Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sasek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #315 dnia: Lutego 07, 2010, 19:38:12 »
    To screen z mojego problemu, może ktoś uradzi...
    Ekran startowy się włącza (ten gdzie można mody wybierać), a potem gra się na chwilę włącza, od razu pada i pokazuje się ten ekran...

http://yfrog.com/03bladwarbandp

dajesz ignoruj ile się da, jeśli się nie da restartujesz gre...

Restartujesz grę, czyli ponownie instalujesz?? Bo jeśli nie to o co chodzi...
    Daję ignoruj, ale to nie pomaga...

To mi wyskakuje...

http://yfrog.com/dybladwarband2p
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2010, 19:42:03 wysłana przez Sasek »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Lutego 07, 2010, 21:07:54 »
    sprawdź direksa 7 a 9 i ew. wyłącz szardery ?
    popróbuj z opcjami graficznymi...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Tizo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Lutego 07, 2010, 22:22:56 »
    Masz na myśli klucz oryginalnego Mount and Blade czy jakiś inny np, aktywacyjny? Bo jak dostałem tego maila to za pierwszym razem pojawił się ten komunikat.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #318 dnia: Lutego 07, 2010, 22:44:04 »
    Tak, miał na myśli oryginalny klucz do M&B.
    Przeczytaj uważnie FAQ przygotowany przez NIFNa.

Offline Sorth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Lutego 08, 2010, 21:19:52 »
    To screen z mojego problemu, może ktoś uradzi...
    Ekran startowy się włącza (ten gdzie można mody wybierać), a potem gra się na chwilę włącza, od razu pada i pokazuje się ten ekran...

http://yfrog.com/03bladwarbandp

dajesz ignoruj ile się da, jeśli się nie da restartujesz gre...

Restartujesz grę, czyli ponownie instalujesz?? Bo jeśli nie to o co chodzi...
    Daję ignoruj, ale to nie pomaga...

To mi wyskakuje...

http://yfrog.com/dybladwarband2p

Proponuje zgrać sobie save'y i na nowo zaistalować M&B, potem Warbanda, jesli to nic nie da, zaktualizować sterowniki grafiki i DX.
    Pobawić sie opcjami jak to ktoś juz wspomniał, wiecej pomysłów nie mam ;/
    Edit: Sprawdź czy masz dobrą instalkę, znaczy czy jest kompletna, czyli czy ma tyle MB co powinna mieć. Moja instalka wersja 701 ma 494MB
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2010, 21:27:05 wysłana przez Sorth »

Offline Sasek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Lutego 09, 2010, 11:02:59 »
    Ja patchowałem grę... a nie instalowałem od nowa, ale spróbuję to zrobić...
    Jakie save'y skoro w warbandzie nie ma singleplayera?? Przecież Warband nie sprowadza się do podstawowej gry i nie ma tych samych save'ów??

A grzebanie w grafice nic nie dało...

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Lutego 13, 2010, 12:13:02 »
    Witam mam problem z gra przez internet a mianowicie, gdy chcę wejść na jakikolwiek serwer wywala mi ten bład:

Tak wczytuje się kilka sekund przed wyskoczeniem błędu

Z góry dzięki za chęci pomocy.

Aha i czasami mam kilka serwerów dostępnych a czasami gdy odświeżę mam kilkanaście dostępnych.

@Edit@ Firewalla mam wyłączonego bo wczoraj to robiłem i nadal to samo.

Odświeżam moje pytanie jestem po formacie i nadal to samo mam.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #322 dnia: Lutego 13, 2010, 18:45:20 »
    Nie mial nikt z was przypadkiem problemu z ostatnim patchem?Nie gram ostatnio zbyt czesto,dzis sciagnelem ostatniego patcha i niestety wyskakuje jakis bład.Jest tam komunikat o braku fmodex.dll i ze ponowna instalacja moze pomoc,hmmm.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Lutego 16, 2010, 09:19:40 »
    Witam mam problem z gra przez internet a mianowicie, gdy chcę wejść na jakikolwiek serwer wywala mi ten bład:

Tak wczytuje się kilka sekund przed wyskoczeniem błędu

Z góry dzięki za chęci pomocy.

Aha i czasami mam kilka serwerów dostępnych a czasami gdy odświeżę mam kilkanaście dostępnych.

@Edit@ Firewalla mam wyłączonego bo wczoraj to robiłem i nadal to samo.

Gdyby ktoś miał taki problem jak ja tu jest jego rozwiązanie:

Dla osób, które nadal występują problemy z połączeniem podczas zatwierdzania numer seryjny, włącz "use_secure_connection" opcji na 0 w rgl_config.txt pliku. W systemie:

- Windows XP jest położony w C: \ Documents and Settings \ (nazwa użytkownika) \ Dane aplikacji \ Mount & Blade Warband
    - Vista i 7, należy w C: \ Users \ (nazwa użytkownika) \ AppData \ Roaming \ Mount & Blade Warband

Opcja ta będzie dostępna w wersjach później niż 0.660.

