Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Netykieta Gracza  (Przeczytany 10105 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    Odp: Netykieta Gracza
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 17, 2009, 20:37:40 »
    Pwi7 czytaj ze zrozumieniem i dokladnie prosze . mowisz o zabawie
    odsylam do punktu 4 netykiety gracza
    gl & hf  czyli Powodzenie i milej Zabawy
    dla nas zabawa jest wprowadzanie zasad rycerskich "kodeksu"  w tym wirtualnym swiecie, wlasnie sie w nich bawimy , mamy swoje tradycje i sie ich trzymamy

zycie wystarczajaco jest nie fair sam to powiedziales" po trupach ",
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 20:56:15 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 17, 2009, 21:15:23 »
    no dobra, to inaczej.... macie swoją netykietę, którą nam podaliście, więc spoko, przeczytaliśmy w niej jakimi zasadami się kierujecie.... i tyle....a my wyrażamy tu dodatkowo różne zdania na temat naszych i Waszych zachowań.... i ot cały problem,....:) 

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 17, 2009, 21:48:40 »
    Proszę wszystkich o zakończenie spamu i kłótni w tym temacie, bo posypią sie warny.
    Kalsiver, nie prowokuj. Nie trzeba spamować tyle, aby udowodnić swoje racje. Osobiście nie spotkałem się z łamaniem zasad netykiety przez IPL.

Co do akceptacji lub też nie. Przejrzę, pomyślę i później zdecyduję, czy klan SZ przyjmie Wasze zasady, czy je odrzuci.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Vondagar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 23, 2009, 18:00:59 »
    no właśnie dostałem bana na spankym... w ramach glosowania zostałem usunięty, o ile wiem na spankym jest deathmatch, czy spanky ma jakieś dodatkowe zasady które złamałem? o czym nie wiem? czy  może naruszyłem zasadę nie w plecy, nie z boku itp, ? fakt jeździłem  konno podczas gdy większość latala z 2 ręcznymi toporami, zaczynają mnie nużyc nie pisane zasady, czasem zdąża mi sie być na serwerze gdzie odbywają sie dziwne walki jeśli ktoś napisze np. "duels" to sie do stosowywuje, albo wychodzę. Czesto grywałem w BF2 tam rulesy były wypisane w czasie wchodzenia na serw. i raczej nie zadrżało mi sie takowych łamać. Ja lubię grać kawalerią nie bardzo kapuje czemu mi nie wolno grać kawaleria? w grze bij zabij każdy na każdego?

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 23, 2009, 19:42:35 »
    no właśnie dostałem bana na spankym...

Ja dostałem wczoraj :) Najpierw był kick, potem wszedłem i grzecznie czekałem na sugestie, ale zamiast nich - ban...
    Dla mnie to zwykłe chamstwo. Oczywiście jeździłem konno naprzeciwko nagich dwuręczniaków.

Miałbym to gdzieś, ale dla mnie Spanky to jedyny serwer, gdzie mam ping poniżej 100 nie licząc nocy i wczesnego rana...
    ------------
    EXPO360

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 23, 2009, 19:57:39 »
    Po prostu wielkie chamstwo jakby nie patrzeć. Jak my chcieliśmy grać np bez broni strzeleckich to od razu było wielkie larum, że "zamach na wolność graczy" itp, a naszych banowali jednego po drugim.

Offline Xenon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 23, 2009, 20:28:24 »
    Także wczoraj, gdy używałem naraz dwóch, a czasem trzech kusz, to też o mało mnie nie wywalili: "- Xenon hacker!" i "You f_cking spam crossbow bug user"...

W sumie lubię dzieci, ale niektóre trzeba omijać z daleka.

P.S.
    Jak się robi logi z gry?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 20:31:51 wysłana przez r--x »
    ------------
    EXPO360

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 23, 2009, 20:40:41 »
    Naciskasz "L" tak jak w podstawce. W opcjach możesz sobie ustawić inny klawisz.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 23, 2009, 21:30:38 »
    Szczerze nie spotkałem się nigdy z jakimś chamstwem w kierunku do mojej osoby, ale dziś chłopcy (;D) z klanu SZ grali sobie "klanowo" na Spankym. A między nimi ja, ale oczywiście bez tagu, bo nie jestem w klanie. Na TS-ie słyszałem, że mają pretensje do nich o styl gry, ale nie czytałem tego co wypisywano w czacie podczas gry, bo z angielskiego jestem słaby i rozumiem piąte przez dziesiąte. W końcu SZ wyszło i jeden koleś o nicku Dead napisał coś w stylu "SZ lamer". Tekst pokroju dziecka z TW. Ja zostałem i zamierzałem poprowadzić "rozmowę" w języku angielskim. Udało mi się sknocić jakieś pytanie: "Masz jakiś problem z SZ"/"Coś ci nie pasuje?" Z tego co zrozumiałem pisał, że nie umieją się dostosować do innych, rozwalają całą rozgrywkę i psują zabawę... To tyle co miałem do powiedzenia.

