Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Netykieta Gracza  (Przeczytany 10091 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Vím, že nic nevím...
    Odp: Netykieta Gracza
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 28, 2009, 11:59:06 »
    Moja osobista etyka przewiduje nieobrażanie graczy (no chyba, że na to zasłużą używaniem glitchy, bugów lub sabotowaniem poczynań własnej drużyny), i co oczywiste, niekorzystanie z bugów i zbuggowanych broni. 
    [...]
    * Witać się wchodząc do gry( gl & hf good look & have fun )i żegnać się po jej zakończeniu grzecznym tonem.( gg good game)
    [...]
    Członkowie waszego mają w zwyczaju dodawać do wiązki "GL & HF", kolejne słowo: "Bogurodzica". Wówczas krew się we mnie gotuje...

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 28, 2009, 18:01:27 »

[...]
    * Witać się wchodząc do gry( gl & hf good look & have fun )i żegnać się po jej zakończeniu grzecznym tonem.( gg good game)
    [...]

nie powinno być good luck?

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 28, 2009, 18:10:47 »
    Każdy sie może pomylić . ale to dobry pomysł...

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 29, 2009, 16:52:28 »
    .  
    [...]
    [...]
    Członkowie waszego mają w zwyczaju dodawać do wiązki "GL & HF", kolejne słowo: "Bogurodzica". Wówczas krew się we mnie gotuje...

Mam Nadzieje zagotowana krew zagrzewa cie do walki

Annales Jana Długosza:

"Kiedy zaczęła rozbrzmiewać pobudka, całe wojsko królewskie zaśpiewało donośnym głosem ojczystą pieśń "Bogarodzica", a potem potrząsając kopiami rzuciło się do walki".

nastepne

"Rycerstwo Polskie obyczajem przodków zagrzmiało pieśń Bogarodzico, a prześpiewawszy kilka wierszy spotkało się z nieprzyjacielem. Rozległ się do razu trzask i łomot z uderzenia wzajemnego kopij, mieczów i zbroi."

nasze intro
    http://imperium-polskie.prv.pl/

piszemy gl & hf  BOGARODZICA nie    "U"

Bogarodzica - pod taką nazwą znana jest najstarsza religijna pieśń polska, będąca zarazem najdawniejszym zabytkiem poezji i muzyki polskiej i wymownym świadectwem szczególnej czci narodu polskiego ku Najświętszej Pannie od czasu rozkrzewienia chrześcjaństwa. Kto tę pieśń ułożył nie wiadomo.

http://tradycja.wikia.com/wiki/Bogarodzica

miłego słuchania

http://www.youtube.com/watch?v=Qf1JPnLzV9s

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 29, 2009, 17:25:58 »
    [bla bla bla]

Bogarodzica - pod taką nazwą znana jest najstarsza religijna pieśń polska, będąca zarazem najdawniejszym zabytkiem poezji i muzyki polskiej i wymownym świadectwem szczególnej czci narodu polskiego ku Najświętszej Pannie od czasu rozkrzewienia chrześcjaństwa. Kto tę pieśń ułożył nie wiadomo.

[bla bla bla]

I to mam wam za złe.
    Uwierz, że z powodzeniem ukończyłem gimnazjum i wiem czym jest ta pieśń.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 29, 2009, 18:21:40 »
    To jest degradacja świętej dla wielu Polaków pieśni do roli 'fajnego' hasełka w grze komputerowej, dla niektórych wręcz profanacja i obrażanie uczuć religijnych, dla mnie przede wszystkim ośmieszanie się, sorry, takie jest moje zdanie...

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 29, 2009, 22:05:53 »
    To jest degradacja świętej dla wielu Polaków pieśni do roli 'fajnego' hasełka w grze komputerowej, dla niektórych wręcz profanacja i obrażanie uczuć religijnych, dla mnie przede wszystkim ośmieszanie się, sorry, takie jest moje zdanie...

