Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: JP  (Przeczytany 19455 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    Odp: JP
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 13, 2009, 20:52:28 »
    Jeżeli chodzi o gusta muzyczne nie lubię nazrzucać nikomu  nic i nie mowie co dobre a co zle . Wazne co dobre dla ciebie!!Ii inni przez to nie cierpią
    Nie można  powiedzieć ze kto słucha nazwe to" Xblusmetalohardklasik"bo nie chce urazić nikogo i ukłuć w kogoś upodobania
    jest ograniczony ,
    Za moich czasów nikt nikogo nie pytał czego słuchasz bo byly same zakazy od: Sluchania glosnej muzyli po dlugosc wlosow na twoim BAniaku :D
     a tym bardziej niemowil ze TY sluchasz " Gowna... To nie muza tylko jakis shit!!"

... nagrywało sie kawałki z radia albo  szlo  sie do kumpla z  kablem "5tka" przegrywać na kasety To bylo to !!

Sa utwory o policji milicji Politykach pedalach lezbach mordercach o kwiatkach o wszystkim doslownie i to dobrze !!i cieszcie sie!!  nie piszcie ze powinni zabraniać bo poprzez muzykę można przekazać wszystko
    Mace głowy umiejętnie oceńcie co dla was dobre

« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2009, 20:54:23 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 14, 2009, 14:33:10 »
    Mogę się założyć że prawie wszyscy którzy słuchają tego typu piosenek rozwalają mecze, przeszkadzają innym ludziom puszczając to gówno z komórki na full głośności gdy idą przez miasto czy jadą autobusem, biją innych tylko za to że są z innego miasta. Podaj mi jakieś plusy tego słuchania tego "czegoś". Skoro powoduje to same zachowania destruktywne to należy tego zakazać. Powiesz broń, fakt, broń też powinna być zakazana (chociaż to chyba moje największe hobby). Chociaż nie, nawet broń ma plusy! Służyłaby to zabijania zwierząt na mięso czy po to aby zachować równowagę w przyrodzie. Oczywiście z naszego (człowieka) punktu widzenia to plus. Ja powiem religie, wiele ludzi wymordowano z tego powodu, tworzą się sekty, jakiś psychol wykorzystuje biblię czy koran poprzez własną interpretację aby szkodzić innym. Ale nie, przecież to biznes (tak jak broń, "gangsta muza" itp), daje nadzieję słabym ludziom i powód aby nie popełniać samobójstw. Nie interesuję się tym ale uważam że na początku religia i zasady z nią związane miały być odpowiednikiem takiego dzisiejszego prawa. A to że ktoś okazał się inteligentniejszy i chciwszy od reszty doprowadziły do tego co mamy dziś.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Zajkos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 16, 2009, 14:58:23 »
    Skoro powoduje to same zachowania destruktywne to należy tego zakazać.

Zgadzam się, powinni tego zakazać, ale kto teraz może tego zakazać? Policja ma mało praw. Prezydent itd. Patrzą tylko na Amerykę i Rosję i n A/H1N1. Nie obchodzi ich to, co się dzieje w kraju. Więc ta opcja (chyba) odpada ;/. Chyba, że powstania (ANTY)JP xD.
    Jumpstyle 4 Ever

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 16, 2009, 17:47:25 »
    Walka z tym ma podobny wzór jak walka z Talibami... Z wyjątkiem, że talibowie walczą o niepodległość i swój światopogląd a chuligani po prostu są nie wyżyci.
    Ofiary i obserwatorzy ich potępiają... pfu. Wróć! Potępiają ich zachowanie... a główni zainteresowani mało sobie tego robią.  

A co do zakazywania to jeśli zakażemy tego to zacznie się zakazywać owego... np. muzyki klasycznej, metalu, POPu, opery, techna, gospel a nawet słuchania śpiewu ptaków i szumu drzew... Do wszystkiego można się przyczepić...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 17:55:38 wysłana przez Plopp »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 16, 2009, 20:11:46 »
    Nie bo słuchacze żadnej innej muzyki nie robią takich rzeczy w takiej ilości. Tak sobie myślę że może dobrze by było reaktywować ZOMO :) Oczywiście wiele trzeba by zmienić m.in. zrezygnować z godziny policyjnej. Myślę że taka hołota dostałaby kilka razy mocno po dupie na meczu i zaczęłaby się bać coś takiego powtórzyć. Ci którzy dalej wszczynaliby bójki i czy krzyczeliby "JP" trafiliby po kilku takich wybrykach do pierdla na jakiś czas. Aha, zapomniałem dodać że więzienia też trzeba by zmienić. Więźniowie powinni sami na siebie pracować. Z tego co słyszę i czytam to mają tam lepiej niż wiele normalnych ludzi w domu (pomijając pewne niedogodności analne :) ).

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 16, 2009, 20:21:34 »
    co do więzienia to się nie zgodzę. Mają tam ciasno i biedaków będą musieli wypuszczać najprawdopodobniej aby na wolności czekali na odsiadkę która znając życie będzie odwlekana w nieskończoność (nie licząc alimenciarzy i pijanych rowerów którzy to swoje odsiedzieć będą musieli)

A na poważnie to metalu też powinni zakazać w końcu każdy wie że metale to wyznawcy satana i jedzą koty ;P
    Muzyki nie powinno się zakazywać ale takich tępych wykonawców wyśmiewać a nie słuchać z ubóstwieniem. A policja powinna mieć większe uprawnienia. Pała przez łeb i spokój. Fakt że tam też są ludzie którym puszczają nerwy i często robią coś bezmyślnie ale na to co się teraz dzieje chyba nie ma innego sposobu. Bo gówniarze boją się przede wszystkim bólu. A jak się boją to jeden z drugim przemyśli 2 razy zanim jakąś głupotę będzie chciał zrobić. Takie moje zdanie na ten temat.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 16, 2009, 20:47:57 »
    Po pierwsze: rozumiem że to o jedzeniu kotów i wyznawaniem szatana było ironią. Głupie stereotypy jak to, że kobiety nie potrafią prowadzić auta :)
    Po drugie: nie mam na myśli zakazania całego rapu. Chodzi mi tylko o takie debilne piosenki jak ta której ktoś tu słowa przytoczył.

