Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123718 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Filmy na poddaszu
    « Odpowiedź #645 dnia: Stycznia 02, 2017, 14:48:27 »
    Ja natomiast polecę film Niemieckiej produkcji: WHOAMI: Możesz być kim chcesz. Jest to film akcji opowiadający o typowym przegrywie, który przez swe zdolności informatyczne poznaje innych przegrywów, a ci... Więcej musicie się sami dowiedzieć, film jest genialny, ale trzeba go oglądać z uwagą. Na pewnej trzyliterowej stronie znajdziecie go bez trudu.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #646 dnia: Marca 02, 2017, 20:41:16 »
    Żadnych przemyśleń na temat Oscarów? Albo chociaż samej końcówki i pomyłki z kopertą? :D
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #647 dnia: Marca 04, 2017, 19:33:48 »
    Ta pomyłka była żałosna, było mi szkoda tego zapewne zasłużonego dla kina, ale teraz już starszego i zagubionego pana. A baba zawsze wypali to co jej w podświadomości kołacze.

Co do samych nagród, to trudno się wypowiedzieć, z nominowanych widziałem na razie kilka z innych kategorii(Jackie, GW, Zwierzęta nocy) oraz dwa do najlepszego filmu:
    Aż do piekła - mistrzowski film, polecam wszystkim, świetne, nieoczywiste amerykańskie kino, jest w tym filmie wszystko tak jak być powinno, że każdy skuma o co biega, a jednocześnie daje do przemyśleń i jest świetnie zagrany i zrobiony. Widocznie za mało artystyczny dla akademii.....
    Nowy początek - specyficzny styl rezysera może albo odrzucać albo intrygować, jestem raczej w tej drugiej kategorii, gość świetnie operuje formą i ładnie nagina narracje, dzięki temu filmu są bardzo ładne, ale nieco zagmatwane, można wiele wytknąć "na logikę", ale ja patrzę na to całościowo i jest to całkiem udany film, a jak na sci-fi, to ogromny potencjał, niespełniony, bo reżyser poszedł w bardziej przytępne, emocjonalne i uniwersalne kino, zamiast naprawdę wgryźć się w filozoficzno-naukowy konstrukt, co osobiście znacznie bardziej by mi pasiło. Ten film jest jak z 'Solaris' Soderbergha, też reżyser poszedł w przeżycia bohatera, niejako pomijając kwestie sci-fi. Oba filmy fajne, ale spłycone i w związku z tym bez mocnego uzasadnienia dla przedstawionej historii - zostanie miłe wspomnienie, zamiast dzieł do których będą się kolejni odwoływać.

W ogóle to chciałem sobie eksperymentalnie iść na kinowy pokaz nominowanych krótkometrażowek animowanych, niestety coś wypadło. Jutro może się uda na krótkie fabuły nominowane, ciekawe jak to się tak na wielkiej sali i ekranie ogląda (duże kino zbudowane w PRL, żadna sieciówa się nie umywa). Niby można te filmy jakoś w necie zobaczyc i sobie animowanych poszukam, jeszcze dokumentalne trzeba obadac.
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2017, 19:57:52 wysłana przez huth »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #648 dnia: Marca 05, 2017, 18:58:56 »
    Ja widziałem z nominowanych póki co tylko Hacksaw Ridge, mam zamiar obejrzeć właśnie Jackie i Moonlight na pewno, ale mam też ochotę na Arrival i Fences.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #649 dnia: Marca 05, 2017, 19:46:46 »
    Jackie jest niegłupie, ale może być dla większości nudne. Szczególnie dla kogoś spoza Stanów, kto nie lubi gadania jak i "czytania między wierszami". W sumie mogłem nie oglądać, wiele bym nie stracił.

Offline Raichu

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Przyboczny marszałka
    « Odpowiedź #650 dnia: Marca 11, 2017, 15:57:10 »
    Ja natomiast polecę film Niemieckiej produkcji: WHOAMI: Możesz być kim chcesz. Jest to film akcji opowiadający o typowym przegrywie, który przez swe zdolności informatyczne poznaje innych przegrywów, a ci... Więcej musicie się sami dowiedzieć, film jest genialny, ale trzeba go oglądać z uwagą. Na pewnej trzyliterowej stronie znajdziecie go bez trudu.

Oglądałem i polecam. Bardzo zaskakujące zakończenie, które stawia wszystko w zupełnie innym świetle, więc warto obejrzeć.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #651 dnia: Marca 11, 2017, 17:07:54 »
    Oglądałem i polecam. Bardzo zaskakujące zakończenie, które stawia wszystko w zupełnie innym świetle, więc warto obejrzeć.

To samo. Bardzo polecam ten film.

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Sierpnia 25, 2017, 21:08:39 »
    Temat dawno nie ruszany, a ja jestem ciekawy, czy był ktoś na Dunkierce. Jakieś odczucia? Na mnie wywarła dobre wrażenie - bez zbędnych dialogów, taka cisza obrazująca wojnę. I wielki props za walki powietrzne, świetny montaż.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #653 dnia: Sierpnia 25, 2017, 21:27:21 »
    Ja byłam, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Ale nie chciałabym go zobaczyć znowu...
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #654 dnia: Sierpnia 26, 2017, 23:48:48 »
    Film dobry ale nie wybitny. Moim zdaniem nawet nie najlepszy w tym roku choć to kwestia subiektywna, no bo jak porównać sensownie Dunkierkę z takimi np. Strażnikami Galaktyki albo Get Out.
    O jakichś niszowych produkcjach pokroju indyjskiego Take Off które nawet w Polsce premiery nie miało i trzeba gdzieś po internetach tego szukać bo nawet Iluzjon i tego typu "alternatywne" kina się tym nie zainteresowały już w ogóle nie wspominając.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2017, 23:52:06 wysłana przez Lew »

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Października 29, 2017, 17:22:36 »
    Widział ktoś netflixowego Kierowcę? Mi się całkiem podobał, zrobiony w bardzo oryginalny sposób. Jestem ciekaw Waszego zdania.

Przez cały czas kamera praktycznie nie wyszła z samochodu (był tylko jeden króciutki moment). Z początku zapowiadał się kiczowato, ale rozkręcał sie coraz bardziej. Scenografia nie była powalająca, ale film znakomicie nadrabiał dialogami, i to one trzymały ciągle w napięciu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #656 dnia: Grudnia 15, 2017, 01:31:41 »
    Wyszły nowe Gwiezdne Wojny ja już miałem okazję oglądać i (Uwaga spoilery)

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #657 dnia: Grudnia 15, 2017, 02:06:43 »
    Moim zdaniem nowe SW są najsłabszą częścią (za wyłączeniem Nowej Trylogii ofc). Nie żebym bawił się źle - przynajmniej do pewnego momentu. Ale mam wrażenie, że Rian Johnson chciał po prostu za bardzo i pod koniec film staje się męczący.
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #658 dnia: Grudnia 15, 2017, 02:22:51 »
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik