Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Netykieta Gracza  (Przeczytany 10055 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    Netykieta Gracza
    « dnia: Listopada 15, 2009, 22:39:56 »
    Dedykujemy wszystkim honorowym graczom, którzy wkraczaja na scene Warband

Z zamierzeniem stworzenia dla graczy sceny zachęcającej rosnącą społeczność multiplayer do grania na najwyższym poziomie umiejętności i wedle zasad fairplay. Wedle mojego osobistego honoru, akceptuję i popieram niniejszy

Kodeks Honorowy 

* Być uprzejmym, cierpliwym, miłym oraz okazywać szacunek wszystkim graczom, nawet jeśli tego nieodwzajemniają.

* Być pomocnym każdemu, kto zapyta mnie o pomoc, nawet jeśli nie jest to dla mnie wygodne.

* Być powolnym w kłótni i szybkim w przeprosinach, pamiętając iż większość kłótni wynika z niezrozumienia.

* Witać się wchodząc do gry( gl & hf good look & have fun )i żegnać się po jej zakończeniu grzecznym tonem.( gg good game)

* Opierać swoje strategie i taktyki na swoich umiejętnościach, nigdy nie wykorzystując błędów i niedociągnięć gry.

* Pamiętać o swoich sojusznikach, nigdy nie opuszczać gry dopóki wszystkie siły nie pójdą w rozsypkę.
    (team game)

* Ogłaszać swoje zwycięstwo z pokorą, oraz bez nerwów przyjmować porażkę, doceniając przewagę swojego przeciwnika.

* I na koniec, być świadomym, iż nasza społeczność składa się z całego spektrum osobowości, ludzi pochodzących z całego globu, w związku z czym moje zachowanie powinno zawsze być, światowej klasy!

Idż z honorem - trzymaj się kodeksu

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Netykieta Gracza
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 16, 2009, 13:41:25 »
    1. To mnie dotyczy, zawsze jestem miły, uprzejmy i nigdy nie bluzgam, brzydzę się tego
    2. Zawsze pomagam....zawsze...
    3. Nie kłóce się, jestem spokojnym, zrównoważonym graczem w Warbanda
    4. Zawsze jak wchodzę na serwer to krzycze do mikro...witajcie moje dziw.. drogie dzieci
    5. Liczę na swoje umiejętności i nigdy nie korzystam z bugów podczas gry w Villige, tam na lewo od respa, gdzie wczoraj siedziałem
    6. Nigdy nie opuszczam gry, nawet jak mam iść do pracy czy się pali w domu....chrzanić pracę i chrzanić dom...gra ważniejsza i sojusznicy z naszej klasy
    7. Jak zawsze przegrywam to siedze cicho jak myszka....powtarzam: żadnych bluzg, przekleństw....po prostu jestem porządny
    8. Zachowanie śwatowej klasy...?? a to nie wiem o co chodzi, ale brzmi poważnie to ja jestem "za"

a teraz na serio, netykieta powinna być od twórców lub ewentualnie od grupy społeczności np klanu... to co my robimy, to sprawdzamy grę, wymieniamy się poglądami, bawimy się podczas rozgrywki, gadamy na Tsie itd itp....w bitwach klanowych będzie natomiast inaczej, tam będzie netykieta i trzeba będzie ją przestrzegać, poza tym może jeszcze wystepować na serwerze na którym przyjdzie nam walczyć....teraz natomiast do niczego nie jest potrzebna...jedynie jeżeli ktoś zrobi jakiś turniej, mecz czy dostanie pozwolenie na własny serwer od twórców...jeszcze nie czas na to:)

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2009, 13:52:22 »
    Ja mam swój własny Kodeks Honorowy , który stosuje w walce

1- Jeśli przeciwnik stoi do mnie plecami i jesteśmy sami a nie wielka zadyma to nigdy go nie atakuje w plecy , jeśli jest na TS to proszę by się obrócił
    2- Nie dołączam do walk solo miedzy dwoma graczami , jeśłi na serwie zostało 2 v 1 i jestem w wygrywającej drożynie (2 osoby) to czekam aż mój sojusznik z nim skończy walczyć
    3- Nie wykorzystuje bogów w celu wygrania potyczki
    4- Nie atakuje bezbronnego, czyli osobę z samymi pięściami bez jakiej kolwiek broni  , chyba ze sam schowam bron ;D
    5- jeśli jestem na koniu i przeciwnik nie ma broni 2 ręcznej  lub Piki to schodzę  z konia w celu równej walki

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2009, 14:42:46 »
     Honorowo ,to ja tylko mogę się bić z Urist'em któremu jako jedynemu(z poza naszego klanu) mogę zaufać, że gdy zostanę zaatakowany przez jakiegoś chłystka to on mnie nie tknie tylko poczeka na ostateczny wynik.Raz próbowałem grać na takich zasadach jak Chidori, ale te mendy zwyczajnie wykorzystywały to przeciwko mnie i zabijały.Założę się, że na polu bitwy taki rycerz nie stosował kodeksu honorowego do jakiegoś tchórzliwego piechura ,tylko starał się go jak najszybciej zabić.Honory to był przed i po bitwie ,ale w trakcie chodziło tylko o przetrwanie. 

