Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115192 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pejczi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prośba-problem
    « Odpowiedź #330 dnia: Lutego 20, 2010, 09:29:41 »
    Witam,

Mam problem a zarazem prośbe.
    Gdy probuje odpalic gre M&B warband wyskakuje error :
    mb_warband.exe - Nie można znalezc skladnika
    Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo sie, poniewaz nie znaleziono d3dx9_41.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem.
    Probowalem reinstall ale to samo ;( Prosze o podeslanie tego pliku.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prośba-problem
    « Odpowiedź #331 dnia: Lutego 20, 2010, 10:02:23 »
    Gdy probuje odpalic gre M&B warband wyskakuje error :
    mb_warband.exe - Nie można znalezc skladnika
    Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo sie, poniewaz nie znaleziono d3dx9_41.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem.
    To jest plik wchodzący w skład DirectX i sądząc po nazwie DX9, więc to tam Ci czegoś brakuje. :]
    Stąd pobierz i wrzuć do folderu Warbanda. Powinno pomóc.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #332 dnia: Lutego 20, 2010, 14:25:29 »
    Wczoraj zacząłem grać w warbanda i takie pytanko: czy to jest normalne, że na 8Mb łączu mieć ping zawsze w okolicach 80? Z tego co widziałem inni ludzie mają podobnie, czyli mam rozumieć, że to wina bety?

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #333 dnia: Lutego 20, 2010, 15:55:57 »
    Mnie czasami wywala do pulpitu przy zmianie mapy

Offline Zbyh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Lutego 20, 2010, 19:37:09 »
    Mam ten sam problem co Jasio. Pograć mogę od 5 sekund do 5 minut i w tym przedziale czasowym cały czas muszę się spodziewać "connection to server is lost".
    Kompletnie nie wiem o co chodzi, sprawdzałem różne serwery (wliczając te poza Europą) i na każdym się to zdarza.
    Moje łącze jest stabilne, internet na kablu, gram/grałem w mnóstwo gier MMO i nigdy, nigdzie nie miałem takiego problemu. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim problemem ? Zastanawiałem się nawet, czy to nie jest "kick", bo przyznaję, że słabo mi idzie w tej grze (jestem tak zwanym nubkiem, nawet nie potrafię rozróżnić mojej drużyny od przeciwników :)), jednak te connection losty zdarzają sie nawet, jeśli jestem jedyną osobą na serwerze, więc to raczej nie to.
    Jakieś pomysły ?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #335 dnia: Lutego 21, 2010, 09:07:25 »
    Witam mam problem z gra przez internet a mianowicie, gdy chcę wejść na jakikolwiek serwer wywala mi ten bład:

Tak wczytuje się kilka sekund przed wyskoczeniem błędu

Z góry dzięki za chęci pomocy.

Aha i czasami mam kilka serwerów dostępnych a czasami gdy odświeżę mam kilkanaście dostępnych.

@Edit@ Firewalla mam wyłączonego bo wczoraj to robiłem i nadal to samo.

Gdyby ktoś miał taki problem jak ja tu jest jego rozwiązanie:

Dla osób, które nadal występują problemy z połączeniem podczas zatwierdzania numer seryjny, włącz "use_secure_connection" opcji na 0 w rgl_config.txt pliku. W systemie:

- Windows XP jest położony w C: \ Documents and Settings \ (nazwa użytkownika) \ Dane aplikacji \ Mount & Blade Warband
    - Vista i 7, należy w C: \ Users \ (nazwa użytkownika) \ AppData \ Roaming \ Mount & Blade Warband

Opcja ta będzie dostępna w wersjach później niż 0.660.

Gdzie to dokładnie jest?? nie mogę tego odnaleść

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #336 dnia: Lutego 21, 2010, 09:13:41 »
    Jak włączyć ten: "use_secure_connection" ...wie ktoś gdzie to dokładnie jest??