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 17, 2009, 08:39:47 »
    No przecież, że kobiety umieją jeździć tylko w feministycznej propagandzie... A metalowcy owszem jedzą koty, ale w Chinach.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 17, 2009, 08:43:52 »
    Po pierwsze: rozumiem że to o jedzeniu kotów i wyznawaniem szatana było ironią. Głupie stereotypy jak to, że kobiety nie potrafią prowadzić auta :)
    Po drugie: nie mam na myśli zakazania całego rapu. Chodzi mi tylko o takie debilne piosenki jak ta której ktoś tu słowa przytoczył.

Nie będę wchodził głębiej w temat, ale powiem jedną rzecz, jak widzę kobietę za kółkiem to mnie krew zalewa patrząc co ona robi, normalnie pikawa mi pod krtań podchodzi...powtarzam: one nie nadają się do prowadzenia samochodów!!!! do domu, do garów!!! no tyle....:) jak ładnie będziecie chcieli to dam Wam 10 powodów, dlaczego kobieta nie powinna wsiadać do samochodu jako kierowca....:)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 17, 2009, 08:45:36 »
    No to podaj te 10 powodów bo jestem ciekawy co wymyślisz... :P

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 17, 2009, 08:53:03 »
    Jeśli miałbym wytykać ile debilnych tekstów posiadają niektóre utwory metalowe, to lista nie byłaby wcale mniejsza od tych hip-hopowych. Muzyka jest dla ludzi, a to, kto ją odbiera to już sprawa indywidualna i jedyna osoba, która powinna zakazywać komuś słuchania tego typu utworów, to rodzice, jeśli dzieciak jest nieletni. Jeżeli ktoś ma ponad 18 lat i nadal kieruję się w życiu tekstami z piosenek, no to sorry, ale jest dla mnie dzieckiem. Muzyki słucha się dla relaksu, nie dla idei...

Co do całej subkultury... minie, jak każda...

Pozdrawiam!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 17, 2009, 08:54:54 »
    1. Wsiadam za kółko po tym jak kobieta prowadziła i pierwsze co widzę to lusterko na szybie jest ustawione na nią centralnie, na jej oczka....
    2. Parkowanie....15 min roboty, ale i tak stanie tak, że zagrodzi wyjazd 3 samochodom
    3. Dolewanie benzyny....czekamy, czekamy aż przyjdzie bo sama nie potrafi....
    4. Wyprzedzanie samochodu....i czai się, i czeka, i zastanawia....i wyprzedza nie dodając gazu...i jedzie jak ta menda
    5. Dwupasmówka....nie no pewnie, zawsze jedziemy po lewej,....no jak to zjechać na prawo, nawet jak trąbią, drą się na SB, mrugają.....omijać z prawej
    6. Malowanie się podczas jazdy....nie no przecież nie można z tym było poczekać....patrz pkt 1
    7. Nie patrzą na znaki....czy pojadę na rondzie w lewo, czy w prawo....co za różnica...3 razy w życiu widziałem taki przypadek i co?? baba za kierownicą....
    8. Bezpieczeństwo jazdy....fotel przesunięty na maksa pod kierownice i nos wlepiony w szybe...żeby oczywiście niczego nie przegapić
    9. Lusterka boczne....jakby były zamknięte, to i tak niczego nie zmieni....
    10. I wszystko co się tyczy słowa: "Niedzielny kierowca"

Przykładów jest setki, a te osobniki powinny zrezygnować z prowadzenia samochodów i do garów!!!:P

Ja wiem, że są kobiety, które bardzo dobrze prowadzą, ale większość powinna sobie podarować...

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 17, 2009, 13:42:21 »
    Punk 11... Przykład. Jechałem z kościoła(ze ślubu kuzyna) do lokalu gdzie miało odbyć się wesele... jako, że nie wiedzieliśmy gdzie to jest postanowiliśmy jechać za kimś... wypadło na siostrę panny młodej... Po godzinie dojechaliśmy... nadłożyliśmy 8km przez centrum miasta bo nasza przewodniczka nie umiała skręcać w lewo...   

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 17, 2009, 14:34:49 »
    Jeśli miałbym wytykać ile debilnych tekstów posiadają niektóre utwory metalowe, to lista nie byłaby wcale mniejsza od tych hip-hopowych. Muzyka jest dla ludzi, a to, kto ją odbiera to już sprawa indywidualna i jedyna osoba, która powinna zakazywać komuś słuchania tego typu utworów, to rodzice, jeśli dzieciak jest nieletni. Jeżeli ktoś ma ponad 18 lat i nadal kieruję się w życiu tekstami z piosenek, no to sorry, ale jest dla mnie dzieckiem. Muzyki słucha się dla relaksu, nie dla idei...

Co do całej subkultury... minie, jak każda...

Pozdrawiam!

Ale cały sek w tym że metale nie butują każdego napotkanego człowieka z innego miasta. Myślę że to o czymś świadczy.

@pwi7aaf
    Oj myślę że to jakieś skrajne przypadki. No, może te lusterka i parkowanie :)

Offline Versacze

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 21, 2009, 17:43:33 »
    Najlepsze są przeróbki JP :> Np. te:

1
    2
    3
    4

Cały internet się z nich śmieje, a oni dalej idą w zaparte i głoszą to swoją "ideologię" :P