Masz rację Hofiko. Nie jestem "JSM" ani "JP", ale w obu tych "firmach" (w SM znacznie częściej, bo wg. mnie po to oni zostali stworzeni - by się czepiać) są różne, dziwne sprawy. Osobiście takiej nie miałem, bo nie jestem przestępcą i również nie byłem świadkiem takiego zdarzenia, no... może poza zdarzającymi się niesprawiedliwymi mandatami (xD), nie moimi, ale np. osoby z którą jechałem samochodem... ale to przecież drobnostka. Pamiętam kiedyś w TV widziałem reportaż o gościu, którego Policja zatrzymała za nagrywanie ich. Dziadek po prostu nagrał aparatem jak radiowóz stoi sobie na drodze... Nic wielkiego, każdy może to nagrać. Nie jest to niezgodne z prawem. Nie wiem w jakim celu to nagrywał, ale chyba przypadkowo złapał ten radiowóz aparatem. Policjanci go zatrzymali, jest nagranie nawet z wnętrza radiowozu i obelgi na niego, durne powody zatrzymania, prośby... a wręcz wymuszenia oddania aparatu (czy tam telefonu) którym nagrywał. Przekleństwa itd. Takie dresy, tylko że w mundurach. Dodam też, że na pewno to nie byli jacyś skorumpowani, bo w chwili nagrania radiowóz stał pusty, zwyczajny, na pewno nie był obiektem zainteresowania... nic szczególnego. Oczywiście te "łobuzy" szybko zostali solidnie za to ukarani... nie wiem, czy z powodu nagłośnienia sprawy w mediach, czy Policja taka fajna jest. Tak czy siak, takie przypadki zdarzają się nawet w Policji. Ta historia przyszła mi na myśl jako pierwsza, choć znam jeszcze kilka podobnych. Nie mówię przez to że Policja jest zła, tylko chodzi mi o to że wyjątki się zdarzają w każdej z tych trzech "firm" (Policja, SM, JP) więc nie uogólniajmy że Policja dobra, SM średnia, a JP to zUo. Chociaż faktem jest, że SM chyba najbardziej mi "dokucza", bo tych najpospolitszych JP po prostu olewam. ;)
EDIT:
@DOWN:
Prawda. Ja tylko tym chciałem pokazać, że tak samo jak nie każde JP jest złe, tak samo nie każdy policjant jest dobry. ;]