Jestem tego samego zdania. Bogurodzica była traktowana jako swoisty ,,hymn"  albo coś ważniejszego, więc trochę szacunku.
    Dla mnie używanie takiego hasła, to chęć pobawienia się w rycerzyków ;)
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 30, 2009, 13:29:02 »
    [bla bla bla]

[bla bla bla]

I to mam wam za złe.

Kolego z zawodu jestem nauczycielem Muzyki wiec prosze bez wykładów , dla wiadomości twojej to" chorał "a nie pieśń religijna wielu nazywa to "pieśnią" bo po prostu sie nie znają   a to zasadnicza różnica , wystarczy wsłuchać sie w melodykę
    prosze oto cechy: prościej się nie da
    Była wykonywana przez jednogłosowy chór męski,
    wykonywana była a' capella ,
    Miała surowe,aestetyczne brzmienie
     Trochę więcej wyobraźni
     Polscy rycerze średniowiecza  przed bitwa śpiewali ,śpiewają i będą śpiewać Bogarodzicę. My tez to robimy, bo sie za nich uważamy
    Byc może spotkamy się w tym roku na Grunwaldzie zapraszam gorąco
     zaśpiewamy ja specjalnie dla ciebie
    a jak widzisz ze jest napisane, to znaczy ze śpiewamy i podnosimy morale w naszych szeregach 
    Na pewno nie jest nam przykro z tego powodu ze masz nam to za złe bo nie robimy nic złego 
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2009, 13:59:36 wysłana przez IPL_Aron »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 30, 2009, 14:03:15 »
    Zostawcie IPLowców, Wy tez przecież utożsamiacie się z Tebańczykami mimo że nimi nie jesteście :) Rozumiem jakby mieli coś niecenzuralnego, obrażali kogoś ale kłócić się o takie głupoty?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 30, 2009, 15:01:24 »
    Bardziej mi się podoba zawołanie "Bogarodzica" niż coś w stylu "Szatan w dupę zerżnie cie, dzisiaj dupa boli cie."

"Polscy rycerze średniowiecza  przed bitwa śpiewali ,śpiewają i będą śpiewać Bogarodzicę. My tez to robimy, bo sie za nich uważamy" - przyczepie się do pierdół... przestrzegacie reguły rycerskiej w życiu codziennym? tutaj zamieszczam regułę dla zainteresowanych :P http://www.chzg.pl/regula_rycerska.html
    Nie mam nic przeciwko uważaniu się za rycerza, bo też się za niego uważam, ale skoro jak się w coś bawimy to można wejść w to głębiej :)

ciekawostka:
    Co do kontynuacji stanu rycerskiego w Polsce, nadawanie tytułów z czasem zastąpiono tytułem szlacheckim, jednak grupa rycerzy się nie "uszlachetniła" tylko dalej kontynuowała swoje rycerskie tradycje, ślad po polskich rycerzach zanika gdzieś około XVII/XVIIIw. potem w latach 90. gdy ruch rycerski zyskuje na popularności, nagle pojawia się ktoś, kto mówi, że był pasowany na rycerza z prapradziada na dziada itd... Jednak na to dowodów nie ma, i się do dziś o to ludzie kłócą, czy każdy może stanąć na stole i powiedzieć "jestem rycerzem, bo przestrzegam reguły" czy trzeba być pasowanym i czy ten ktoś kto powiedział, że jest rycerzem z dziada pradziada ma racje.
    Ja jestem zdania, że każdy z nas może być takim rycerzem, jeżeli przestrzega reguły rycerskiej. I wykorzystanie zawołania "Bogarodzica" powinno u większości chrześcijan raczej uśmiech, że nawet w grze komputerowej, są ślady tradycji i nawiązania do religijności, oczywiście jeżeli nie jest to jakaś profanacja.

