Mogę się z Tobą umówić na pogawędkę osobistą, bo gdybym miał pisać to ho ho.
Iluzję? Ujmę to w kilku zdaniach. Poczytaj proszę o najważniejszych ludziach publicznych, prezesach, politykach, milionerach, sprawdź ich pochodzenie (z tym to akurat po 10 kwietnia będzie ciężko), co po kim odziedziczyli, z kim wcześniej współpracowali... W Twoim wieku zacząłem się tym interesować, to co się dowiedziałem jest straszne. Dla przykładu, Mariusz Walter, w czasach komuny, z polecenia gen. Kiszczaka miał być przewodniczącym telewizji, która miała na celu wprowadzić tzw. "czarną propagandę", która miała ostatecznie zniszczyć Polskość. Jednak zaniedbali tą sprawę i do tego na szczęście nie doszło, bo dzisiaj pisałbym na ruskim forum. Dziś pan Mariusz Walter ma cały TVN, jest współwłaścicielem kilku gazet i stacji radiowych.
Tak jest z wieloma innymi postaciami publicznie zaangażowanymi.
Smuci mnie to, że wielu ludzi je to co im podadzą, bez badania PRZE-SZŁO-ŚCI!!!! Jak wiele jest dzisiaj o tym, że przeszłość musi iść do lamusa, przeszłość jest be, liczy się tu i teraz, a to co będzie w przyszłości zostawcie "nam"...
Jakie to mądre przysłowie "Trzeba poznać przeszłość, aby zrozumieć teraźniejszość" !
Troszkę zboczyłem z tematu, ale musiałem odpowiedzieć koledze.
Acha, skąd wiem, że tu jest tyle a tu tyle? Ja tego nie wiem! Napisałem tylko moją ocenę tego jak to może wyglądać, opierając się na odbytych podróżach. Zauważenie opieram na wzroku, bo bez niego ciężko byłoby mi coś zaobserwować ;)