Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: JP  (Przeczytany 19446 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline legomir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: JP
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 05, 2011, 18:53:15 »
    .wieczorami wychodzi przed blokowisko ze sprayem, zeby napisać JP?

podpowiem...nie
    dlaczego?....odpowiem... bo nie mieli konfliktu z prawem, a jeżeli mieli to ich zachowanie jest zachowaniem dorosłego człowieka, który kare za to co zrobił ponosi z godnością.

W tym. Nie bądź tak zarozumiała proszę, bo szanuję zdanie każdego ale nie lubię jak ktoś tak się wywyższa nad innych. A co wygaszania wątków to jest Tawerna i to jest dział offtopic czyli właśnie rozmowa o wszystkim i niczym :) Dostosuj się do zasad tu panujących. A i te ironiczne "Szanowny Pan" zostaw w spokoju, bo raczej to na nikogo nie podziała...
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:07:26 »
    Oj oj...jeżeli moje Szanowny Pan odbierasz jako ironie, to strasznie się mylisz. Nie wiem kto siedzi po drugiej stronie, nie wiem ile ma lat, i brudzia z nikim nie piłam. Kwestia wychowania nic więcej. Ale przecież nie znasz ludzi dobrze wychowanych na forum tak?

Jeśli chodzi o zdanie innych, szanuję
    ale jeśli nie pokrywa się z moim -  mam ostry sposób wyrażania swojego, ale nikogo przy tym nie obrażam i nie osądzam. Sądzę iż piszę rzeczowo i tematycznie.
    Posądzanie mnie o zarozumiałość jest aroganckie, nie znasz mnie, więc z oceną prosiłabym się wstrzymać.

Wygaszanie wątków...nie zauważyłam, żeby była zabroniona taka propozycja. Temat chyba jest jednoznaczny, wiec jak już posty go nie dotyczą wypadałoby założyć nowy, aby na forum był porządek i ład. Może to tylko kobieca cecha, nie wnikam.

Panujące tu zasady zaakceptowałam wraz z regulaminem, ale działanie forum chyba oboje znamy. A jak znamy ....to doskonale wiemy, że wyraziste posty, wyraziste osoby, które maja monopol na zamieszanie nie są mile odbierane, ale jakoś z tym żyję i zapewniam mam się doskonale:)

Pozdrawiam

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:14:26 »
    Kłótni z italką nie skomentuję, bo nie do tego służy ten wątek. A teraz do MikiBara:

Zgadza się, Straż Miejska ma takie odpały, i nie znam nikogo, kto nie jest JSM na 100%. Jednak nie wolno mylić Straży Wiejskiej z Policją! Nigdy jeszcze nie słyszałem, ani tym bardziej nie byłem świadkiem zdarzenia tego typu, w którym brała udział policja. Policjanci łapią przestępców, chronią społeczeństwo, działają na korzyść całego narodu, a Straż... czepia się. Słyszałem dużo gorsze historie o niej, niż ta przytaczana przez Ciebie, i zapewniam, że naprawdę może być uciążliwa.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:29:49 »
    Masz rację Hofiko. Nie jestem "JSM" ani "JP", ale w obu tych "firmach" (w SM znacznie częściej, bo wg. mnie po to oni zostali stworzeni - by się czepiać) są różne, dziwne sprawy. Osobiście takiej nie miałem, bo nie jestem przestępcą i również nie byłem świadkiem takiego zdarzenia, no... może poza zdarzającymi się niesprawiedliwymi mandatami (xD), nie moimi, ale np. osoby z którą jechałem samochodem... ale to przecież drobnostka. Pamiętam kiedyś w TV widziałem reportaż o gościu, którego Policja zatrzymała za nagrywanie ich. Dziadek po prostu nagrał aparatem jak radiowóz stoi sobie na drodze... Nic wielkiego, każdy może to nagrać. Nie jest to niezgodne z prawem. Nie wiem w jakim celu to nagrywał, ale chyba przypadkowo złapał ten radiowóz aparatem. Policjanci go zatrzymali, jest nagranie nawet z wnętrza radiowozu i obelgi na niego, durne powody zatrzymania, prośby... a wręcz wymuszenia oddania aparatu (czy tam telefonu) którym nagrywał. Przekleństwa itd. Takie dresy, tylko że w mundurach. Dodam też, że na pewno to nie byli jacyś skorumpowani, bo w chwili nagrania radiowóz stał pusty, zwyczajny, na pewno nie był obiektem zainteresowania... nic szczególnego. Oczywiście te "łobuzy" szybko zostali solidnie za to ukarani... nie wiem, czy z powodu nagłośnienia sprawy w mediach, czy Policja taka fajna jest. Tak czy siak, takie przypadki zdarzają się nawet w Policji. Ta historia przyszła mi na myśl jako pierwsza, choć znam jeszcze kilka podobnych. Nie mówię przez to że Policja jest zła, tylko chodzi mi o to że wyjątki się zdarzają w każdej z tych trzech "firm" (Policja, SM, JP) więc nie uogólniajmy że Policja dobra, SM średnia, a JP to zUo. Chociaż faktem jest, że SM chyba najbardziej mi "dokucza", bo tych najpospolitszych JP po prostu olewam. ;)

