Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Netykieta Gracza  (Przeczytany 10072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adamig01

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Netykieta Gracza
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 17, 2009, 09:10:04 »
    A kto mówi, że ja idę na 2 kawalerzystów :)

Sam się do nich nie pcham. :)
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 17, 2009, 09:10:28 »
    "Gracz, który gra samym jeźdźcem nie umie dobrze grać piechurem"....Ty patrz, a jednak potrafię grać piechurem, a nawet nauczyłem się grać kuszą i łukiem.... no to coś tu musi być nie tak, skoro gram cały czas konnicą.....druga rzecz....zdarzyć się może...od nooba też można dostać baty kilka razy... i??? i nic...gramy dalej...tzn że jestem noob jak np jakiś nowy mnie zabije?? i jeszcze ta sprawa konnego....a po co mam zabijać ich mieczem?? bez sensu...po to mam lance żeby bić ich czymś lepszym....sobie mam coś udowodnić czy innym...nie za bardzo rozumiem,.... ale jak np zrzuce w jednej rundzie 8 konnych, a w drugiej ktoś mnie od razu zabije to też jestem noobek...??? tak??

Ps. Co do netykiety Arona....Kalsiver ma rację, ja też myślę, że u Was to pic na wodę....ale zawsze możecie zacząć grać zgodnie z kodeksem:P

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 17, 2009, 09:20:56 »
    Ktoś, kiedyś, jak grałem na serwie powiedział (nie.. nie był to Polak) "Ranged and Cavalry don't deserve to respect and honour" i to dla mnie jest jedyny kodeks - walić wszystkich konnych i dystansowców, a to, że gram również dystansowcem, to mam tego świadomość, że ludzie rzucą się na mnie w kilku, zajdą od tyłu, obrzucają czymś itp...
    Czemu takie jednostki nei zasługują na respekt? proste:
    Dystansowcy strzelają w grupy osób i kogo ściągną, nie robi im to różnicy...
    Konni są natomiast bardziej upierdliwi, bo krążą i dźgają tak długo, aż gracz padnie od samej szarży, albo zadźgają go mega-szybkimi pchnięciami z grzbietu... Dodać do tego, że wiele razy w plecy wjeżdżają, kiedy dwie osoby walczą...

Poza tym odkąd dodali możliwość biegania w tył, spamowanie bronią dwuręczną stało się niemal standardem, a blokowanie zeszło na dalszy plan...

Pozdrawiam!

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 17, 2009, 09:49:37 »
    Dokładnie mi się o to samo chodzi co nifnowi.

"Gracz, który gra samym jeźdźcem nie umie dobrze grać piechurem"....Ty patrz, a jednak potrafię grać piechurem, a nawet nauczyłem się grać kuszą i łukiem.... no to coś tu musi być nie tak, skoro gram cały czas konnicą.....druga rzecz....zdarzyć się może...od nooba też można dostać baty kilka razy... i??? i nic...gramy dalej...tzn że jestem noob jak np jakiś nowy mnie zabije?? i jeszcze ta sprawa konnego....a po co mam zabijać ich mieczem?? bez sensu...po to mam lance żeby bić ich czymś lepszym....sobie mam coś udowodnić czy innym...nie za bardzo rozumiem,.... ale jak np zrzuce w jednej rundzie 8 konnych, a w drugiej ktoś mnie od razu zabije to też jestem noobek...??? tak??

Przecież, ja nie napisałem, że jesteś noobem bo zostałeś zabity przez nooba, nawet nie chodziło mi się o ciebie, ja widzę sporą różnicę między spamerem, a noobem, nie będę wyjaśniał co to spamer.

Ja przecież nie napisałem, że specjalnie idę na 2 kawalerzystów. Chodziło mi o to, że pokonałem 3 piechurów, poniosłem małe straty, mam rozwaloną tarczę, i skończyły mi się toporki do rzucania, aż tu nagle pędzi na mnie jeździec. Robię szybki unik, lecz niestety jest już drugi "kowboj" i biorą mnie w dwa ognie.