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 16, 2009, 14:47:17 »
    Właśnie.....eeee....ten....jak to się mówi?.......Po trupach do celu i.....ten...no...tego.....cel uświęca środki :D

Zbyt dużo różnych ludzi gra, by np. nie używali broni dystansowych. Ale tak poza tym to ok.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 16, 2009, 14:47:31 »
    Moim zdaniem to wszystko niepotrzebne. Wystarczyłoby:
     >zakaz rzucania mięsem
     >zakaz używania bugów itp
     >zakaz przeszkadzania swojej drużynie (TK, stawanie w przejściu aby nikt nie mógł przejść itp)
     >w grach drużynowych grać drużynowo a nie lecieć samemu na fragi :)
    Reszta róbta co chceta. Witam się tylko ze znajomymi i ludźmi go których mam szacunek (np kiedy moim przeciwnikiem jest naprawdę dobry klan), GL/HF używam rzadko, praktycznie zawsze gdy pasuje to do sytuacji, nie widzę powodu aby nie wbić komuś lancy, strzały czy miecza w plecy, gołego boksera też nabiję na lancę bo szkoda mi czasu i hp na boks a z konia na pewno schodzić nie będę żeby wyrównać szanse. Po to są takie jednostki żeby mieć przewagę nad innymi. Jakby każdy był taki honorowy to technika zatrzymałaby się w miejscu a wojny prowadzono by np samą piechotą na pięści. Co do pomagania innym nie widzę problemu. Chyba że komuś nie chce się przeczytać 3 liter: FAQ. Wtedy mam go głęboko w 4 literach. Na obrażanie mnie staram się nie zwracać uwagi, to tylko świadczy o wychowaniu mojego przeciwnika. Czasem jak wpadnie mi do głowy jakaś fajna, inteligentna riposta to mogę zarzucić.
    Dlaczego tak? Ano dlatego że gdybym był taki super honorowy i w ogóle to dostawałbym po dupie on innych którzy zasady mają gdzieś i nigdy się do nich nie dostosują, zwłaszcza jeśli będą mieli przez to przewagę.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 16, 2009, 20:31:02 »
    Ja mam swój własny Kodeks Honorowy , który stosuje w walce

1- Jeśli przeciwnik stoi do mnie plecami i jesteśmy sami a nie wielka zadyma to nigdy go nie atakuje w plecy , jeśli jest na TS to proszę by się obrócił
    2- Nie dołączam do walk solo miedzy dwoma graczami , jeśłi na serwie zostało 2 v 1 i jestem w wygrywającej drożynie (2 osoby) to czekam aż mój sojusznik z nim skończy walczyć
    3- Nie wykorzystuje bogów w celu wygrania potyczki
    4- Nie atakuje bezbronnego, czyli osobę z samymi pięściami bez jakiej kolwiek broni  , chyba ze sam schowam bron ;D
    5- jeśli jestem na koniu i przeciwnik nie ma broni 2 ręcznej  lub Piki to schodzę  z konia w celu równej walki

1, 2, 4, 5: Jestem pod wrażeniem, ale nie jestem za takim postępowaniem podczas gry drużynowej.

1. Jak przeciwnik stoi tyłem, to już jego wina, powinien się odwrócić jak jest w stanie, a jak nie - to ginie - takie prawo wojny.
    2. To jest gra ryzykowna na szkodę drużyny...
    4. Golasy z pięściami wychodzą na pole bitwy z własnej nieprzymuszonej i bezsensownej woli... Należy ich wyrąbać jak najszybciej, aby im się odechciało robić jaj z poważnej bitwy :)
    5. Konnica jest po to, aby wyrzynać właśnie tych bez piki... Piki są po to, aby wyrzynać kawalerię, więc konny to ich największy wróg i odwrotnie...