EDIT:
    @DOWN:
    Prawda. Ja tylko tym chciałem pokazać, że tak samo jak nie każde JP jest złe, tak samo nie każdy policjant jest dobry. ;]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 20:27:12 wysłana przez MikiBar »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:38:11 »
    No cóż, w każdej profesji może się zdarzyć czarna owca, to tak jakby być JH na 100%, bo hydraulicy przeklinają i są brudni ( na przykład). Nie można nastawiać się na tępienie jednej z najważniejszych instytucji w państwie tylko dlatego, że jakiś policjant jest niemiły albo błędnie ocenił sytuację i wystawił mandat, który nie powinien był być wystawiony. Wiadomo, powinno się prowadzić selekcję, tylko jak? W wojsku jest dyscyplina, bo wszyscy są skoszarowani, pod stałą kontrolą oficera, a w Policji  nie ma takiej opcji, w związku z czym selekcja jest niemożliwa. Wielu policjantów decyduje się na ten zawód nie z woli pomagania narodowi stanąć na równe nogi oraz łapania złoczyńców (patos, patos...... xd), lecz zwyczajnie dla kasy. Gwarantuję jednak, że lepszy zły policjant niż żaden.

EDIT DOWN: Rybo, proszę cię, jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia-milcz.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 19:53:57 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:48:46 »
    Uogólnianie jest złe. Wręcz bardzo złe.
    I u JP i w Policji/SM są różni ludzie.
    I co italko nadal uważesz że jestem JP?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 05, 2011, 20:14:16 »
    Oczywiście przyznaję się do mojej złej oceny.
    Ale nadal nie wiem dlaczego przez te dwa dni jakie tu jestem, nie dokopałam się w całkiem innym dziale , mianowicie "muzyka" twojej jednej wypowiedzi z dnia 5 listopada 2010 gdzie przyznajesz, ze JP jest ...jakie jest;p

Usprawiedliwiać się nie będę, ale nie będę sprawdzać wszystkich postów swoich przedmówców, czy czasami nie wspomnieli o swoich poglądach gdzieś wcześniej.
    Tak na przyszłość, kieruję się tym co widzę w danym temacie.

Szanować trzeba każdego człowieka, każdy z nich ma sumienie, naprawdę.
    JP...dla mnie coś co mnie nie dotyczy, ale nawet w kwestiach, które mnie nie dotyczą bezpośrednio lubię mieć swoje zdanie. Denerwuje to poniektórych, aleeee nie jestem taka zła, nikomu krzywdy nie zrobię swoimi poglądami zapewniam.....

legomar, szanuję ludzi, którzy szanują mnie. Szanuję ludzi, którzy mają coś do powiedzenia. Piszesz ciekawie, i tu już mój szacun,
    ale nazwij mnie jeszcze raz "denerwującą babką" to spotkasz się z moim brakiem szacunku co to twojej osoby.