P.S. Nie jestem kapusiem;P

Ogólnie uważam, że wszelkie zaczepki słowne ze strony innych gości powinny być olewane jak i reszta zachowań o prócz tych na prawdę chamskich: banowanie i kickowanie bezpodstawne, oskarżanie drugiego o coś czego nie zrobił. W końcu to jest tylko gra. Nigdy nie sądziłem, że w rozgrywce multiplayer w MB będzie tyle zamieszania i chamstwa.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 21:35:40 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 23, 2009, 21:55:06 »
    Nigdy nie sądziłem, że w rozgrywce multiplayer w MB będzie tyle zamieszania i chamstwa.

No to ci powiem że źle sądziłeś, zawsze tam gdzie jest współzawodnictwo takie są właśnie takie chamskie efekty...
    Każdemu ciśnienie skacze i wogóle, co słychać czasem na TSie i nawet ja tak mam :)
    Jak będzie więcej ludzi to będzie tylko gorzej...
    Ale też i będą jakieś zasady na serwerach (tak przynajmniej myślę)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 23, 2009, 22:47:48 »
    No to ci powiem że źle sądziłeś, zawsze tam gdzie jest współzawodnictwo takie są właśnie takie chamskie efekty...

Wiem, tzn. teraz już wiem po prawie 3 tygodniach grania, że nie można prawie nikomu ufać, bo wszyscy jebi* na fragi... Nie musisz mi mówić o tym, że tam gdzie współzawodnictwo tam jest i chamstwo, bo od 6 lat gram w piłkę nożna i wiem co się robi;P Łudziłem się, że ludzie potraktują to jak zabawę, ale wystarczy parę nie dorobionych dzieci z TW by zrobić burdel na kółkach...

Każdemu ciśnienie skacze i wogóle, co słychać czasem na TSie i nawet ja tak mam :)

Zwłaszcza wczoraj jak się wkurw... denerwowałeś na te toporki nordyckie, które po jednym trafienie rozpierd... rozwalają tarczę;D Uśmiałem się z Twojego nieszczęścia;)

Jak będzie więcej ludzi to będzie tylko gorzej...

Strach pomyśleć co będzie po wrzuceniu gry na półki sklepowe...

Ale też i będą jakieś zasady na serwerach (tak przynajmniej myślę)

Jeśli będzie możliwość zakupienia serwerów np. przez klany to z pewnością będą zasady podobnie jak w CS'ie np. różnego typu antyrush...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 23, 2009, 23:35:31 »
    no właśnie dostałem bana na spankym... w ramach glosowania zostałem usunięty, o ile wiem na spankym jest deathmatch, czy spanky ma jakieś dodatkowe zasady które złamałem? o czym nie wiem? czy  może naruszyłem zasadę nie w plecy, nie z boku itp, ? fakt jeździłem  konno podczas gdy większość latala z 2 ręcznymi toporami, zaczynają mnie nużyc nie pisane zasady, czasem zdąża mi sie być na serwerze gdzie odbywają sie dziwne walki jeśli ktoś napisze np. "duels" to sie do stosowywuje, albo wychodzę. Czesto grywałem w BF2 tam rulesy były wypisane w czasie wchodzenia na serw. i raczej nie zadrżało mi sie takowych łamać. Ja lubię grać kawalerią nie bardzo kapuje czemu mi nie wolno grać kawaleria? w grze bij zabij każdy na każdego?

Jak wskoczyłeś konno na serwer, gdzie walczyli sami piechurzy* i wsadzałeś - jak na honorowego rycerza przystało - zdradziecko lancę w zadek duelującym osobom, to się nie dziw, że w Twoją stronę zamiast kwiatów poleciały klątwy i topory. :P Byłem obecny przy obu głosowaniach za wywaleniem Cię z gry, w obu zagłosowałem na "nie", bo podobało mi się jak fajnie przyjmowałeś topory na klatę. ;)

Tak, czy siak, dzisiaj na Spankym grało się pięknie, gdyż ludzie w większości bez słów ustawiali się do walk 1 na 1, nie przeszkadzając sobie nawzajem i nie wpieprzając się "na trzeciego", by atakując od tyłu zdobyć łatwego fraga. Jeżeli zaczął przeszkadzać jakiś łucznik/kusznik/konny, to zaraz w jego stronę ruszał radosny komitet powitalny. Jeżeli zaczął przeszkadzać piechur, to później jego też brało się od tylca i bez mydła...