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku gdzie to jest i jak to włączyć??
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2010, 09:28:25 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Zbyh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Lutego 21, 2010, 10:46:12 »
    Pwi7aaf - taki problem występuje, kiedy nie możesz się podłączyć z ich serwerem do weryfikacji klucza (miałem wcześniej to samo).
    Sprawdź 3 rzeczy:
    1) Czy Twój Internet Explorer (z jego protokołów korzysta ten 'sprawdzacz klucza') nie jest przypadkiem w trybie offline (jeśli jest to odznacz ten haczyk).
    2) Czy w ogóle wczytuje Ci strony przez IE ? Możesz mieć zablokowany IE przez np. Firewalla (niektórzy tak robią, jeśli korzystają z innej przeglądarki).
    3) Czy w IE nie masz czasem ustawionego ręcznego proxy. Przy jakimkolwiek proxy, gra nie będzie mogła połączyć się w celu weryfikacji klucza. Proxy sprawdzasz w IE przez narzędzia -> opcje internetowe -> połączenia -> ustawienia sieci LAN i w tym miejscu wszystkie haczyki powinieneś mieć odznaczone.

Co do Twojego pytania o "use_secure_connection". U mnie, w Viście, ten plik znajduje się w C:\Users\[USER]\AppData\Roaming\Mount&Blade Warband. Jeśli nie potrafisz go ręcznie znaleźć, to zawsze pozostaje opcja "wyszukaj" windowsa ;P

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Lutego 21, 2010, 16:12:54 »
    Jak włączyć ten: "use_secure_connection" ...wie ktoś gdzie to dokładnie jest??

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku gdzie to jest i jak to włączyć??

W tym pliku rgl_config.txt musisz odnaleźć tą linijkę "use_secure_connection" czyli musisz wyszukać to co jest w cudzysłowu w tym pliku(przydatna opcja Ctrl+F jak będziesz szukał)  i zmienić wartość 1(nie pamiętam wartości ale chyba to 1 choc pewnośći nie mam) na 0  powinno to wyglądać mniej więcej tak use_secure_connection=0.

Aha i to co kolega "Zbyh" radzi tez też sprawdź
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2010, 16:16:46 wysłana przez Czarnoksieznik »

Offline Ramonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lutego 21, 2010, 20:48:30 »
    Wczoraj zacząłem grać w warbanda i takie pytanko: czy to jest normalne, że na 8Mb łączu mieć ping zawsze w okolicach 80? Z tego co widziałem inni ludzie mają podobnie, czyli mam rozumieć, że to wina bety?

Lokalizacja serwerów... daleka od polski.
    This is me! Rapist! Oh look behind you! Superman! *Bang! Surprise rape!*

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Lutego 23, 2010, 10:51:36 »
    Mam problem mianowicie gdy wpisuje cd-key na początku to wyskakuje błąd i pisze "Activation Denied " . co mam zrobić ??

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #341 dnia: Lutego 23, 2010, 11:01:01 »
    Spróbuj zainstalować podstawową wersję M&B (1.0xx), jak się uda, wtedy WB automatycznie będzie korzystał z klucza z podstawki. Jeśli nie to może wpisz ręcznie do rejestru klucz, tutaj Proud opisał jak to zrobić.

Pozdrawiam.

PS Upewnij się jeszcze czy może przypadkiem jakiejś literówki nie popełniłeś :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2010, 11:40:43 wysłana przez Dalhi »

Offline Bazi

• Użytkownik
    • Piwa: 69
    • Bazi tańczy !!! Tańczy Tańczy Tańczy!! Na lodzieee
    « Odpowiedź #342 dnia: Lutego 23, 2010, 19:12:38 »
    Odpalam rano warbanda i... mam tylko serwery czeskie, US i chińskie. Więc wchodzę w favourites, na każdym mam "connecion to server is lost". Gdy naciskam refresh nie mażadnego serwera.

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #343 dnia: Lutego 24, 2010, 18:03:19 »
    Bazileus: Sprawdź, czy masz najnowszą wersję: http://beta.taleworlds.com/download.aspx

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 24, 2010, 18:23:51 »
    Mi Warband niby działa, ale chodzi niemiłosiernie wolno. Mimo, że powyłączałem zbędne programy, nic nie ściągam, to i tak tnie się tak, że w ogóle nie da się grać. I to nie tylko na polskim serwerze. Mam internet 1 Mb.

Do tego w Warbandzie są zepsute cienie (przynajmniej u mnie) Jako dowód, w samouczku zrobiłem screena:
    http://ifotos.pl/zobacz/1_xqpwaw.JPG/

Dodam, że podstawka działa normalnie i nie miewia takich błędów.