Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie pomysły do Warbanda  (Przeczytany 18502 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 12, 2009, 21:04:50 »
    Dobra skończcie tego offtopa :)

Jestem Ciekaw co by było, gdyby wystarczyło przycisnąć, i na taką pikę mogli by się konni nabijać ;>. Jestem ciekawy jakby to wyszło ;]. Nawet jeśli był by to najlepszy na świecie pomysł, to pewnie przez dzieci z TW, się na to by nie zgodziły. Bo niby dlaczego ma kawaleria cierpieć, jeśli piechota to i tak koksy ;].

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 12, 2009, 22:21:43 »
    Nudziło mi się i przetłumaczyłem sobie tekst odnośnie Mutatorów. Miałem wysyłać od razu , po napisaniu, ale wstrzymałem się i poczekam, aż wysłana zostanie całość:
    (click to show/hide)
    Tekst idealny nie jest. Daję wolną rękę na wszelkie poprawki, modyfikacje itp.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 22:23:21 wysłana przez NIFN »

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #107 dnia: Października 12, 2009, 22:54:36 »
    Ja jak na razie, to Warbanda tylko na screenach i filmikach widziałem :). Ale przed chwilą widziałem filmik, i trochę to wkurzające jest, jak kolesiowi konia zetniesz, a on w locie, i przy "ślizgu" zmienia swoją broń. Według mnie powinni to wyeliminować, ponieważ kto jak by spadł z konia, martwił się jaka ma broń ;). I dlatego dopiero po wstaniu powinno dać się zmienić broń. Taka jest moja propozycja.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 12, 2009, 22:55:22 »
    Tak Jezus moje :P tylko na avku mam zbrojniki( lżejsze niż pełna blacha)i i płaty (trochę cięższe niż kirys ale bardziej ruchliwe).. z ok. 1390r, naramienniki i hełm troszkę późniejszy bo ok 1410r. :P
    Pełną płytówkę miałem na sobie i nawet zrobiłem kilka pompek :) Ale nie polecam takich biegania wyczynowego w zbroi bo mocno wchodzi na stawy.
    DOBRA KONIEC OFFTOPA :P

Ciekawy ten mutator :)
    Propo wbijania pik to chyba jak na razie moje marzenie ^^ bo by to znacznie urozmaiciło rozgrywkę :)
    taaa... dwuszereg ziomów z pikami naprzeciw kawalerii... ohhh... ahhhh :D
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 13, 2009, 07:41:54 »
    NIFN, trochę tego za dużo moim zdaniem. Potem będziesz szukał serwera fajnego a tu na każdym jakieś dziwne zasady. Jak będą admini chcieli zrobić bez łuków itp to będzie to tak jak w innych grach tzn przy wczytywaniu mapy czy podczas gry lub nawet w nazwie serwera będą wyświetlane odpowiednie komunikaty a ten kto się nie dostosuje dostanie kicka/bana.

@Amoresso
    Wprawdzie nie mam żadnej zbroi ale czasem biegam w Ghillie po mieście - istna sauna gdy na dworze jest 20oC a ty masz na sobie kilka kilo worków po kartoflach i ewentualnie maskę przeciwgazową.
    Co do wbijania pik: moim zdaniem zły pomysł. Potem będzie to ludzi wkurzać jak claymore'y w CoD 4 czy BF2. Lepiej zrobić ścianę z pik trzymanych przez ludzi tzn samo nadstawienie lancy tak żeby koń się nabił sam. Gdzieś na forum TW znalazłem jeszcze czyiś pomysł aby można było mieć możliwość "wbicia" (czy tam postawienia na podpórce) pawęży aby strzelec mógł się za nią schronić tak jak to miało miejsce w realu. Mam co do tego mieszane uczucia ale mogłoby się dość dobrze sprawdzić gdyby koń z łatwością mógł staranować taką osłonę lub niemożna by tarczy zabrać z powrotem. Ale i tak najlepszy jest pomysł z popychaniem pawężą :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 13, 2009, 08:42:39 »
    @Jezus nie sądzę, by każdy serwer korzystał z tego typu Mutatorów. Poza tym lepiej znaleźć sobie taki serwer, niż gadać każdemu z osobna, by zaprzestał jazdy na koniu, bądź używania broni dystansowej, pod groźbą kicku/banu. Pomóc przy wyszukiwaniu pomogłyby specjalne filtry (np. "Show servers with NoHorse activated"), jeśli zostałyby zaimplementowane w wyszukiwarce serwerów. Poza tym nie spotkałem się z żadnymi napisami w grze po wejściu na serwer, z wyjątkiem rozmów graczy, listy ofiar, czy też odpowiednich komunikatów dla danego trybu gry ("Kingdom of Nords captured the Castle").

Co do pik - na TW toczyła się dyskusja na temat nachylonych pik u pieszych jednostek, która działałaby na podobnej zasadzie, co nachylona lanca na wierzchowcu. Przytrzymując klawisz ataku i stojąc w miejscu gracz mógłby ściągnąć konnego, bez zwalniania klawiszu ataku, gdy ten wjedzie na niego (a raczej na jego pikę). Niestety wyniknąć mogłyby komplikacje, gdzie ten sposób mógłby przebijać piechtę, która nacierałaby na przeciwnika.