Dyskusja o tym, którą klasą jest bardziej fair grać, przypomina mi konflikt, magów i wojowników z gry władca pierścieni podbój. Tam tan konflikt toczy się do dziś, więc proponuje zakończyć nasze spory bo i tak nie dojdziemy do kompromisu.

KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 17, 2009, 10:03:46 »
    To ja to podsumuje ze swojej strony: TO JEST WOJNA!!!!! :)

Żadne netykieta za wyjątkiem, kutury osobistej ewewntualnie dobrego zachowania nie sprawdzi się tutaj....nie ma czegoś takiego jak zachowanie fair play...tzn możesz tak grać, ale szybko okaże się że po prostu dostaniesz bęcki od każdego i będzie po problemie.... widzisz kogoś kto odwrócił się do Ciebie plecami...to walisz go po pleckach i idziesz dalej....jak widzisz kusznika który strzela na jakimś wzniesieniu i on Cię nie zauważył to czekasz aż on się odwróci?? nie....rżniesz go i idziesz dale... jak widzę walkę 1v1 to bardzo często się dołączam, szczególnie wtedy kiedy to jest ktoś z naszego teamu, bo liczy się wygrana za wszelką cenę, a nie jakieś duperele o fair play....tak jak w życiu zawodowym, przez trupy do celu.... ja gram najczęściej konnicą (kusza ssie:P) i jak widzę że jakiś piechur odwrócił się do mnie plecami to ciach go i jade dalej...najczęściej zagranie taktyczne powodują to że nagle znajduje sie na tyłach nic nie spodziewającego wroga i wycinam połowe ludzi w pień.....a co!!!:P mówisz o jakiś jeźdzcach co Cię atakują we trzech....a dlaczego mają tego nie robić...grając razem taktycznie zrobili sobie przewagę i że to Ty odszedłeś od swojej paki ludzi z drużyny lub oni zginęli to radź sobie teraz...to jest Twój problem, a nie ich....i ostatnia rzecz nie wiem jaki jest spór miedzy magami a wojownikami, bo nigdy nie grałem ani nie oglądałem, ani nie czytałem nic z "Władcy pierścieni" (nie interesuje mnie ten typ)....dobra koniec offtopu, wyjaśniliśmy sobie sprawe, reszta na SB lub pw...

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 17, 2009, 12:35:36 »
    To ja to podsumuje ze swojej strony: TO JEST WOJNA!!!!! :)
    Żadne netykieta za wyjątkiem, kutury osobistej...

Jak już pisałem wcześniej, popieram takie podejście, jeśli chcemy wygrać... To nie jest gra 1 na 1 tylko walka grupowa,
    wykorzystywanie słabości przeciwnika, zaskoczenie, przewaga liczebna, zajście od tyłu, zasadzka w krzakach...

A z drugiej strony: Jeśli styl gry, jaką opisał np. Chidori sprawia komuś przyjemność, to dlaczego nie?
    W końcu gramy dla przyjemności, no nie?
    ------------
    EXPO360

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 17, 2009, 17:11:46 »
    Kalsiver napisał:
    Jakoś jak gram z ludźmi z IPLu to nigdy jeszcze nie widziałem by stosowali się do tych wypisanych punktów...
    To wszystko pic na wode i fotomontaż !

Mógłbyś to jakoś bardziej sprecyzować? które to punkty łamiemy? i skąd ten żal do nas jako grupy? chyba mieliśmy przyjemność grac tylko raz razem w grze temowej.

Kodeks który zamieścił Aron jak najbardziej mieści sie w moim pojmowaniu gry fair play, mylicie zaś jakieś dziwne zasady typu nie w plecy nie od boku byle pieszo nie z łuku itp... w grze typu deathmatch to chyba tylko rodzaj kurtuazji. W grach temowych można stosować takie zasady jak tylko 2 teamy przed bitwa zgodzą sie na te zasady...

