Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124427 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Filmy na poddaszu
    « Odpowiedź #660 dnia: Grudnia 15, 2017, 11:23:17 »
    (click to show/hide)

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #661 dnia: Grudnia 15, 2017, 18:03:48 »
    Jak bardzo lubię całą serię SW, to czytając i słuchając opinii innych oraz oglądając trailery, nie czuję się ni krztyny zachęcony do obejrzenia. Może za X lat przypadkiem, jak w TVN będzie lecieć xD
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 04, 2018, 17:48:47 »
    Jestem świeżo po Disaster Artist.
    Jeśli trafi się u was w mieście pokaz przedpremierowy, to wbijajcie bez wahania, jak takich nie ma, to zostaje wam czekanie na premierę w lutym.
    Trzeci film, któremu postawię na Filmwebie 10/10, musowy kandydat do Oscara za najlepszy scenariusz adaptowany. James Franco też mógłby dostać Oscara, żeby było śmiesznie.
    Ogólnie aktorstwo świetne, nawet Dave Franco nie przeszkadzał mi jak zwykle. Seth Rogen też pierwsza klasa. Genialna ekranizacja książki Grega Sestero. W sumie nie wiem co powiedzieć, tak jestem zachwycony. Po prostu genialne. Zostawię was z trailerem -> (klik!). Swoją drogą, jeśli wierzyć Rickowi Harperowi, Tommy Wiseau jest z Poznania. Jeśli tak, to pyrki mogą być dumne ze swojego krajana, jako fan The Room i książki The Disaster Artist zazdroszczę im takiej persony.
    EDIT: tak, ten The Room.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2018, 20:58:18 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #663 dnia: Stycznia 10, 2018, 18:45:06 »
    Właśnie dotarła do mnie wiadomość o śmierci Martina Landaua (tak, wiem, szybki zapłon, minęło prawie pół roku...). RIP najlepszemu odtwórcy Beli Lugosiego.Nawiasem mówiąc, zawsze miałem wrażenie, że Sok z żuka ma najwięcej fanów jeśli chodzi o filmy Burtona. Ktoś poza mną woli Edwarda Nożycorękiego i właśnie Eda Wooda?

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #664 dnia: Lutego 07, 2018, 20:26:53 »
    Ktoś już oglądał Darkest Hour? Jak wrażenia?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #665 dnia: Lutego 07, 2018, 20:55:00 »
    Z tego co widziałem na Filmwebie, to się IvEmu nie spodobał specjalnie. Podobno jest
    Cytat: Barbarian
    chaotyczny wypełniony pompatycznymi przemowami i nielogiczny.
    Sam się dopiero mam zamiar wybrać, także jeszcze nie mogę się wypowiedzieć. Choć jeśli mam być szczery, to po wypowiedzi IvEgo Darkest Hour spadło na mojej liście filmów Oscarowych do obejrzenia i zacząłem nadrabianie od Nelyubov Zwiagincewa, polecam jak coś.
    EDIT: Nawiasem mówiąc, co prawda to nie wątek o serialach, ale ktoś ogląda Black Lightning i podzieli się opinią? Bo z tego co widzę, to jak na seriale superbohaterskie ma bardzo wysokie noty u krytyków, ale jednocześnie procent pozytywnych ocen od widzów na np. takim RT jest zaskakująco niski.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2018, 21:05:50 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #666 dnia: Lutego 08, 2018, 01:04:03 »
    EDIT: Nawiasem mówiąc, co prawda to nie wątek o serialach, ale ktoś ogląda Black Lightning i podzieli się opinią? Bo z tego co widzę, to jak na seriale superbohaterskie ma bardzo wysokie noty u krytyków, ale jednocześnie procent pozytywnych ocen od widzów na np. takim RT jest zaskakująco niski.

Black Lightning według mnie w ogóle nie przypomina tych wszystkich seriali od CW(Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tommorow -Oglądam wszystko).
    Jest w nim coś takiego fajnego... Coś czego niestety nie umiem jeszcze określić. Może to ten afroamerykański klimat serialu plus postać grana przez Albinosa(?) nadaje mu dość fajny obieg.
    Jeść białych ludzi!

