Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89342 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #315 dnia: Lutego 20, 2011, 21:36:45 »
    Toż to prawie jak "rimejk" dwójki.
    Po przeczytaniu jakie są stronnictwa od razu wiedziałem kto jest kto. Bandyci są tak jak w NK na bagnach. Fajne było przeszukiwanie tych katakumb co "wylazły" spod ziemi ale i tak czułem jakby to była lekka przeróbka wątku starożytnej cywylizacji z NK. Nawet część potworów to lekko inny design tych starych i nie chodzi mi o te typowe dla większości RPG. Przykłady: ścierwojady-sępy, troll-ten duży czarny stwór bez oczu.
    Nie czułem się jakbym grał w coś innego jak nawet nie nowy Gothic tylko przerobiony stary.

Czwórka to dziwny twór. JooWood i SpellBound chcieli stworzyć Gothica ale też zawojować rynek amerykański co widać. Ułatwieniu uległy rzeczy typowe dla serii. Grafika jest ładna ale nie tworzy takiego klimatu jak poprzednie części. Muzyki za długo nie słuchałem więc się nie wypowiadam ale nie jestem pewien czy dorównają ludzią od PB którzy tworzyli soundtracki do Gothiców(akurat na tym się naprawdę znają, 3 muzykę miała świetną).
    Fabuła też jest dziwna. Jakieś czwarte bóstwo o dwóch wcielenach.... Kobiety są brzydkie. Może się wydawać że modele ich robili Niemcy patrząc na ich facjaty.
    Walka: system walki jest niezły za co należą się brawa dla Cd-Projekt RED. Nie żeby to oni zrobili ten system ale widać że to kalka tego z Wiedźmina.
    Kowalstwo: bardziej przypomina łączenie przedmiotów z TW niż Gothicowe gdzie było dobrze odwzorowane.

Ten dziwny mutant mimo wszystko niektórym może się podobać ale naprawdę nie warto.

PS Trochę się rozpisałem xD
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #316 dnia: Lutego 21, 2011, 10:38:25 »
    Czy ktoś z forum grał już w Gothica multiplayer? Jak ktoś grał, to czy mógłby napisać swoje zdanie nt. tego moda? Zastanawiam się czy męczyć kolegę, żeby w końcu oddał mi mojego Gothica :D

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #317 dnia: Marca 01, 2011, 20:43:03 »
    Ja grałem.Mod jakiś ruski,sądzę że gram w demko(jedyne co robimy to biegamy i gadamy na czacie).Zero potworów,nudne,mam nadzieję że to poprawią(w końcu to demo).Oczekuję:
    -potworów(z respawnem)
    -expienie
    -nauka umiejętności.

PROBLEM?

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Marca 02, 2011, 16:26:16 »
    Jaki ruski? Jak to polska produkcja jest.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #319 dnia: Marca 02, 2011, 16:35:30 »
    Tak się mówi na coś badziewnego.

PROBLEM?

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #320 dnia: Marca 02, 2011, 16:53:32 »
    Ale w ten sam sposób obrażasz rusków.Poza tym jest wiele innych sposobów, aby wyrazić zniesmaczenie czymś.Choćby "to jest do du*y"(xD) lub "nie warte uwagi".Nie wiem skąd u mnie ostatnio takie wyrazy jak "zniesmaczenie".

EDIT: Ja osobiście nie grałem jeszcze choć zastanawiam się czy nie poszukać w tej kopalni(czytaj: półki z grami) płytki z Gothic'iem 2:NK

EDIT2: Poczytałem trochę i postanowiłem zainstalować G2:NK...tym bardziej, że ja kocham tą grę.A mod z tego co czytałem jest świetny( wciąż jest udoskonalany).Co do
    Ja grałem.Mod jakiś ruski,sądzę że gram w demko(jedyne co robimy to biegamy i gadamy na czacie).Zero potworów,nudne,mam nadzieję że to poprawią(w końcu to demo).Oczekuję:
    -potworów(z respawnem)
    -expienie
    -nauka umiejętności.