3. Bugi - wiadomo, tylko tutaj można coś robić nie fair...
    ------------
    EXPO360

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 16, 2009, 21:03:11 »
    Jestem mile zaskoczony,że przynajmniej kilku graczy nie wtrąca się do dueli, nie spamuje konnicą i nie atakuje graczy którzy stoją do nas plecami, ja też staram się przestrzegać tych zasad, ale odechciewa mi się grać jak widzę Polaków którzy myślą, że są cool bo noobują ile wlezie :(

P.S. spam jest w tedy kiedy gra się tylko jakąś klasą postaci, tzn. ktoś gra WSZYSTKIE mapki kawalerią, i za każdym wejściem na grę stosują tę samą "taktykę" 2 vs 1 w DM 

(sorry za błędy, ale tak to jest jak pisze się ultra szybko) 
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 08:44:33 wysłana przez Adamig01 »
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 16, 2009, 21:12:30 »
    u mnie zależy od gry. Takie zasady respektuje tylko na Deathmatch'ach, tam i tak jest trudno więc parę zasad się przyda, nie podniesiesz zbyt swoich umiejętności jak zawsze ktoś 3 ci wbije dzidę w plecy. Ale inne tryby gry (przy większej ilości osób) to po prostu czysta bitwa. Liczy się to, że on gryzie glebę a ty nadal stoisz.
    Jednak gdy jest tak do 6 osób na servie to traktuje jak zabawę i prędzej będę chciał robić duele.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 17, 2009, 06:39:50 »
    Na postępowanie wedlug kodeksu nigdy ie jest za wczesnie

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 17, 2009, 08:14:11 »
    Jestem ,ile zaskoczone,że przynajmniej kilku graczy nie wtrąca się do dueli, nie spamuje konnicą i nie atakuje graczy którzy stoją do nas plecami, ja też staram się przestrzegać tych zasad, ale odechciewa miu się grać jak widzę polazkó którzy myślą, że są cool bo noobują ile wlezie :(

???????

Pierwsza rzecz: naucz się pisać po POLSKU!!! bo masz problem z pisownią i jak widzę wyżej to również z wyrażaniem swoich myśli.....
    Druga rzecz:  czy ta gra to arkanoids?? czy jakieś przygody barbie?? ach nie....to Warband, no to może póki kogoś zaatakuje to gwizdne do niego, żeby obrócił tarczę w moją stronę, póki spróbuje go zatłuc.... pojedynki???? 1v1 znaczy się?? tak, znam to, jak zostaje sam to z pięciu na mnie idzie i wymachują z zamkniętymi oczami swoją bronią... spam konnicą??? hmmm....nie wiem o co Ci chodzi, bredzisz od rzeczy....
    Trzecia rzecz: Ty starasz się przestrzegać tych zasad....dlatego wszyscy Cię leją jak chcą
    Czwarta sprawa: "jak widzę polazkó którzy myślą, że są cool bo noobują ile wlezie" tego bredzenia nie rozumiem, może mi ktoś to wyjaśnić?? i czy on użył słowa "polaczek"??

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 17, 2009, 08:43:30 »
    Jakoś jak gram z ludźmi z IPLu to nigdy jeszcze nie widziałem by stosowali się do tych wypisanych punktów...
    To wszystko pic na wode i fotomontaż !
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 17, 2009, 08:58:03 »
    "P.S. spam jest w tedy kiedy gra się tylko jakąś klasą postaci, tzn. ktoś gra WSZYSTKIE mapki kawalerią, i za każdym wejściem na grę stosują tę samą "taktykę" 2 vs 1 w DM"

Ja gram na wszystkich mapkach kawalerią....i ??? robię spam?? tak?? i jestem noobek?? i odechciewa Ci się grać jak od takiego noobka jak ja dostajesz baty?? cholera ciekawie piszesz, ale co najciekawsze nie za bardzo rozumiem Twojego toku rozumowania...jakbyś to tak bardziej przetłumaczył na polski i zrozumiały dla wszystkich język to byłbym wdzięczny...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 09:01:09 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 17, 2009, 09:02:51 »
    Mój tok myślenia jest taki "Gracz, który gra samym jeźdźcem nie umie dobrze grać piechurem" . Oczywiście jeżeli ktoś dostaje baty od nooba sam też jest noobem, ale sprópuj sobie pokonać 2 jeźdźców krótkim mieczem i bez tarczy
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 17, 2009, 09:07:14 »
    sprópuj sobie pokonać 2 jeźdźców krótkim mieczem i bez tarczy
    Ale to jest definicja debilizmu...
    Co za idiota rwie się na konia z krótkim mieczem i bez tarczy ? (nie mówię o wypadku łucznika gdy ten niema tarczy a skończą mu się strzały...)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.