Życzę miłej dyskusji.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 09, 2011, 12:41:53 »
    Straż miejska ... skąd ja to znam :D O ile policja w moim regionie jest w miarę ogarnięta i przyjaźnie nastawiona ( Cud boży po prostu :D ) To straż miejska jest wrzodem na dupie społeczeństwa. Chodzą i się dopieprzą nawet krzywo postawionego kwiatka czy też tego że masz w kieszeni paczkę papierosów(chociaż osobiście nie palę,podaję to jako przykład) a niech już cię złapią z piwem w ręku i zobaczą obok twojego auta,to zaraz o dowodzik poprosza i mandacik wypiszą za jazdę po pijanemu,chociaż do auta nawet człowiek nie miał zamiaru wsiadać,a piwko może zaczął obalać po tym jak już wyszedł z pojazdu mechanicznego. Państwo powinno coś z tym zrobić. Ogarnąć jakoś Straż Miejską bo jest ona po prostu bezkarna. W dodatku Straż miejska zazwyczaj ma znajomości z policją ( Na pewno ktoś o tym sobie zdaje sprawę po za mną więc nim mnie ktoś zlinczuje niech poda SOLIDNE argumenta) Przez co często są nie do ruszenia,bo kolega z policji i tak dalej .... A co do nowego usera,pani jak widzę,kłaniam się ślicznie,witam na forum,i proszę o opanowanie bezczelności,bo na pewno nikt nie lubi jak ktoś jest względem niego jawnie bezczelny,przeczytałem wszystkie posty szanownej userki i z całym szacunkiem mówię: Kobieto wyluzuj trochę,masz ostry charakter,to widać,pewnie masz też silny umysł więc opanuj się i pisz troszeczkę hmm.... pokorniej ? Co do propozycji zamknięcia wątku,wątek jest w OT,bardzo popularny,dużo ludzi w nim pisze o swoich zdarzeniach z Policją oraz Strażą miejską,Deadalus na przykład napisał o słynnej aferze okradania kierowców,być może ktoś nie wiedział,i już wie po przeczytaniu jego postu,w razie czego będzie w lepszej sytuacji,bo będzie wiedział co robić. Pozdrawiam wszystkich oraz oczekuję na konstruktywne,kulturalne oraz w miarę grzeczne komentarze pod moim adresem,z góry zaznaczam że tak jak jestem traktowany przez kogoś tak będę traktował go.
    PS: Miło że na naszym forum jest udzielająca się kobieta,ciekaw jestem spostrzeżeń płci pięknej,zawsze to jakaś świerzość i różnica zdań oraz poglądów prowadząca do kompromisu bądź krwawej jatki.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 12:45:31 wysłana przez Luciferek »

Uploaded with ImageShack.us

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:29:13 »
    Co do mandatów. Niedawno w Newsweeku widziałem artykuł o mandatach. Otóż z tego co tam wyczytałem wynikało że policjanci są rozliczani za ilość mandatów a nie za przysłowiową ich "jakość". Był tam też przypadek policjanta który wystawił mandat sam sobie by nie wyjść na nieroba:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:38:21 »
    Luciferek ja Ci powiem, że masz racje co do tego co napisałeś, również, to że zwróciłeś uwagę kobiecie, która też według mnie za bardzo się wywyższa co oznacza brak pokory. Jeśli to się komuś nie podoba to nie moja sprawa.

Miał rację ten policjant. Przynajmniej nie wszyscy stróże prawa są bezkarni:) 

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:38:45 »
    Co do mandatów. Niedawno w Newsweeku widziałem artykuł o mandatach. Otóż z tego co tam wyczytałem wynikało że policjanci są rozliczani za ilość mandatów a nie za przysłowiową ich "jakość". Był tam też przypadek policjanta który wystawił mandat sam sobie by nie wyjść na nieroba:)

Hah !!! to się nazywa poświęcenie sprawie,nie ma co :D A co do ilości mandatów ten system jest chybiony,poroniony,po prostu popieprzony. Inaczej tego nie nazwę. To wręcz szukanie na siłę ludzi łamiących prawo,a to nie jest dobrą cechą jak policjant walnie mandat komuś niewinnemu ... kiedyś przejechałem na żółtym świetle przez sygnalizacje świetlną i dostałem mandat z dopiskiem "Za przejazd na czerwonym świetle " Po prostu skandal. Ale moje mandaciki to pryszcz w porównaniu z co poniektórymi aferami na skalę całego państwa.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:48:48 »
    Tak się składa, że mój znajomy pracuje w policji. Z tą ilością wystawionych mandatów jest o tyle śmiesznie, że faktycznie dostają od ilości. Po każdym dniu roboty wracają na komisariat i robią listę z nazwiskami osób, które dostały mandat. W zależności od humoru sprawdza się te nazwiska, ale w gruncie rzeczy zazwyczaj się je tylko zlicza, co doprowadza do sytuacji, gdzie mój znajomy i kilku innych ludzi z patrolu nawzajem wlepiają sobie mandaty, bo i tak nikt tego nie sprawdzi, a nawet jak sprawdzi, to przymyka oko :P
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:53:27 »
    Tak się składa, że mój znajomy pracuje w policji. Z tą ilością wystawionych mandatów jest o tyle śmiesznie, że faktycznie dostają od ilości. Po każdym dniu roboty wracają na komisariat i robią listę z nazwiskami osób, które dostały mandat. W zależności od humoru sprawdza się te nazwiska, ale w gruncie rzeczy zazwyczaj się je tylko zlicza, co doprowadza do sytuacji, gdzie mój znajomy i kilku innych ludzi z patrolu nawzajem wlepiają sobie mandaty, bo i tak nikt tego nie sprawdzi, a nawet jak sprawdzi, to przymyka oko :P