Co do bugów. Jakże wkurzające jest to, ze stojąc na przeciw pikiniera (twarzą-w-twarz), ten zadaje nam spore obrażenia tą piką. O ile mi wiadomo w Native broń drzewcowa (pchnięcie) była skuteczna tylko na zasięg, która sięgała włócznia/pika. Im bliżej gracz pikiniera się znajdował, tym mniej obrażeń od pikiniera otrzymywał... Nie rozumiem, czy ta pika ociera nasz bok tak mocno, że tracimy przy tym niekiedy 100% hp?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2009, 08:59:41 wysłana przez NIFN »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Października 13, 2009, 09:32:40 »
    Jezus, tylko nie worek kartofli, wypraszam sobie ^^

No też to zauważyłem NIFN, że jak podchodzę do kolesia z piką, której grot jest daleko za mną. to koleś mnie czasem zabija samym drzewcem, który tak jakby mnie przenika :P Tak czy siak coś z tymi pikami powinni wykombinować :/ No i wytrzymałość tarcz powinni zwiększyć... bo jakoś to do mnie nie dociera, że Nord swoim najlepszym jednoręcznym toporkiem może jednym ciosem rozwalić najlepsza vaegirską tarczę... No ludzie, przecie po to tarcze miały wzmacniane ranty poprzez okucia lub kilka warstw płótna, aby toporek tarczy nie rąbał jej tylko w niej utknął. Taka tarcza jak już to powinna wytrzymać 5-6 uderzeń ale nie 1 !!!
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Października 13, 2009, 09:35:50 »
    eee, chyba nie ma opcji żeby jednoręcznym toporkiem jednym strzałem tarczę rozwalić.
    Raczej dwuręcznym i to tę najsłabszą tarczę, przy dobrym zgraniu prędkości obydwu, żeby dobry bonus wyszedł.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Października 13, 2009, 12:56:24 »
    A ja mam pytanie..Czy w WB istnieje cos takiego ze nie trzeba sie zamachiwać tylko ze np mamy bron juz w zamachu i nie uderzamy to jak w miecz wtedy ktoś wejdzie/wjedzie to czy otrzymuje obrażenia? Bo raczej powinien je otrzymywać (mowie tu np o koniach przez które ten miecz przenika)
    Trochę realizmu by nie zaszkodziło...
    Według mnie ten pomysł z wbijaniem tarcz jest super...można by kupić włócznie 2 ręczne i tarcze po czym w waskim przejściu ustawic tarcze a mocnymi włóczniami dźgać zza tarcz

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #114 dnia: Października 13, 2009, 12:59:12 »
    Nie, Atlor nie ma czegoś takiego....musisz zrobić zamach.... a poza tym jakbym koniem wjechał w realu na tak wyciągnięty miecz piechura to bym złamał mu przymajmniej rękę...tak mi się wydaję:P

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #115 dnia: Października 15, 2009, 10:39:56 »
    Niewiem czy padl taki pomysl ale... jakby tworcy gry  zostawili skina na zewnatrz dla swojej postaci moglby byc ladowany przed gra na serwer czy cos razem z kontem(niewidzialem warbanda  improwizuje czekam moze mnie wylosjue czy jak to sie odbywa) wtedy rycerze/gracze by sie personalizowali sama gra zas ma herby tuniki tez  na rycerzu dostaje sie herb ...
     wiec gra ma system ladowania herbu na tarcze i tunikie jesli by zastosowac ze zakladam konto w grze od razu wybor albo gotowce albo sowje niech laduje na serw i w czasie gry multi kazdy by mial swoja texture z herbem jesli by zastosowac zwyczajny jpg  nie powinno to obciazyc serwera przykladowo second life laduje przez lacze textury w czasie rzeczywistym
    jezeli to by bylo moziwe Klany w przyszlych Turniejach moglyby pojedynkowac sie w swoich Barwach
     ciekaw jestem waszych opini

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #116 dnia: Października 15, 2009, 10:44:10 »
    Napisz to bardziej przystępnie, po Polsku, a ja to dodam do listu, bo czegoś takiego nie przetłumacze, a inni z TW też muszą to zrozumieć....pomysł ciekawy

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Października 15, 2009, 11:17:27 »
    Osobiście ideę z personalizowanymi teksturami uważam za całkiem fajną (ech, kiedyś miałem w kłeju postać zrobioną przez brata, na takim low poly walnął takie tekstury, że współczesne giery się nie umywają).
    Ale...
    Personalizacja z przesyłaniem, tak żeby inni gracze też widzieli? No way, nie przejdzie...

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #118 dnia: Października 15, 2009, 11:51:30 »
    jest to pomysl naszego kwatermistrza klanowego i glownego grafika  ,sens mam nadzieje zostal uchwycony .. jezei ichodzi o szczeggoly od a do z poprosze Vondagara zeby to strescil fachowym jezykiem jezeli mialo by sie cos z tego wykluc

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #119 dnia: Października 15, 2009, 12:17:06 »
    Jestem za wybieraniem z gotowych banerów ale własne odpadają. Po robieniu FB mam dosyć lordów ze swastyką na zbroi i tarczy. Taka możliwość zrujnuje klimat, wyobraźcie sobie walke z kimś kto ma na tarczy gołą babę(gorzej z gołym facetem), Homerem Simpsonem lub jakąś reklamą. Żeby dodawać taką opcje gracze muszą być na poziomie.
    PS. Gdzieś widziałem taki fajny obrazek na ten temat. Jak znajdę to zamieszczę.