Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #240 dnia: Kwietnia 23, 2011, 12:53:24 »

Offline Sancho_Pancha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Kwietnia 27, 2011, 08:10:18 »
    Mój ulubiony to
    dumdumdum
    dumdumdum

LOTR - wszystkie części . Oglądałem go tule razy że pamiętam większość dialogów na pamięć ;)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Alandar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Kwietnia 28, 2011, 21:43:03 »
    Moje ulubiony film to Królestwo Niebieskie

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #243 dnia: Maja 06, 2011, 09:41:34 »
    Tak może nie do końca na temat...
    Nie dziwi Was dlaczego jak dotąd nie zrobiono filmu w świecie warhammera? Tak mroczny świat fantasy a jeszcze nie doczekał się filmu.
    Ale żeby nie było że piszę nie na temat;)
    Nie wiem czy był już wymieniany,polecam komedie,a właściwie parodie Robin Hooda ''Faceci w rajtuzach" ,nie najnowszy ale zabawny,motyw z mostem i z "małym Jonem" wymiata;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Maja 06, 2011, 11:44:06 »
    Tak może nie do końca na temat...
    Nie dziwi Was dlaczego jak dotąd nie zrobiono filmu w świecie warhammera? Tak mroczny świat fantasy a jeszcze nie doczekał się filmu.
    Ale żeby nie było że piszę nie na temat;)
    Nie wiem czy był już wymieniany,polecam komedie,a właściwie parodie Robin Hooda ''Faceci w rajtuzach" ,nie najnowszy ale zabawny,motyw z mostem i z "małym Jonem" wymiata;)

został zrobiony film w 3D niestety nazwy nie pamiętam. ogólnie troszkę lipa im wyszła.
    Polecam serial "Gra o tron / Game of Thrones" zdaje się że na HBO leci. Świetnie się zapowiada poza tym oparty powieściach George’a R.R. Martina

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #245 dnia: Maja 06, 2011, 22:05:34 »
    Juz dawno temu powstal film w uniwersum mlotka... tak dawno, ze az nikt o nim nie wie ;p szukaj a znajdziesz.

Gre o tron.. hmmm, znam, bo przeczytalem. Poszukam odcinkow online, bo HBO akurat w mojej ofercie telewizyjnej nie ma :/

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #246 dnia: Maja 07, 2011, 13:22:38 »
    Dawno? Odkąd moja pamięć sięga nie kojarzę żeby takowy film powstał, młotkiem interesuję się baaardzo długi czas. Grałem nawet w the Hornet Rat oraz Dark Omen na szaraku. Ale na film się nie natknąłem, jak szukam to tylko wyskakują mi trailery z gry, zna ktoś chociaż by tytuł??Swoją drogą ciekawy ze mnie fan młotka jak nie wiedziałem że taki film w tym uniwersum jest...Jak znajdę to podam linka z wrażenia;)
    Edid:Mam tylko to ale na Sigmara,to nie dark fantasy(a o taki mi chodzi) tylko 40 000,nie mój klimat.....
    http://gamecorner.pl/game_forum/02,3030,111210271,111210271,Pelnometrazowy_film_Warhammer_40k_Ultramarines.html

http://niezlekino.pl/2009/10/02/animowany-warhammer-40000-to-juz-pewniak

Śmiem twierdzić że w realiach fantasy batlle filmu nie ma ale dlaczego?No cóż widocznie film taki wymaga "kupę" kasy....
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2011, 13:33:36 wysłana przez Aldred »
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #247 dnia: Maja 07, 2011, 14:26:10 »
    Nawet widziałem tego 40k Ultramarines i... cienki jak barszcz. ^^ Już nie wnikam w to, że jest to film animowany (tzn. nie wiem jak to nazwać, ale nie jest to film z udziałem aktorów) ale jego jakość jest godna pożałowania.

Dlaczego zwykły Warhammer nie doczekał się filmu (40k również żadnego się nie doczekało). Myślę że głównym czynnikiem temu niesprzyjającym jest to, iż oba Warhammery są "produktami" niszowymi(?). Zauważ, że LotR też na ekranizację czekał... oj bardzo długo, a Warhammer jest jeszcze mniej popularny, gdyż nie wywodzi się on sensu stricte z literatury a z systemu bitewnego(?). Tak więc według mnie na ewentualne ekranizacje musisz poczekać jeszcze trochę czasu, a możliwe. że i tak nigdy się ich nie doczekasz...

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #248 dnia: Maja 07, 2011, 14:47:51 »
    Pewnie masz racje, szkoda bo myślę że gdyby taki film powstał okazałby się wielkim hitem(lub klapą)...Co do Władcy tez się zgadzam, pamiętam gdy dawno temu czytając książkę naszła mnie myśl jakby to było super ujrzeć taki film, przyszło czekać na prawdę długo na ekranizację. O Hobbicie też od dawna huczało że ma powstać ...i kilka lat i nadal nic.
    Możliwe że(to tylko moja herezja)Games Workshop żąda niebotycznych pieniędzy na "licencje" na film? Lub wręcz się nie zgadza na to?

