Z "duzej literki zaczne, ale mam powody":)
ILE MACIE KASY?
Bo ja cos ponad półtorej miliarda..jakby to nagły Atak Spawacza zaspiewał "..zabrali mi słońce, pie...słońce.."!
Od poczatku gram na ustawieniach dla prawdziwych kresowych obronców granic, gdzie jedna kulka z muszkietu zabija od razu, bo tak jest ciekawiej, choc trudniej i poza tym, ze ma klimat ta gierka to jak na moda za te pieniadze to nie warto, "cenka nie opada". Moge mieć tylko 36 ludzi w oddziałe za to w zamku jakies pół tysiaca najemników z wypasionym sprzętem, i tak na minus:
- mam misje z obrona Czestochowy, padłem i koniec gry, wczytałem i gram dalej bez ataku na Częstochowę (choc dalej mam misje) i czasem po wygranej bitwie w zupełnie innym zakatku mapy od razu pojawia mi sie okno dialogowe prowadzace do tej bitwy z misji,
- zwolniłem bohatera z druzyny, uprzednio wymieniając mu sprzet, po jednej bitwie dostaje okno dialogowe kiedy to tenże bohater wychwala innego członka druzyny, aż sprawdzilem czy nadal jest w druzynie, nie był, za to w oknie miał ten sprzet z jakim go pozegnalem,
- co to jest z tymi szablami, ze mozna nazwać ordynkę, szable kozacka a wszystkie inne poprostu szable:zwykle, itd. dlaczego nie ma tam karabel, wegierek, batorówek, husarskich, skoro z wyglady sie róznia (jakiś brak konsekwenkwencji?),
- nie wiem, ale problem z rekrutacją najemniaków w obozach jak juz wybiore jakis typ jeździeć, strzelec czy żołnierz to moge mu tylko zmieniać sprzęt, czy jest mozliwośc poworotu do okna wyboru rodzaju najemnika czy tylko zmienia sie go przez zmiane sprzetu ale wątpie, np. mam jazde z polski, strzeców tatarskich, uznaje to za minus zanim sie ajkos z tym uporam a jezeli tak jest jak przypuszczam to duzy minus,
- najciekawsze na koniec..
ruszylem za królem, zeby łupic i grabic przy okazji jego bitew, trafiłem za Jankiem K. na Krym gdzie dopadłem zaraz przed nim do zamku i sprawdzic chciałem jak działaja opcje z obleżeniem, sie złozylo, że to ja oblegałem i było 18 obrońców, zdobyłem moja 36 os.armią i dostałem jakieś 500k kasy albo wiecej, ucieszyłem sie mysłe sobie bedzie wiele lżej. Nie miałem przynaleznosci do frakcji wiec mój zamek to byntownicy z kolorem szarym,pognałem do wioski ciekaw rekrutacji i zabrałem kolejne nie odebrane podatki, co dało w sumie grubo ponad półtorej miliarda, nie mogłem zliczyc miejsc "po przecinku", wiec w sklepie mam "god mode", nie znalazłem opcji "kup od ruskich Alaske", czy "zwerbuj zachodnie rycerstwo". Gra stracila smaczek! Gram od nowa licząc na patche, ale szkoda postaci , bo sie Przywiazałem.