No za rok 600 rocznica Grunwaldu, zapraszam, może mnie gdzieś wypatrzycie w tym stosie blaszanych ludzików co się męczy ku uciesze pospólstwa :D
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 01, 2009, 12:04:05 »

No za rok 600 rocznica Grunwaldu, zapraszam, może mnie gdzieś wypatrzycie w tym stosie blaszanych ludzików co się męczy ku uciesze pospólstwa :D

wypatruj naszego sztandaru

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 01, 2009, 12:24:15 »
    [bla bla bla]

[bla bla bla]

I to mam wam za złe.

Kolego z zawodu jestem nauczycielem Muzyki wiec prosze bez wykładów , dla wiadomości twojej to" chorał "a nie pieśń religijna wielu nazywa to "pieśnią" bo po prostu sie nie znają   a to zasadnicza różnica , wystarczy wsłuchać sie w melodykę
    prosze oto cechy: prościej się nie da
    Była wykonywana przez jednogłosowy chór męski,
    wykonywana była a' capella ,
    Miała surowe,aestetyczne brzmienie
     Trochę więcej wyobraźni
     Polscy rycerze średniowiecza  przed bitwa śpiewali ,śpiewają i będą śpiewać Bogarodzicę. My tez to robimy, bo sie za nich uważamy
    Byc może spotkamy się w tym roku na Grunwaldzie zapraszam gorąco
     zaśpiewamy ja specjalnie dla ciebie
    a jak widzisz ze jest napisane, to znaczy ze śpiewamy i podnosimy morale w naszych szeregach 
    Na pewno nie jest nam przykro z tego powodu ze masz nam to za złe bo nie robimy nic złego 

Wiesz czemu tak wiele osób jest do was niechętnie nastawionych? Ponieważ jesteście bufonami.
    Przywłaszczacie sobie atrybuty polskości, a najgorsze jest to, że również godło. I uważam to za naprawdę urocze, iż uważasz się za rycerza.
    Nazwałem Bogarodzicę pieśnią, zaraz po tym jak pieśnią nazwał ją członek IPLu, więc daruj sobie swoje akademickie wykłady. Jestem historykiem, wyobraźnia nie pomaga w poprawnym analizowaniu faktów.

SZ zaczerpnęło terminologię z kultury greckiej i pomimo drobnych żartów kilkorga dzieci o specyficznej orientacji seksualnej, zostało dobrze przyjęte na TW. Chociaż w jakimś stopniu SZ jest wzorowany na Świętym Zastępie, jego hasłem są słowa Kaliguly- strasznego sadysty z resztą, którego od istnienia tej legendarnej formacji dzieli ponad trzysta lat. Nie bardzo to ma sens, ale nie przejmuję się tym, ponieważ klan to ludzie, a nie głupie ozdobniki.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 01, 2009, 13:57:45 »
    A jakie Atrybuty mamy sobie przywalszczyc jesteśmy Polakami
    po drugie przyjzyj sie orłowi czy on jes godłem obecnej polski ,
    brawo ale z ciebie historyk ktory orłów nie potrafi odróżnić

Wildze ze brak ci argumentów i dlatego obrażasz nasz klan i nasze rodziny? nazywając nas bufonami?!!
    proszę administratora o reakcje
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2009, 14:06:56 wysłana przez IPL_Aron »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 01, 2009, 14:06:19 »
    A gdzie Havik obraził Waszą rodzinę??? Tak wogóle to popracuj trochę nad pisownią, bo skoro uważasz się za takiego Polaka to nie kalecz swojego narodowego języka.... popieram Havika w 100%

Edit: ooo!!! już widzę poprawę:P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2009, 14:09:06 wysłana przez pwi7aaf »

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 01, 2009, 14:09:14 »
    kliknalem daleji poprawiałem błędy wiec nie spiesz sie z odpisywaniem
    2 nie mam polskiej klawiatury i niemiecka winda do tego koszmar

edit: nie wyrywaj zdań z kontekstu Piif  :wink:
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2009, 17:55:17 wysłana przez IPL_Aron »