Offline exoriou

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Lutego 18, 2010, 16:37:24 »
    "this server is running older version (0.710) of Mount & Blade and the one that you are currently running (1.701)" Po DC widocznie jakiś samoczynny update do wersji po-beta mi się zrobił.

Albo chce połączyć się do serwera, informacja, że coś nie tak z kluczem. Po minucie bez problemów łączy mnie do innego. Sprawdzam jeszcze raz poprzedni - klapa. Wątpie, żeby ktoś mój klucz przejał, chyba, że system generowania kluczy generuje identyczne.

Tudzież jakieś losowe crashe gry do okienek na win7.

Tyle po kilku dniach, widać, że to BETA.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 16:40:34 wysłana przez exoriou »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Lutego 18, 2010, 19:57:46 »
    "this server is running older version (0.710) of Mount & Blade and the one that you are currently running (1.701)" Po DC widocznie jakiś samoczynny update do wersji po-beta mi się zrobił.

Albo chce połączyć się do serwera, informacja, że coś nie tak z kluczem. Po minucie bez problemów łączy mnie do innego. Sprawdzam jeszcze raz poprzedni - klapa. Wątpie, żeby ktoś mój klucz przejał, chyba, że system generowania kluczy generuje identyczne.
    Nic z kluczem tylko musisz po prostu pobrać takie coś co się patchem zwie i zainstalować. WB nie ma autoupdate. Wszystkie patche znajdziesz tutaj po uprzednim wklepaniu klucza.

Tudzież jakieś losowe crashe gry do okienek na win7.
    Też mam Win7, a jakoś ostatnio crashy nie obserwuję...

Tyle po kilku dniach, widać, że to BETA.
    No pewnie że widać... Tylko że nawet jak na betę to jest słabe. :/

Offline exoriou

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Lutego 18, 2010, 22:54:36 »

Nic z kluczem tylko musisz po prostu pobrać takie coś co się patchem zwie i zainstalować. WB nie ma autoupdate. Wszystkie patche znajdziesz tutaj po uprzednim wklepaniu klucza.
    Z kluczem to miałem akcje przed tym patchem, a swoją drogą, widzę, że tale worlds ma specyficzne poczucie humoru. Zamiast napisać ściągnij patcha piszą, że mam wersje 1.701 której nie ma i nie było :)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Lutego 19, 2010, 09:35:01 »
    Z kluczem to miałem akcje przed tym patchem, a swoją drogą, widzę, że tale worlds ma specyficzne poczucie humoru. Zamiast napisać ściągnij patcha piszą, że mam wersje 1.701 której nie ma i nie było :)
    Była. :] Oni po prostu stosują dziwne i niesprecyzowane nazewnictwo. Zamiast sztywno ustalić jak podajemy wersję gry, to w przypadku WB wersja 0.700 i 1.700 to tak naprawdę to samo... Po prostu sami nie mogą zdecydować się jaki format stopniowania patchy wybrać i stąd takie wątpliwości.

p.s. W Twoim przypadku, był patch 0.701, czyli to samo co napisali Ci 1.701.

Offline Ramonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Lutego 19, 2010, 15:05:22 »
    Była. :] Oni po prostu stosują dziwne i niesprecyzowane nazewnictwo. Zamiast sztywno ustalić jak podajemy wersję gry, to w przypadku WB wersja 0.700 i 1.700 to tak naprawdę to samo... Po prostu sami nie mogą zdecydować się jaki format stopniowania patchy wybrać i stąd takie wątpliwości.

p.s. W Twoim przypadku, był patch 0.701, czyli to samo co napisali Ci 1.701.

Polecam zerknąć na forum TW i ściągać z tegoż oto miejsca bo e-mail-ami wysyłają w kratkę.
    This is me! Rapist! Oh look behind you! Superman! *Bang! Surprise rape!*

Offline Jasio troll-killer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #329 dnia: Lutego 19, 2010, 20:08:17 »
    Mam jakiś nerwostrzęp jebany duży problem z tą betą... po kilku chwilach grania wyskakuje mi "Connection with Server lost" I to już nie jest zabawne, czasami wejdę ledwie na kilka sekund i PUF!... Błąd... please help... proszę pomóżcie... A może to po prostu stabilność serwerów w becie??...
    Troll - bezmózgi kręgowiec z rodziny niekomunikatywnych. Zwykle wielki, tępy i cuchnący stwór unikający mydła i promieni słonecznych. Niezależne badania wykazały że trolle najlepiej rozmnażają się w środowisku Neostrady dzięki dużej zawartości pokarmu, którymi przede wszystkim są rożnego rodzaju fora internetowe, chaty itp. Występuje w wieku od 9 lat do 14, choć zdarzają się przypadki trolli pełnoletnich.