Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115154 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #195 dnia: Grudnia 01, 2009, 07:19:25 »
    To jest wiadomość o potwierdzeniu twojego zgłoszenia.

Za jakiś czas dostaniesz wiadomość z linkiem do Warbanda.

PS:W pierwszym poście tego tematu miałem ten sam problem.

Wcale nie musi dostać klucza:) to jest tylko info, że dwa razy wcisnął potwierdzenie, że dostał się do losowania beta testów... nic jeszcze nie jest przesądzone....

Offline Gocio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Grudnia 03, 2009, 13:26:22 »
    Zauważyłem, że gdy się dostanie strzałą podczas przeładowywania kuszy to występuje pewien bug. Kusza tak jakby się zacinała, niemożna z niej strzelić(bo niema założonego bełta) i nie można jej przeładować, bo po kliknięciu wykonuje animacje do strzelania.
    Nie daje nic próba wyrzucenia i podnieśęcia jej z powrotem. Można by sprawdzić czy podniesięcie innej kuszy cos daje.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 03, 2009, 14:00:38 »
    No waśnie podniesienie innej kuszy rozwiązuje ten problem. Nie ma co ukrywać, że to jest jeden z najbardziej wnerwiających błędów tej gry.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 03, 2009, 14:14:38 »
    Zauważyłem, że gdy się dostanie strzałą podczas przeładowywania kuszy to występuje pewien bug. Kusza tak jakby się zacinała, niemożna z niej strzelić(bo niema założonego bełta) i nie można jej przeładować, bo po kliknięciu wykonuje animacje do strzelania.
    Nie daje nic próba wyrzucenia i podnieśęcia jej z powrotem. Można by sprawdzić czy podniesięcie innej kuszy cos daje.

Musisz albo podnieść inną kuszę albo tą całkowicie wywalić z ekwipunku (przycisk G ) i czekać do następnej rundy, aż dostaniesz nową odblokowaną... najlepiej od razu wyrzucić żeby nie przeszła Ci do nowej rundy

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 03, 2009, 14:23:02 »
    Wystarczy poczekać do nowej rundy bo reszta kusz też nie będzie ci działać

Offline Szepiet

• Użytkownik
    • Warband forever :)
    « Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 03, 2009, 21:27:20 »
    Mam pewien uciążliwy problem, a mianowicie:
    Kiedy chcę wejść na serwa(każdego!), to wyskakuje mi taki napis"Unable to connect to server"
    Nie wiem o co chodzi, nie wiem jak rozwiązać problem, być może rozwiąże się sam, ale wolę się zapytać czy mieliście takie problemy.
    Pozdrawiam

@Edit Down:
    -0,641
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2009, 21:29:52 wysłana przez Szepiet »

"Złudne nadzieje są bardziej niebezpieczne od strachu."— John Ronald Reuel Tolkien

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 03, 2009, 21:28:51 »
    Na jakim patchu grasz?
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 03, 2009, 22:34:57 »
    Ja mam podobny, z tą różnicą, że uda mi się wejść na jakiś serwer pograć przez 5 minut i wyskakuje mi, że połączenie z serwerem zostało przerwane. Jak próbuje znowu wejść na serwer jest to samo.
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 04, 2009, 11:25:37 »
    Mam podobny problem, to mi się czasami dzieje i nie mam pojęcia dlaczego, ale jak wychodzi nowy patch to na początku tego błędu wogóle nie ma

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 04, 2009, 21:31:06 »
    Napiszę sobie o najnowszym moim problemie z Warbandem, który mnie wkurza, a mianowicie:
    często nie widzę początku animacji zamachu lub pchnięcia broni przeciwnika, co nie pozwala
    mi na zrobienie uniku lub bloku i efekt jest taki, że w sumie nie wiem co mnie zabiło,
    to znaczy mam uczucie, że zabił mnie taki dajmy na to topór w wersji lighting-fast!
    Myślę, że problem ten jest związany z lagiem pingowym i działa w obie strony, ale częściej
    na niekorzyść zabitego, chociaż bywa i tak, że widzę, że na pewno nie trafiłem a przeciwnik pada.

Ciekawe, czy da się ten problem kiedyś rozwiązać, może nie, bo w strzelankach kiedy leci seria,
    nie ma wielkiej różnicy czy trafiły mnie 4 ostatnie kule z dziesięciu, czy może cztery pierwsze,
    ale ta gra jest bardzo kontaktowa i ultrarefleks oraz precyzyjna animacja ma ogromne znaczenie,
    przynajmniej dla mnie.

No nic, trzeba uczyć się sposobów i liczyć też na szczęście.
    ------------
    EXPO360

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 04, 2009, 21:32:48 »
    To nie jest problem, takie są po prostu uroki testowania bety, i każdy tak ma... Szepiet, co do twojego problemu, to nie mam już pomysłu...
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 05, 2009, 00:17:37 »
    To nie jest problem, takie są po prostu uroki testowania bety, i każdy tak ma...
    Tak to można napisać o każdym problemie, że to uroki bety...
    Ja się chciałem tylko wyżalić! :)
    ------------
    EXPO360

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 05, 2009, 12:07:00 »
    Często tak mam, jak jest wysoki ping, wtedy najczęściej po chwili zmagań rezygnuje z gry, bo to nie ma sensu. :P Za to jak wynosi on okolice 70, to już takie rzeczy nie występują. Często w grze widziałem żale obocojęzyczntch kolegów z CoR itp., że "Gra na pingu 70 jest 30 razy gorsza niż na niskim", cóż czy to prawda to nie wiem, bo najniższy jaki miałem wynosił 60. :D

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 05, 2009, 12:12:59 »
    a jakie masz łącze??

Oni zawsze coś marudzą, zawsze im sie coś nie podoba, dzisiaj gram z gościem, dostał ode mnie 10 killów i drze morde że mam zabugowany miecz i oszukuje xD

Co do pingu to wszystko zależy od łącza, poza tym, jeśli masz skoki to powyłączaj wszystkie "netowe" programy, w tym nawet gg to może ping będzie niższy i bardziej stabilny

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 05, 2009, 14:33:34 »
    Ja mam taki problemik mały, wszystkich nie będę wypisywał, bo to nie ma sensu :D. Napisze o tym najbardziej wkurzającym.

Otóż, gdy chce sobie pograć na jakimś serwie, na którym jest, załóżmy 27 osób, to mi grę wywala, albo wyskakuje błąd c++. Ale gdy wejdę na serwa jak jest np. 11 osób i dojdzie 16 wojów, to nic się nie dzieje i mogę grać :/.