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 17, 2009, 17:46:52 »
    mylicie zaś jakieś dziwne zasady typu nie w plecy nie od boku byle pieszo nie z łuku itp...

Nie mylimy tylko rozmawiamy o nich także :)
    ------------
    EXPO360

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 17, 2009, 18:51:35 »
    Kalsiver napisał:
    Jakoś jak gram z ludźmi z IPLu to nigdy jeszcze nie widziałem by stosowali się do tych wypisanych punktów...
    To wszystko pic na wode i fotomontaż !

Mógłbyś to jakoś bardziej sprecyzować? które to punkty łamiemy? i skąd ten żal do nas jako grupy? chyba mieliśmy przyjemność grac tylko raz razem w grze temowej.

Grałem z wami już wiele razy...
    Nawet gdy dość dużo IPLu weszło na jakiś serwer i "coś próbowało razem" to właściwie do tego co napisałeś nikt się z drużyny IPLu nie stosował...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 17, 2009, 19:00:07 »
    Powiem tyle: Na scenie pojawi sie wiele klanow ktore bedzie przestrzegalo owej netykiety jestem tego poprostu  pewny.  Nie podpisujecie sie po tym? , macie prawo do tego pełne .Do niczego nikt nikogo nie zmusza
     pozdrawiam
    ( stosujemy zawsze wchodzac o gry i opuszczajac gre)

gl & hf BOGARODZICA!!!

« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 19:02:47 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 17, 2009, 19:11:32 »
    A ja się chętnie założę że niewiele będzie tego przestrzegało. O puszkę piwa jeśli można piwo poczta wysłać bez problemu ;) Tzn ja nie piję więc dla mnie jakiś Tymbark pomarańczowy, ewentualnie Fanta.
    @DOWN
    Mówię tu o tych przyszłych klanach które rzekomo na pewno będą przestrzegały netykiety. Do IPL nic nie mam. Nigdy z wami nie grałem więc nie mogę się o was wypowiedzieć więcej niż teraz :)
    @EDIT
    Myślałem że to do mnie :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 19:31:06 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 17, 2009, 19:19:17 »
    Uważam twoja wypowiedz jako obraźliwą (Kalsilver) w dodatku nie popartym szczególnym faktem nie rozumiem ataku na cały klan, których z tych punktów twoim zdaniem złamaliśmy? może ktoś z nas to robi o czym nie wiem?

* Być uprzejmym, cierpliwym, miłym oraz okazywać szacunek wszystkim graczom, nawet jeśli tego nieodwzajemniają.

czy ktoś był z nas nieuprzejmy?

* Być pomocnym każdemu, kto zapyta mnie o pomoc, nawet jeśli nie jest to dla mnie wygodne.

czy ktoś rozpoczął kłótnie??

* Być powolnym w kłótni i szybkim w przeprosinach, pamiętając iż większość kłótni wynika z niezrozumienia.

? jakaś kłótnia o której nie wiem?

* Witać się wchodząc do gry( gl & hf good look & have fun )i żegnać się po jej zakończeniu grzecznym tonem.( gg good game)

no z tym to ciężej wchodząc na spanky bo tam najczęściej gram to raczej nie pisze zwłaszcza ze i tak stale mnie wywala do tego ten kodeks to raczej chyba propozycje zachować a nie obowiązek bo niekiedy nijak ma sie do każdej gry, gg gl hf to raczej w grach teamowych, klanowych

* Opierać swoje strategie i taktyki na swoich umiejętnościach, nigdy nie wykorzystując błędów i niedociągnięć gry.

