Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: JP  (Przeczytany 19414 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michji

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: JP
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 27, 2010, 18:37:16 »
     Mogę się z Tobą umówić na pogawędkę osobistą, bo gdybym miał pisać to ho ho.

Iluzję? Ujmę to w kilku zdaniach. Poczytaj proszę o najważniejszych ludziach publicznych, prezesach, politykach, milionerach, sprawdź ich pochodzenie (z tym to akurat po 10 kwietnia będzie ciężko), co po kim odziedziczyli, z kim wcześniej współpracowali... W Twoim wieku zacząłem się tym interesować, to co się dowiedziałem jest straszne. Dla przykładu, Mariusz Walter, w czasach komuny, z polecenia gen. Kiszczaka miał być przewodniczącym telewizji, która miała na celu wprowadzić tzw. "czarną propagandę", która miała ostatecznie zniszczyć Polskość. Jednak zaniedbali tą sprawę i do tego na szczęście nie doszło, bo dzisiaj pisałbym na ruskim forum. Dziś pan Mariusz Walter ma cały TVN, jest współwłaścicielem kilku gazet i stacji radiowych.
     Tak jest z wieloma innymi postaciami publicznie zaangażowanymi.
     Smuci mnie to, że wielu ludzi je to co im podadzą, bez badania PRZE-SZŁO-ŚCI!!!! Jak wiele jest dzisiaj o tym, że przeszłość musi iść do lamusa, przeszłość jest be, liczy się tu i teraz, a to co będzie w przyszłości zostawcie "nam"...
     Jakie to mądre przysłowie "Trzeba poznać przeszłość, aby zrozumieć teraźniejszość" !

Troszkę zboczyłem z tematu, ale musiałem odpowiedzieć koledze.

Acha, skąd wiem, że tu jest tyle a tu tyle? Ja tego nie wiem! Napisałem tylko moją ocenę tego jak to może wyglądać, opierając się na odbytych podróżach. Zauważenie opieram na wzroku, bo bez niego ciężko byłoby mi coś zaobserwować ;)

Offline Pierzasty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 27, 2010, 19:54:31 »
    Taka mała generalizacja:
    Wszystkie grupy społeczne które mówią że są lepsi od innych bo mają swój honor
    są głupie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 27, 2010, 21:33:56 »
    Iluzję? Ujmę to w kilku zdaniach. Poczytaj proszę o najważniejszych ludziach publicznych, prezesach, politykach, milionerach, sprawdź ich pochodzenie (z tym to akurat po 10 kwietnia będzie ciężko), co po kim odziedziczyli, z kim wcześniej współpracowali... W Twoim wieku zacząłem się tym interesować, to co się dowiedziałem jest straszne. Dla przykładu, Mariusz Walter, w czasach komuny, z polecenia gen. Kiszczaka miał być przewodniczącym telewizji, która miała na celu wprowadzić tzw. "czarną propagandę", która miała ostatecznie zniszczyć Polskość. Jednak zaniedbali tą sprawę i do tego na szczęście nie doszło, bo dzisiaj pisałbym na ruskim forum. Dziś pan Mariusz Walter ma cały TVN, jest współwłaścicielem kilku gazet i stacji radiowych.

Mariusz Walter nie miał być przewodniczącym z polecenia gen. Kiszczaka. To pewien gość zwany Klaksonem czy też jak kto woli Janem Remem rekomendował pana Waltera. Gen. Kiszczak odrzucił tak zwaną czarną propagandę po przeczytaniu listu od pana Urbana. Poza tym sam Walter z listem miał niewiele wspólnego i raczej nie bardzo mógł wpłynąć na jego treść. Poza tym czarna propaganda miała na celu poprawienie wizerunku poszczególnych służb, sama w sobie nie była szczególnie destrukcyjna dla historii Polski.

Równie dobrze ja mógłbym pokazać ilu dzisiejszych polityków działało w Solidarności ale po co? Czy to miałoby jakiś sens?

