A czemu nie kupić obydwu? xD Jak wyjdą nowe łatki to gra będzie jeszcze lepsza.
      Ive jakie ty masz te błędy, że tak ci to uprzykrza grę (możesz napisać na PM)?
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:25:47 »
    Krótko:

Zbugowane dno.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:41:07 »
    Krótko:

Zbugowane dno.
    Wiecie co? Mam dość takich DENNYCH opinii. Może w ramach swej nieskończonej łaski ktoś raczy przedstawić i opisać swoje problemy, miast w dwóch słowach potępiać(niepotrzebnie) produkcję, w którą ludzie włożyli godziny, dni miesiące, lata... Dobra przesada. W każdym razie nikt nie każe wam jej kupować skoro jest TAAAKA ZBUGOWANA. Ja jestem więcej niż zadowolony z pracy programistów.  
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 27, 2009, 15:50:47 »
    Miałem kupić OiM, ale z waszych wypowiedzi wynika, że nie warto. Oglądałem wiele gameplayi no i szczerze mówiąc to gra nie reprezentuje niczego wielkiego. Już od początku było widać, że twórcom zależy na kasie i na niczym więcej. Przecież ten 'dodatek' to nic innego jak rozbudowany mod, bo co tak na prawdę oni wnieśli? Ledwie kilka animacji no i nowe przedmioty, które ogólnie rzecz biorąc może sobie zrobić każdy i wrzucić do gry. Z tego co się orientuję to nie ma tam nawet kilku skryptów urozmaicających rozgrywkę. Więc ogólnie rzecz biorąc - nie warto wydawać pieniędzy na kiepsko zrobionego rozbudowanego moda.

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 27, 2009, 17:11:59 »
    jak masz zwykłe m&b to rzeczywiscie nie warto

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 28, 2009, 00:41:41 »
    Tak na początek to gra ma sporo bugów bo wystarczy ze kogoś trafie z pistoletu wyskakuje jakiś błąd o grze i koniec gra się wyłancza problem ze sztandarem uniemozliwiajacy mi posuniecie siedalej w fabule muszę zdobyć miasto ale bez sztandaru pisze mi że to miasto ogłosiło niepodległość gra ma jeszcze pare bugów ,ale nie chce mi się o nich pisać.

Offline Quairon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 28, 2009, 08:42:58 »
    wystarczy ze kogoś trafie z pistoletu wyskakuje jakiś błąd o grze i koniec gra się wyłancza
    No to chyba tylko Ty tak masz. ;]

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 28, 2009, 10:09:29 »
    Krótko:

Zbugowane dno.
    Wiecie co? Mam dość takich DENNYCH opinii. Może w ramach swej nieskończonej łaski ktoś raczy przedstawić i opisać swoje problemy, miast w dwóch słowach potępiać(niepotrzebnie) produkcję, w którą ludzie włożyli godziny, dni miesiące, lata... Dobra przesada. W każdym razie nikt nie każe wam jej kupować skoro jest TAAAKA ZBUGOWANA. Ja jestem więcej niż zadowolony z pracy programistów.  

Ja także jestem zadowolony, pomimo tych bugów, tego nie robiło EA czy Ubisoft, tylko Snowberry - nieznane raczej.

Offline Balkan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 28, 2009, 12:05:08 »
    Powie ktoś ile to kosztuje.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 28, 2009, 12:13:41 »
    Gra?

Jeśli tak to od 70 do 80 złotych przeważnie.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.