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #667 dnia: Lutego 08, 2018, 15:57:46 »
    Co poradzić że Churchill wygłaszał patetyczne przemówienia (chociaż trzeba przyznać że to wygłoszone po Dunkierce to absolutne mistrzostwo). Mnie się w sumie film podobał, chociaż zastanawiam się na ile poprawnie oddano charakter Churchilla.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #668 dnia: Lutego 27, 2018, 15:33:42 »
    Niecały tydzień został do gali Oscarów. Przyznawać się, kto co oglądał, kto co typuje i kto komu kibicuje :D

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #669 dnia: Lutego 28, 2018, 19:23:18 »
    Bilbordy :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #670 dnia: Lutego 28, 2018, 23:19:24 »
    U mnie to jest tak:

Najlepszy film:
    Nominowane: Czas mroku, Czwarta władza, Dunkierka, Kształt wody, Lady Bird, Nić widmo, Tamte dni, tamte noce, Trzy billboardy za Ebbing, Missouri, Uciekaj! (oglądałem wszystkie)
    Kibicuję: Nić widmo
    Moim zdaniem wygra: Dunkierka, Lady Bird albo Tamte dni, tamte noce

Najlepszy reżyser:
    Nominowani: Nolan za Dunkierkę, del Toro za Kształt wody, Greta Gerwig za Lady Bird, P.T. Anderson za Nić widmo i Jordan Peele za Uciekaj! (oglądałem wszystkie)
    Kibicuję: Grecie Gerwig
    Moim zdaniem wygra: Nolan albo del Toro

Najlepszy aktor pierwszoplanowy:
    Nominowani: Gary Oldman za Czas mroku, Daniel Day-Lewis za Nić widmo, Timothée Chalamet za Tamte dni, tamte noce, Daniel Kaluuya za Uciekaj! i Denzel Washington za Roman J. Israel, Esq. (tego filmu z Washingtonem nie oglądałem)
    Kibicuję: Danielowi Day-Lewisowi
    Moim zdaniem wygra: Gary Oldman

Najlepsza aktorka pierwszoplanowa:
    Nominowane: Meryl Streep za Czwartą władzę. Sally Hawkins za Kształt wody, Frances McDormand za Trzy billboardy za Ebbing, Missouri, Saoirse Ronan za Lady Bird i Margot Robbie za Jestem najlepsza. Ja, Tonya (nie widziałem filmu z Margot Robbie, ale za dwa dni mam zamiar się wybrać, także mój głos może się jeszcze w tej kategorii zmienić)
    Kibicuję: na ten moment Frances McDormand zdecydowanie Margot Robbie po seansie Ja, Tonya
    Moim zdaniem wygra: Frances McDormand

Najlepszy aktor drugoplanowy:
    Nominowani: Richard Jenkins za Kształt wody, Woody Harrelson za Trzy billboardy za Ebbing, Missouri, Christopher Plummer za Wszystkie pieniądze świata, Willem Dafoe za The Florida Project, Sam Rockwell za Trzy billboardy za Ebbing, Missouri (nie widziałem tylko Wszystkich pieniędzy świata, ale prawdopodobnie przed galą jeszcze się to zmieni)
    Kibicuję: Woodiemu Harrelsonowi
    Moim zdaniem wygra: Sam Rockwell albo Chris Plummer jeśli Akademia postanowi bardzo dopiec Kevinowi Spacey :D

Najlepsza aktorka drugoplanowa:
    Nominowane: Allison Janney za Jestem najlepsza. Ja, Tonya (nie oglądałem), Laurie Metcalf za Lady Bird, Lesley Manville za Nić widmo, Octavia Spencer za Kształt wody i Mary J. Blige za Mudbound (nie oglądałem)
    Kibicuję: Lesley Manville zdecydowanie Allison Janney
    Moim zdaniem wygra: na ten moment się jeszcze nie wypowiem, bo nie widziałem 2 z 5 nominowanych kreacji zdecydowanie Allison Janney

Najlepszy scenariusz oryginalny:
    Nominowane: Kształt wody, Lady Bird, Trzy billboardy za Ebbing, Missouri, Uciekaj! i I tak cię kocham (nie widziałem tego ostatniego)
    Kibicuję: Trzy billboardy
    Moim zdaniem wygra: Trzy billboardy za Ebbing, Missouri albo Uciekaj!