Wracając do twoich obserwacji. Nie wydaje mi się by w województwie Dolnośląskim w którym mieszkam od urodzenia był jakiś szczególny natłok dzieci JP. Owszem jest ich sporo ale to jakaś tam odizolowana grupa.

EDIT: Szczerze mówiąc nie chce mi się zbytnio:) Nie obraź się:D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2010, 01:42:49 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline michji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 27, 2010, 22:58:20 »
     Temat jest o czymś innym, możemy pogadać o tym na PW :)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #79 dnia: Września 23, 2010, 21:03:37 »
    Posłuchajcie dla mnie ideologia JP to po prostu zło w w czystej postaci, ponieważ część młodzieży jest na tyle głupia i wpływowa że, po wysłuchaniu kilku piosenek jest gotowa by atakować policję i wszystkich którzy się sprzeciwiają JP. Przede wszystkim jednak główną wadą jp jest to że, jest to po prostu hasło dla ubogich umysłowo...takiemu dresie rasiście rzucisz byle jaki slogan nagrasz z 3 piosenki i powiesz że, teraz jak będziesz j**** policje to będziesz buntownikiem przeciwko systemowi to on po prostu skorzysta...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #80 dnia: Września 24, 2010, 11:16:12 »
    ponieważ część młodzieży jest na tyle głupia i wpływowa że, po wysłuchaniu kilku piosenek jest gotowa by atakować policję i wszystkich którzy się sprzeciwiają JP
    Hę?! Co znaczy "wpływowa"? Że naślą na policję swoich kumpli? Ale przecież napisałeś że sami ją zaatakują... Nie rozumiem po co użyłeś tego określenia. Może chciałeś raczej napisać że jest podatna na wpływy, czyż nie?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Września 24, 2010, 16:23:50 »
    Ja tam lubię JP... Tworzą świetną muzykę i naprawdę mi się przyjemnie ich słucha :)

http://www.youtube.com/watch?v=nM__lPTWThU&ob=av2e
    http://www.youtube.com/watch?v=jac80JB04NQ

Nie wiem jak można ich nie lubić...

PS.
    (click to show/hide)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 01, 2011, 21:56:07 »
    Ja wam powiem od razu, że nie przepadam w ogóle za JP i całą Firmą. Słucham Hip-hopu polskiego ale przerzuciłem się na rap polski. Ja nie zwracam na to uwagi czy ktoś ma długie włosy jest murzynem czy chinczykiem mi to obojętne człowiek to człowiek. A to że słucham rapu czy HH to nie znaczy że mam coś do policji, szczerze dla mnie to jest jedna wielka mafia legalna ale nic im nie mogę zrobić i nic im nie chcę zrobić mnie to je**e co oni robią dla mnie jest ważne, że nie mam z nimi problemów a co do tych wielkich wyznawców JP to nie dość że chodzę z nimi do szkoły to nie są na mnie nastawieni przyjaźnie, bo miałem nie fajne spotkanie w wakacje 2010 roku. No dobra bo się rozpisałem więc to jest moja opinia o tym wszystkim.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 02, 2011, 10:51:30 »
    Słuchasz polskiego rapu ale przerzuciłeś się na polski?

Masz racje, ale nie co do policji, jak już to do straży miejskiej ;>
    (click to show/hide)

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 02, 2011, 11:03:18 »
    Ja wam powiem od razu, że nie przepadam w ogóle za JP i całą Firmą. Słucham Hip-hopu polskiego ale przerzuciłem się na rap polski. Ja nie zwracam na to uwagi czy ktoś ma długie włosy jest murzynem czy chinczykiem mi to obojętne człowiek to człowiek. A to że słucham rapu czy HH to nie znaczy że mam coś do policji, szczerze dla mnie to jest jedna wielka mafia legalna ale nic im nie mogę zrobić i nic im nie chcę zrobić mnie to je**e co oni robią dla mnie jest ważne, że nie mam z nimi problemów a co do tych wielkich wyznawców JP to nie dość że chodzę z nimi do szkoły to nie są na mnie nastawieni przyjaźnie, bo miałem nie fajne spotkanie w wakacje 2010 roku. No dobra bo się rozpisałem więc to jest moja opinia o tym wszystkim.
    Jedyna legalna mafia w tym kraju, to kościół katolicki :)

