Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124193 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #450 dnia: Lutego 08, 2014, 18:43:50 »
    No i co tam z tym Smarzowskim? Jaja komuś urwało? Czy tylko dobra promocja była? Pytam bo bida studencka to na film się nie poszło :D Jednak stypendium niedługo bydzie to się pomyśli.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #451 dnia: Lutego 08, 2014, 19:01:28 »
    Znaczy się Pod mocnym aniołem?
    No to tak: po pierwsze trailer jest znacznie bardziej rozrywkowy niż film, to trochę jak z Drogówką było, że też śmieszny zwiastun, a film znacznie poważniejszy. Ale tutaj jest to na podstawie książki Pilcha(bardzo 'giętki" i popisowy w formie, a w treści się nie pieprzy) i to czuć w filmie(co może się podobać lub nie). W każdym razie wraz z czasem film jest coraz bardziej surowy, brudny, poważny, mroczny i robi się aż męczący(myślę że specjalnie, żeby widz poczuł na sobie ten marazm). Ogólnie jest to kino bez złudzeń, dość przygnębiające i w sumie ambitne, z wcześniejszych filmów najbliżej mu chyba do Domu Złego. Z tym, że narracja/montaż rwany jak w Drogówce. Według mnie bardzo dobry film, ale raczej nie dla rozrywki.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #452 dnia: Lutego 08, 2014, 19:51:39 »
    Jak dla mnie całkiem dobry film, zwłaszcza jeśli porównać go do najnowszych polskich tytułów może zaskoczyć. Na początku bardzo bawi, dopiero gdzieś po połówce zaczyna nudzić i irytować
    (click to show/hide)
    ale ogólny efekt całkiem całkiem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2014, 20:32:24 wysłana przez HUtH »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #453 dnia: Lutego 09, 2014, 22:49:31 »
    ,,Przez alkohol cofa się człowiek na te stopnie kultury, które przezwyciężył. Wszystkie pokarmy mają jakieś objawienie o przeszłości , z której myśmy wyszli,,.

Trzeba karmić potfora^^^....kurwa..coś w tym jest, kto tego nie przeżył niech lepiej milczy...

Offline huth

« Odpowiedź #454 dnia: Lutego 09, 2014, 23:21:21 »
    To zdanie jest smutno-prawdziwe

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #455 dnia: Lutego 09, 2014, 23:54:57 »
    to tyż harry pisoł..^^^..coś nie kumaty Huth jezdeś..^^

Offline huth

« Odpowiedź #456 dnia: Lutego 10, 2014, 01:20:22 »
    powiem ci... że dalej nie wiem o co chodzi :P

Offline markopolos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #457 dnia: Lutego 19, 2014, 11:30:09 »
    Wilk z Wall Street niezły film
    catering dietetyczny w Warszawie z dostawą medical-fitness.com.pl/catering-dietetyczny.html

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #458 dnia: Lutego 19, 2014, 18:13:38 »
    Ostatnio wybrałem się na film o Kuklińskim. Całkiem fajnie zrobiony. Pokazane wszystko w szerszym kontekście nie tylko samego głównego bohatera ale i tego co było wcześniej. Co sądzicie o filmie?
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #459 dnia: Lutego 19, 2014, 19:10:22 »
    Filmu nie oglądałam, jednak uważam, że na taką produkcję jest zdecydowanie za wcześnie. O Kuklińskim tak naprawdę nic nie wiadomo- czy szpiegował też dla polskich służb i GRU? Co robił w Wietnamie? Kto go krył w szkole oficerskiej? Jak dokładnie wyglądała jego ucieczka na zachód? Takich białych plam jest w jego życiorysie bardzo wiele. Pasikowski zrobił z Kuklińskiego bohatera, jednak nie wiadomo, czy był nim naprawdę.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #460 dnia: Lutego 19, 2014, 20:32:43 »
    Tutaj się muszę zgodzić. Aczkolwiek sam film sam w sobie zrealizowany ciekawie.
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #461 dnia: Lutego 21, 2014, 00:27:01 »
    Co nie zmienia faktu, że na zachodzie każdy traktuje go jak bohatera, a tylko u nas pewne stronnictwo uznaje go przynajmniej częściowo za zdrajcę.
    Nawet jeśli historia jest niepewna to swoich bohaterów należy promować. Tak czyni każdy naród.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Lutego 21, 2014, 18:35:49 »
    Bohaterów jak najbardziej trzeba promować. Tyle że tu nie wiadomo czy to był bohater czy zdrajca. Pomniki buduje się łatwo, gorzej je później zburzyć. A teraz wyobraź sobie, że za kilka lat wychodzą na jaw dokumenty, że Kukliński tak naprawdę pracował dla GRU.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #463 dnia: Lutego 28, 2014, 20:50:08 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:27:28 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Kwietnia 22, 2014, 10:10:37 »
    Właśnie obejrzałam miniserial Arn- Tempelriddaren. 6 godzinnych odcinków będących rozszerzeniem dwóch filmów kinowych.
    I powiem tak- wow. Jeden z najlepszych filmów historycznych jakie widziałam. Rzecz się dzieje pod koniec XII wieku w Gotlandii. Tytułowy bohater uwikłany w konflikt rodowy zostaje zmuszony do wyjazdu do Ziemi Świętej i zostania templariuszem.
    Całość zrealizowana bardzo sprawnie. Odwzorowanie strojów i uzbrojenia o niebo lepsze niż w większości filmów hollywoodzkich (ten film jest produkcją szwedzko-norwesko-fińsko-duńsko-francusko-brytyjsko-marokańską SIC!). A bitwa pod Montgisard jest miodna:)