Najlepszy scenariusz adaptowany:
    Nominowane: Disaster Artist, Logan: Wolverine, Tamte dni, tamte noce, Gra o wszystko i Mudbound (dwóch ostatnich nie widziałem)
    Kibicuję: DISTASTER ARTIST
    Moim zdaniem wygra: DISASTER ARTIST... albo Tamte dni, tamte noce

Najlepszy film nieanglojęzyczny:
    Nominowane: Fantastyczna kobieta, Niemiłość, The Square, Dusza i ciało i L'insulte (dwóch ostatnich nie widziałem)
    Kibicuję: Niemiłości Zwiagincewa
    Moim zdaniem wygra: trudno mi powiedzieć, bo nie dość że tych dwóch ostatnich filmów nie widziałem, to jeszcze nie mam nawet najmniejszego pojęcia czym (i o czym) to L'insulte jest. Biorąc pod uwagę zwycięstwo rok temu Moonlight może wygra Fantastyczna kobieta, bo to przy okazji dobrze skrojony i zagrany film, a też uderza o tematykę LGBT. The Square też jest dobrym filmem i tak samo Niemiłość. Ciężka sprawa.

W kategoriach najlepsza muzyka/montaż/zdjęcia się nie wypowiadam, bo mam o tym mniej więcej takie pojęcie, jak o fizyce kwantowej, czyli żadne. Krótkometrażówek i dokumentów też nie widziałem i czasu mi już raczej na nie nie starczy, także o tych kategoriach też się nie wypowiem.
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2018, 14:59:44 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Filmy na poddaszu | Podsumowanie po gali Oscarów
    « Odpowiedź #671 dnia: Marca 05, 2018, 16:27:45 »
    Oto wszyscy laureaci:   

(click to show/hide)

Kilka konkluzji:
    • nigdy więcej Jimmiego Kimmela jako hosta Oscarów. Nie mam nic do jego show, ale już rok temu był fatalny. W tym roku przebił swój zeszłoroczny występ. Błagam, niech oddadzą to komuś świeżemu bo od kilku lat mam wrażenie, że poziom spada. Ostatni host, przy którym można było się jako tako bawić to byłą Ellen DeGeneres. Plus Bojar pisał, że Jon Stewart był spoko, ale ja akurat gali z 2008 nie widziałem, więc się nie wypowiem. Może powiem coś dziwnego, ale ja bym widział jako hosta... Toma Hiddlestona. Macie jakiś kandydatów na hostów?
    • Oscary były stosunkowo przewidywalne w tym roku. Nawet mi udało się w poście wyżej przewidzieć wszystko poza najlepszym filmem. Jedyne zaskoczenia to chyba piosenka? Wydaje mi się, że Coco akurat w tej kategorii nie było wśród faworytów.
    • Największy przegrany? Moim zdaniem Trzy billboardy. Oczywiście Shape of water zebrało 4 statuetki przy 13 nominacjach, Dunkierka poza technicznymi nic nie dostało, ale chyba wszyscy liczyli jednak, że Trzy billboardy więcej ugrają. Przede wszystkim w kategorii na najlepszy film, podobno u buków stawki były zbliżone niemalże 1:1.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #672 dnia: Marca 05, 2018, 16:56:09 »
    Co Ci mam napisać ciekawego. Ja nie jestem fanem w ogóle plebiscytów a co dopiero w sprawie filmów. Dla mnie to pompatyczne przedstawienie dla snobów i nie wywołuje we mnie ono żadnych emocji. I tyle.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #673 dnia: Marca 05, 2018, 18:57:05 »
    Bałtroczyk by to lepiej poprowadził niż Kimmel.

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #674 dnia: Marca 06, 2018, 03:07:29 »
    Chciałbym zobaczyć w roli prowadzącego Sache Baron Cohen'a.
    Jeść białych ludzi!