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 02, 2011, 11:13:03 »
    Axel świetnie to określiłeś sam lepiej bym tego nie ujął. Co do dzieci JP gdybym to ja miał zadecydować to pogoniłbym ich gazem (humanitarnie) albo gumowymi kulami. Mogą mieć swoje poglądy, słuchać czego chcą, ale namawiając innych lub grożąc, że dostaną po pysku, bo nie lubią JP itd powinni solidnie dostać w pysk, bo dzisiejsze społeczeństwo jest niedorobione i tylko solidny kop w dupę dałby im do myślenia.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 02, 2011, 14:57:19 »
    Mam 31 lat i jak żyję takiego gówna nie widziałem :D To jakaś idiotyczna organizacja która pisze słowo "Huj"Przez CH zamiast samo H :D  Nie rozumiem w ogóle ludzi którzy tak nienawidzą policjii,gdyby nie policja przestępstwa były by na porządku dziennym,a pokrzywdzeni nie mieli by gdzie wołać o pomoc. Pamiętam jak jakiś rok temu zaczepiło mnie 3 dryblasów z nożami grożącymi bym oddał im wszystko co mam,na szczęście ktoś przechodzący obok był na tyle uczynny że daliśmy im pożądny wycisk,zapewniam was,oni nawet gardy zrobić nie potrafią i dla kogoś kto zna pare stylów walki będzie to dziecinna fraszka. Każdy kto poradzi sobie z tępą siłą nie będzie miał z nimi żadnych problemów.Mimo wszystko radzę od takich się trzymać z daleka bo widok dzieci bawiących się w bandytów jest naprawdę dołujący :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 15:39:05 wysłana przez Luciferek »

Uploaded with ImageShack.us

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 02, 2011, 15:32:24 »
    To jakaś idiotyczna organizacja która pisze słowo "Chuj" Przez Ch zamiast samo H :D
    Bo tak się pisze to słowo.

Co do JP - mogę zrozumieć niechęć do niektórych policjantów, ich metod, często głupoty i ślepoty, i tak dalej... bo sam nie przepadam np. za strażą miejską, ale nienawiść do policji jako takiej - już nie. Policja jest potrzebna wszystkim, a bez niej żylibyśmy w jednej wielkiej dziczy, gdzie każdy by innych gwałcił, mordował i palił na stosie bez żadnych konsekwencji.

EDIT:
    @DOWN:DOWN: No to masz przydatną umiejętność. :]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 15:41:09 wysłana przez MikiBar »

Offline GIMLI18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 02, 2011, 15:34:59 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2018, 18:41:01 wysłana przez GIMLI18 »

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 02, 2011, 15:37:20 »
    To jakaś idiotyczna organizacja która pisze słowo "Chuj" Przez Ch zamiast samo H :D
    Bo tak się pisze to słowo.

Co do JP - mogę zrozumieć niechęć do niektórych policjantów, ich metod, często głupoty i ślepoty, i tak dalej... bo sam nie przepadam np. za strażą miejską, ale nienawiść do policji jako takiej - już nie. Policja jest potrzebna wszystkim, a bez niej żylibyśmy w jednej wielkiej dziczy, gdzie każdy by innych gwałcił, mordował i palił na stosie bez żadnych konsekwencji.

Miki tak mi się ortografia wżarła w umysł że napisałem na odwrót,widać nie potrafię robić błędów ortograficznych :D

Uploaded with ImageShack.us