Ach ta nasza polska policja ..... kiedy oni skończą się w końcu opierdalać !! Chociaż nie jest to tylko ich wina,ale również wina polityków którzy zamiast coś zrobić dla tego pięknego kraju,biją się o władzę i stołek mając w dupie ludność której to sie nie podoba.... dadzą pare obietnic,zamydlą ludziom oczy i dalej robią swoje,a durny naród w większości takim wręcz ufa i broni ich zapalczywie.... cholera,chyba będe kandydował na prezydenta :D

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:42:31 »
    A co do nowego usera,pani jak widzę,kłaniam się ślicznie,witam na forum,i proszę o opanowanie bezczelności,bo na pewno nikt nie lubi jak ktoś jest względem niego jawnie bezczelny,przeczytałem wszystkie posty szanownej userki i z całym szacunkiem mówię: Kobieto wyluzuj trochę,masz ostry charakter,to widać,pewnie masz też silny umysł więc opanuj się i pisz troszeczkę hmm.... pokorniej ?
    PS: Miło że na naszym forum jest udzielająca się kobieta,ciekaw jestem spostrzeżeń płci pięknej,zawsze to jakaś świerzość i różnica zdań oraz poglądów prowadząca do kompromisu bądź krwawej jatki.

Umoralnianie mnie tym postem pod względem tego jak mam pisać, aby nikt nie poczuł się urażony jest nie na miejscu...mogłabym odebrać to jako obrazę, ale bardziej biorę to jako prowokację z twojej strony do wzniecenia dyskusji ze mną. Jeśli czytałeś moje posty, ja w nich nikogo nie obrażam i nie osądzam. Nie jestem bezczelna, już pisałam, że sposób wyrażania mojego zdania jest ostry kiedy nie pokrywa się ze zdaniem innego usera - ci którzy mają z tym problem odbierają to właśnie w taki sposób. Krytykę jak można to tak nazwać - jak najbardziej przyjmuję, na każdym forum panują delikatnie różniące się zasady i będę zwracać uwagę na pewne kwestie o których piszecie, ale proszę się nie łudzić, że moje posty będą bezpłciowe.

Luciferek ja Ci powiem, że masz racje co do tego co napisałeś, również, to że zwróciłeś uwagę kobiecie, która też według mnie za bardzo się wywyższa co oznacza brak pokory. Jeśli to się komuś nie podoba to nie moja sprawa.
    Jeśli argumentacja, którą używam w swoich postach do ciebie nie przemawia, jestem otwarta na dyskusję, ale ocenianie mnie jako człowieka, którego notabene nie znasz również nie jest na miejscu. Wielka szkoda, że pewność siebie i swoich przekonań odbierana jest jako wywyższanie się, ale nic nie stoi na drodze abyś mógł mi pokazać, że się mylę. Jeżeli natomiast nie masz nic do powiedzenia to najłatwiej jest osądzić.

Chociaż temat JP, to już nie ten sam wątek.
    Odniosę się tylko do jednej kwestii - kontroli drogowych. Niestety muszę napisać, że kobieta za kierownicą nadal ma przywilej i możliwość "dużej negocjacji" ewentualnego mandatu przy kontroli drogowej. Osobiście uważam, że prawo jest bez wyjątku dla wszystkich i nie powinno tak być, ale cóż....nie mi to osądzać, ja tylko płacę:)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:56:32 »
    Chociaż temat JP, to już nie ten sam wątek.
    To po co go zmieniasz?! Spam.

Co do płacenia za ilość mandatów. Straż Miejska działa na takich samych zasadach jak Policja, ale czepiają się bardziej. Dlaczego? Czemu zawsze czepia się SM, a nie Policja skoro obie firmy chcą zarobić na mandatach? Wg. mnie ten pomysł to masakra, bo właśnie przez to ludzie narzekają na to czepialstwo. Gość chce zarobić to szuka sobie byle ofiary. Tak samo jak z kradnięciem fragów podczas eliminacji do bitwy narodów. Robi to, bo chce przejść dalej. Gdyby np. płacono im za "jakość" mandatów to przestaliby czepiać się byle szczegółu bo nic by z tego nie mieli.

EDIT:
    @DOWN:
    Facepalm... spójrz teraz na własny post...
    EDIT2:
    @Grievous:
    No, usunąłem potem dużo tekstu ale zostawiłem najważniejszą część (reszta mówiła o tym samym co zostało), a reszta stwierdziłem że jest niepotrzebna skoro Italka to przeczytała. Natomiast nie bronię się przed żadnym Argalebem... zostawiłem stwierdzenie że nazwałem ją spamerem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 21:19:53 wysłana przez MikiBar »