? może tu? osobiście wykryłem wiele bugów bo taka w tym nasza rola, ale nikt z nas nie korzysta z nich permanentnie

* Pamiętać o swoich sojusznikach, nigdy nie opuszczać gry dopóki wszystkie siły nie pójdą w rozsypkę.
    (team game)
    no.. tu tez ciężko póki co.. jak z gry wywala

* Ogłaszać swoje zwycięstwo z pokorą, oraz bez nerwów przyjmować porażkę, doceniając przewagę swojego przeciwnika.

może tu coś?

* I na koniec, być świadomym, iż nasza społeczność składa się z całego spektrum osobowości, ludzi pochodzących z całego globu, w związku z czym moje zachowanie powinno zawsze być, światowej klasy!

chyba ze tu coś nie tak?

Może teraz będzie ci łatwiej wytknąć IPL-owcom niedociągniecia ?

« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 19:21:05 wysłana przez Vondagar »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 17, 2009, 19:23:53 »
    Uważam twoja wypowiedz jako obraźliwą (Kalsilver) w dodatku nie popartym szczególnym faktem nie rozumiem ataku na cały klan, których z tych punktów twoim zdaniem złamaliśmy? może ktoś z nas to robi o czym nie wiem?

* Być uprzejmym, cierpliwym, miłym oraz okazywać szacunek wszystkim graczom, nawet jeśli tego nieodwzajemniają.

czy ktoś był z nas nieuprzejmy?

* Być pomocnym każdemu, kto zapyta mnie o pomoc, nawet jeśli nie jest to dla mnie wygodne.

czy ktoś rozpoczął kłótnie??

* Być powolnym w kłótni i szybkim w przeprosinach, pamiętając iż większość kłótni wynika z niezrozumienia.

? jakaś kłótnia o której nie wiem?

* Witać się wchodząc do gry( gl & hf good look & have fun )i żegnać się po jej zakończeniu grzecznym tonem.( gg good game)

no z tym to ciężej wchodząc na spanky bo tam najczęściej gram to raczej nie pisze zwłaszcza ze i tak stale mnie wywala do tego ten kodeks to raczej chyba propozycje zachować a nie obowiązek bo niekiedy nijak ma sie do każdej gry, gg gl hf to raczej w grach teamowych, klanowych

* Opierać swoje strategie i taktyki na swoich umiejętnościach, nigdy nie wykorzystując błędów i niedociągnięć gry.

? może tu? osobiście wykryłem wiele bugów bo taka w tym nasza rola, ale nikt z nas nie korzysta z nich permanentnie

* Pamiętać o swoich sojusznikach, nigdy nie opuszczać gry dopóki wszystkie siły nie pójdą w rozsypkę.
    (team game)
    no.. tu tez ciężko póki co.. jak z gry wywala

* Ogłaszać swoje zwycięstwo z pokorą, oraz bez nerwów przyjmować porażkę, doceniając przewagę swojego przeciwnika.

może tu coś?

* I na koniec, być świadomym, iż nasza społeczność składa się z całego spektrum osobowości, ludzi pochodzących z całego globu, w związku z czym moje zachowanie powinno zawsze być, światowej klasy!

chyba ze tu coś nie tak?

Może teraz będzie ci łatwiej wytknąć IPL-owcom niedociągniecia ?

A sorewicz, nie o tej "netykiecie" myślałem...
    Mój błąd...

(Ale witać się nie witaliście :P )
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 17, 2009, 19:29:55 »
    ok, przeprosiny przyjęte, i jeden z punktów kodeksu mamy za sobą....

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 17, 2009, 20:02:51 »
    ok, przeprosiny przyjęte, i jeden z punktów kodeksu mamy za sobą....

Nie no, przestańcie, przecież wszystko w tej chwili traktujemy jako zabawe.... nie bierzcie sobie, aż tak bardzo tego do siebie...my też będziemy kierować, a raczej kierujemy się pewnymi zasadami, przez nie, a raczej za złamanie ich został wyrzucony już jeden klanowicz i wiecie dokładnie za co....troche humoru nie zaszkodzi....ooo!! możecie wyznawać moją netykiete....w tym dziale drugi post xD