Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kąt z książkami  (Przeczytany 132557 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Książki
    « Odpowiedź #390 dnia: Lipca 09, 2013, 19:41:45 »
    Nie, nie o takie książki mi chodzi... trochę mnie dziwi, że Kinga do tamtych tytułów chciałbyś dodać :P

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #391 dnia: Lipca 09, 2013, 19:47:29 »
    Podałem po prostu książki nadające się na wakacje, sam obecnie czytam tylko gazety i jakieś encyklopedię historii.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #392 dnia: Lipca 09, 2013, 21:10:34 »
    książki na wakacje... na wakacjach się książek nie czyta! :D
    Nie no... imho najlepszy gatunek na jakiś wyjazd wakacyjny to kryminał... wciąga i jest lekkie

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Lipca 09, 2013, 21:20:59 »
    Mało znam kryminałow, czytałeś Joe Alexa albo Wallandera? Kryminały wolę oglądać w telewizji. No dobra polecam jeszcze wiedźmina i trylogię husycką Sapkowskiego. Świetne książki. Polecam także pójście na basen albo pogranie w siatkówkę. Bardzo dobre metody spędzania czasu w wakacje.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #394 dnia: Lipca 09, 2013, 21:23:37 »
    Wiesz, ja nie szukam książek na wakacje, jeśli ciągle tak myślisz(bo jakoś tak wychodzi...)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Lipca 09, 2013, 21:49:48 »
    Hmm, jakoś tak wyszło. Ale tak nie myślałem.

Offline huth

« Odpowiedź #396 dnia: Lipca 09, 2013, 22:01:24 »
    haha, no ok. Idę się odmóżdżyć Battlefield 3: Rosjanin(od brata mam, pierwszy raz takie coś czytam, żadnego Ludluma, Clancy'ego, itp. nigdy)

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #397 dnia: Lipca 11, 2013, 12:01:15 »
     Okręt -Das Boot, Lothar-Gunther Buchheim.

Historia niemieckiej łodzi podwodnej z czasów 2 wojny, książke się czyta jednym tchem i sprawia ta powieść ,że pozbywamy się uprzedzeń chcąc podświadomie by ci ludzie przeżyli swoją włóczęge po oceanach.

Powstał też film wg tej książki....,który też polecam..świetne kino.

http://www.youtube.com/watch?v=2iMWb8nEOG4
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #398 dnia: Lipca 24, 2013, 16:17:03 »
    "Przyjaciele Wolnosci" (Gary B. Nash i Graham Russell Gao Hodges)- ksiazka o  Thomasie Jeffersonie, Agrippie Hull i o Tadeuszu Kosciuszko. Bardzo przyjemna ksiazka opowiadajaca o losach tych trzech ludzi, ich charakterach (najbardziej ksiazka skupia sie na Kosciuszce)

"Bizancjum" (Judith Herrin)- Ksiazka opowiada historie od zalozenia 'Nowego Rzymu' (Konstantynopola) przez Konstantyna I do zdobycia miasta przez Ottomanow. Odkrywamy dzieki temu wspaniala kulture, (kompletnie inna niz Wenecjania i Frankowie nam odmalowali) ze wspanialymi swiatyniami, Rzymskich prawem, z Grecka filizofia i wielce bogatym dworem. Warta przeczytania :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #399 dnia: Lipca 26, 2013, 23:42:36 »
    Lotr hobbit Ogniem i mieczem Krzyżacy Symfonia lodu i Ognia (Gra o Tron) quo Vadis Sherlock Holmes i pare innych ale teraz nie umiem sobie przypomnieć.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2013, 13:13:23 wysłana przez Torguan »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #400 dnia: Lipca 27, 2013, 00:33:36 »
    Czyli podręczny zestaw każdego gimbazjalisty (czy tam fana fantasy:P). Swoją drogą - i tak wybijasz się ponad średnią krajową :)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #401 dnia: Lipca 27, 2013, 01:30:03 »
    Ostatnio dorwałam się do kryminałów Simona Becketta- Chemia Śmierci i Zapisane w Kościach. W Polsce czekają na mnie jeszcze dwa kolejne tomy.
    Książki łączy postać głównego bohatera- antropologa sądowego, wiedzącego wszystko o zwłokach, rozkładzie i innych tego typu przyjemnostkach. Całość wciąga jak ruchome piaski.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #402 dnia: Lipca 27, 2013, 02:05:27 »
    Brawo Argaleb.. trafne spostrzeżenie..oni nic innego..o zgrozo!!!.. nie czytają. Ciekawe kiedy w tych zakutych łbach się przekręci i przeczytają wreszcie coś wartościowego..a na tawernie jak już coś łykną..to hobbita..bo modne..
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #403 dnia: Lipca 27, 2013, 10:35:31 »
    Czyli podręczny zestaw każdego gimbazjalisty (czy tam fana fantasy:P). Swoją drogą - i tak wybijasz się ponad średnią krajową :)

Cóż nie sądze by Holmes był zestawem fana fantasty czy gimbazjalisty, a to po prostu lubie czytać szkoda że to rzadkość w dzisiejszych czasach...

Offline huth

« Odpowiedź #404 dnia: Lipca 27, 2013, 11:57:20 »
    Brawo Argaleb.. trafne spostrzeżenie..oni nic innego..o zgrozo!!!.. nie czytają. Ciekawe kiedy w tych zakutych łbach się przekręci i przeczytają wreszcie coś wartościowego..a na tawernie jak już coś łykną..to hobbita..bo modne..
    No sorry, ale on podał, że czytał Ogniem i Mieczem, Krzyżaków oraz Quo Vadis, ja osobiście nie przeczytałem żadnej z tych książek do końca, bo po prostu nie potrafię przez prozę Sienkiewicza przebrnąć, więc szacun.

Cóż nie sądze by Holmes był zestawem fana fantasty czy gimbazjalisty, a to po prostu lubie czytać szkoda że to rzadkość w dzisiejszych czasach...
    Tak jakby kiedyś ludzie tak wiele czytali, akurat...