Co do zasad, to nie muszą być pisane. Niektóre bowiem na pierwszy rzut oka widać, gdy się na serwer wchodzi. Też zacząłem grać na Spanky'm jako konny, ale gdy zobaczyłem, że wszyscy latają na piechotę, to zlazłem z wierzchowca i dawaj z buta. Jak się wlazło między Wrony, to trza krakać jak i one.

*- przez sporą część czasu grałeś jako jedyny konny. Potem pojawił się jakiś drugi konny. A potem MW. Ale on się nie liczy, bo konia używał praktycznie tylko po to, by szybko do mnie dojechać na duelek. :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 23:38:11 wysłana przez Daedalus »

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 24, 2009, 23:20:49 »
    no fakt, jak mogłem potem wbić ponownie próbowalem cos tam piechota...potem wróciłem do gry konnej jak pojawili sie inni konni,  tylko czemu mam grac piechota skoro nie potrafie i jakoś mi nie leży, w grze konnej lubię pojedynki, a nie lanca w plecy choć nie przecze ze  tylko wtedy jest skuteczna bo od przodu to raczej klopot. W ferworze walki gdzieś mi sie tam cos nie zaczepi, po dłuższej grze starale sie juz nie uderzać w plecy  walczących, tylko wybierałem pojedyncze sylwetki i wtedy atak

To ze reszta preferuje piechotę nie jest moja wina spanky zawsze traktowalem jak serwer treningowy bez zobowiązań oraz szczególnych zasad czyli bij zabij. Tym tokiem rozumowania w grze gdzie są sami konni i pojawia sie piechur z toporem lub długa dzida powinien być taki delikwent zbanowany, osobiście jestem przeciwny wyrzucaniu graczy za styl gry, mi zdażyło sie tylko glosować za wywaleniem jeśli nik był nie na miejscu (Adolf Hitler) względnie chamskie zachowanie w stosunku do innych. A tak na marginesie jak spadam z konia to mam atak całej okolicznej grupki jakoś wtedy nikt nie patrzy na zasady duelu. Będąc jednym jeźdźcem bylem celem ataku przygodnych kuszników, toporków, dzid i lanc, dla mnie to akurat świetny trening choć me ciało ciągle bezwładnie osuwało sie z konia:)

Zauważyłem ze w warband pojawił sie lobbing na rzecz toporów i ustawicznym osłabianiu konnicy po każdym patchu, a granie kawaleria to juz jest prawie uważane za niehonorowe... a to nie tedy droga powinny sie pojawiać serwery do gier kawaleryjskich oraz większy balans nacji w tym względzie, do tego ciężką lanca raczej nie powinna mieć opcji wymachiwania.

Offline Xenon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 25, 2009, 08:23:43 »
    Zauważyłem ze w warband pojawił sie lobbing na rzecz toporów i ustawicznym osłabianiu konnicy po każdym patchu, a granie kawaleria to juz jest prawie uważane za niehonorowe...

Poczekaj, już zaczynają się głosy, że lanca powinna się złamać po uderzeniu...  http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,85406.0.html I teraz po każdym trafieniu będzie się wracało po nową lancę :)
    Co do wywalania i banowania, ostatnio persona o imieniu Benedict usuwała ludzi z Battlegrounds.eu za niemówienie po angielsku.
    Z drugiej strony to jest podobno jego prywatny serwer (?). I co Wy na to?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2009, 08:26:28 wysłana przez r--x »
    ------------
    EXPO360

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 25, 2009, 09:52:23 »
    hmm.. lance nie! przecież to była następczyni kopi, po to żeby można łatwiej tym machać, i właśnie nie wracać po następną...
    Faktycznie wracało sie niekiedy po kopie w czasie bitwy do namiotu i ponawiało szarże, kopia najbardziej chyba była stosowana w turniejach, gdzie była specjalnie podpiłowywana i osłabiana żeby kruszyła sie na zbroi przeciwnika wszak chodziło o sport nie o zabijanie...

cytuje za wiki:
    "Kopia – jest bronią drzewcową wywodzącą się z włóczni, którą konny wojownik umieszczał pod pachą i atakował przeciwnika szarżując na niego galopem. Niezbędne dla rozwoju tej techniki walki było upowszechnienie się strzemion i siodeł z wysokimi łękami. Stała się tradycyjną bronią europejskich rycerzy."

Oznacza to ze właśnie ciężka lanca w swadi nie powinna mieć możności za bardzo machania... natomiast pozostałe jak najbardziej i w tej formie są chyba poprawne

Tak dywagując koń który zalicza dwuręcznym i sunie... powinien na swojej drodze miażdżyć ludzi... a tego nie robi, szybko by przestano uderzać w konia stojąc na wprost niego...