Cóż z tego co czytałem to odbywają się w grze także dość spore ustawki oraz wspólne...posiedzenia(nie ma to jak posiedzieć w towarzystwie ludzi na jakiejś potańcówce,fajkach wodnych,w karczmach i dodatkowo porozmawiać z nimi...cóż więcej może pragnąć fan Gothic'a to ja nie wiem).
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2011, 17:19:16 wysłana przez Popek96 »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #321 dnia: Marca 03, 2011, 14:09:20 »
    Jestem fanem Gothika ale w GMP wieje nudą.

PROBLEM?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #322 dnia: Marca 04, 2011, 16:21:06 »
    http://www.gothic-multiplayer.pl/index.php/pl/component/content/article/38-ze-wieci-morra

Jak przeczytałem "kochana Pirania" to już leżałem na ziemi.

xD
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #323 dnia: Marca 04, 2011, 16:33:45 »
    Kilka dni pograłem w GMP to teraz opiszę wrażenia.Cóż może i ciężko trafić na serwer z ilością osób większą niż 5, ale często są to takie osoby, z którymi nie można się nudzić.Gra ma od groma bugów(już sama walka tam 1vs1 to katorga) lecz oni to wciąż udoskonalają więc pewnie będzie dobrze.Osobiście uważam, że takiej tragedii niema, a gdy skończą robić to będzie to jedna z najlepszych gier MMO.W końcu przecież Gothic ma dość sporą rzeszę fanów.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #324 dnia: Marca 04, 2011, 16:57:30 »
    W końcu przecież Gothic ma dość sporą rzeszę fanów...

...lubiących tryb single, którzy to zamiast męczyć się z niedopracowanym tworem MMO, wolą poczekać na zapowiadającego się bardzo klimatycznie (piraci!) Risen'a 2 - duchowego spadkobiercę serii Gothic.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #325 dnia: Marca 10, 2011, 15:53:05 »
    Wszystkie części są zaje...fajne tyle ze 4 zje...psuli
    (click to show/hide)

Offline Zagłoba Kmicic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Marca 16, 2011, 09:27:11 »
    Blacha, o Gothic 4 nie rozmawiajmy bo to już nie Gothic.......................
    "Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości''

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #327 dnia: Marca 16, 2011, 09:49:53 »
    Wybaczcie że się wtrącę, moje zdanie o serii Gothica jest jedno i się raczej nie zmieni. Najlepszą częścią była 1, klimat i ogółem świetna fabuła, 2 już gorzej ale też można było fajnie się wczuć. Kolejne odsłony to....żenada, pograłem w 3 parę minut, u kolego widziałem kilka misji jak grał, zero klimatu. Postawili na graficzne bajery a fabułę sam bym lepszą wymyślił. Nawet moje najgorsze scenariusze do warhammera rpg były lepsze od głównej fabuły 3. Ale to moje zdanie, jedynka potrafiła wciągnąć i zainteresować, i ten strach na początku gry przed wejściem głębiej do lasu, bajka;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #328 dnia: Marca 16, 2011, 21:52:58 »
    Gdyby zachowali grafike z dwójki to grę kupiliby tylko starzy wyjadacze, zaręczam.

W G3 postawili po prostu nie na fabułe tylko na duży, gotowy na odkrycie świat. Też na początku zagłębiłem się w fabułę i już w Monterze zdałem sobie sprawę, że tak naprawdę wcale nie muszę wyzwalać tego miasta... poszedłem sobie do Silden, potem dla odmiany do Nordmaru, a potem jeszcze znowu dla odmiany na Pustynie. A potem znow wrocilem do Nordmaru i tak sobie lazilem po swiecie.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #329 dnia: Marca 18, 2011, 10:18:23 »
    Bo to G3! Twórcy zrównoważyli grę tak aby klimat\fabuła\rozgrywka stała na najwyższym poziomie.Elegancko i normalnie chałka i majonez :)

PROBLEM?