Ale tak jak wspomniałem to tylko marne popiskiwania fana tego uniwersum, swoją drogą dungeon and dragons doczekał się filmu, fakt że nie najwyższych lotów ale jednak. Dla mnie mogła by być nawet wersja animowana o życiu szczurołapa byle w tym klimacie młotka. Więc tak jak napisałeś , czekać na to że kiedyś pojawi się taki film lub się nie doczekać....

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Maja 07, 2011, 16:28:14 »
    Właśnie... Nie pomyślałem o tym, że GW może odrzucać prośby o wykorzystanie marki Warhammer, albo żądać ogromnych pieniędzy za to. Jednak gdyby tak było, to skąd twórcy tego żałosnego Ultramarines wzięli by na niego forsę? Nie wiem, dziwna sprawa, ale i tak uważam, że świat jest po prostu zbyt mało popularny by móc dobrze sprzedać wysoko budżetowy film w jego klimacie.

Co do Hobbita, to zdjęcia już trwają(?) albo niedługo się zaczną(?). Wiem tylko tyle, że data premiery pierwszej części Hobbita jest przewidziana na 2012 rok, a części drugiej rok później.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #250 dnia: Maja 07, 2011, 18:46:28 »
    Co do hobbita to mam małe info,jakoś nic więcej nie wyciekło do opinii publicznej...
    http://www.plejada.pl/2,32813,news,1,1,the-hobbit-w-kinach-w-2012,artykul.html
    http://nowepogloski.wordpress.com/2010/01/29/kiedy-premiera-hobbita/
    Nic więcej nie wiadomo;/

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Maja 07, 2011, 19:09:13 »
    Znana jest też obsada Hobbita. Bardzo dobrze, że większość aktorów występujących w LotR również zgodziła się na udział w Hobbicie - oczywiście te postaci, które występują w obu "opowieściach".

Będzie więc (Hobbita nie czytałem, więc pogrubione są postaci, których udział trochę mnie dziwi...):

Ian McKellen - Gandalf
    Martin Freeman - Bilbo Baggins
    Hugo Weaving - Elrond
    Cate Blanchett - Galadriela
    Andy Serkis - Gollum
    James Nesbitt - Bofur
    Richard Armitage - Thorin Dębowa Tarcza
    Graham McTavish - Dwalin
    Robert Kazinsky - Fili
    Aidan Turner - Kili
    Stephen Hunter - Bombur
    Peter Hambleton - Gloin
    John Callen - Oin
    Mark Hadlow - Dori
    Sylvester McCoy - Radagast
    Mikael Persbrandt - Beorn
    William Kircher - Bifur
    Jed Brophy - Nori
    Ryan Gage - Drogo Baggins
    Adam Brown - Ori
    Ken Stott - Lord Balin
    Christopher Lee - Saruman
    Saoirse Ronan - Itaril
    Brian Blessed - Król Dain
    Orlando Bloom - Legolas
    Michael Mizrahi - Król Thrain
    Jeffrey Thomas - Król Thror
    Bret McKenzie - Lindir
    Elijah Wood - Frodo Baggins

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #252 dnia: Maja 07, 2011, 19:42:35 »
    Co do aktorów to się cieszę, przynajmniej Ci co nie czytali Hobbita a oglądali Władce nie zagubią się w gąszczu postaci. Co do Legolasa, z tego co pamiętam to syn Tharanduila, a sam ojciec będzie występował w filmie(raczej na bank) więc pewnie gdzieś tam blondas nam mignie;) Podobna sytuacja z Frodo. Ale to na mój rozum, wiele nie pamiętam gdyż czytałem Hobbita w gimnazjum a to kupa czasu....
    Edid:A Toma Bombadila nie będzie??? O ile wiem to był ważną postacią w Hobbicie wraz z żoną Jagodą(Tu się mogę mylić).
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2011, 19:46:06 wysłana przez Aldred »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #253 dnia: Maja 07, 2011, 19:47:00 »
    Scenariuszem zajmuje się del Toro?! Nauczony złymi doświadczeniami na "Hobbita" nawet nie spojrzę... To już nawet Almodóvar jest przyjemniejszy w odbiorze. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #254 dnia: Maja 07, 2011, 20:26:29 »
    Del Toro czym Cie tak zaskoczył? Zły z niego reżyser?  Bo nie wiem, prawdę powiedziawszy pierwszy raz dziś o nim usłyszałem.Już zaczynam się martwić co z tego wyjdzie....Jak sp******ą Hobbita to się załamie. Czemu nie Peter Jackson, Władca Pierścieni mu wyszedł a Hobbita się boi? No chyba że chodzi o pieniądze albo po prostu o chęci....