Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polskie pomysły do Warbanda  (Przeczytany 18411 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Polskie pomysły do Warbanda
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 25, 2009, 19:14:26 »
    Czyli jeśli przechodzi bełt przez tarczę, to od razu się ginie? Jeśli tak to można by zmniejszyć obrażenia jak przejdzie przez tarcze, to zadawałoby 1/3 normalnych obrażeń. I do tego by mogło przechodzić przez niektóre części, przez drewno przecież łatwiej przejdzie niż przez metal, co nie? :).

Zgadzam się z Amoresso, piechota powinna mieć więcej broni drzewcowych, ale bez przesady :)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 25, 2009, 20:19:28 »
    Czyli jeśli przechodzi bełt przez tarczę, to od razu się ginie? Jeśli tak to można by zmniejszyć obrażenia jak przejdzie przez tarcze, to zadawałoby 1/3 normalnych obrażeń. I do tego by mogło przechodzić przez niektóre części, przez drewno przecież łatwiej przejdzie niż przez metal, co nie? :).

Zgadzam się z Amoresso, piechota powinna mieć więcej broni drzewcowych, ale bez przesady :)
    Jeśli to headshot to się ginie od razu. jJk już pisałem wcześniej z najlepszej kuszy nie da rady zdjąć nagiego gościa po trafieniu perfidnie w klatę... chociaż różnie bywa. Przyznam rację, że obrażenia są mniejsze jeśli bełt przelatuje przez tarcze, ale o ile są redukowane, to już nie wiem...

Mam małą sugestię (Pwi7aaf się wkurzy ;d ):
    1. Zmniejszyć pole manewru dla koni, nawet rower nie ma takiej zwrotności, co koń w WB (Ci co grali w starsze wersje powinni wiedzieć o co mi chodzi...) ;p
    2. Poprawić skakanie koniem.. zabawnie się ogląda Warhorse'a lub Chargera przelatującego nad nami -> niech skaczą niżej, albo wcale (w przypadku tych ciężkich koni).

W ogóle to mogliby usunąć te konie, tylko szpecą rozgrywkę. ;d

Pozdrawiam!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 25, 2009, 21:11:13 »
    Apropos koni irytuje mnie to że jak wyskoczą są nietykalne. Trochę dziwnie to wygląda gdy konny przeskakuje ponad trzema pikinierami i żaden go nie trafia mimo że włócznie "fizycznie" przez niego przechodzą.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 25, 2009, 21:24:21 »
    Mat, pozwolę sie z toba nie zgodzić. Kilka razy miałem sytuację gdy podczas skoku mój koń został ścięty.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 26, 2009, 07:18:43 »

Jeśli to headshot to się ginie od razu. jJk już pisałem wcześniej z najlepszej kuszy nie da rady zdjąć nagiego gościa po trafieniu perfidnie w klatę... chociaż różnie bywa. Przyznam rację, że obrażenia są mniejsze jeśli bełt przelatuje przez tarcze, ale o ile są redukowane, to już nie wiem...

Mam małą sugestię (Pwi7aaf się wkurzy ;d ):
    1. Zmniejszyć pole manewru dla koni, nawet rower nie ma takiej zwrotności, co koń w WB (Ci co grali w starsze wersje powinni wiedzieć o co mi chodzi...) ;p
    2. Poprawić skakanie koniem.. zabawnie się ogląda Warhorse'a lub Chargera przelatującego nad nami -> niech skaczą niżej, albo wcale (w przypadku tych ciężkich koni).

W ogóle to mogliby usunąć te konie, tylko szpecą rozgrywkę. ;d

Pozdrawiam!

I myślisz, że ja takie punkty wyślę na TW??? :P To tak jakbym sobie w kolano strzelił:P
    Te pole manewru koni nie jest wcale takie duże, tak, jeden koń, dalej nie pamiętam nazwy...no ten biały, ma dużą szybkość i zwrotność, ale reszcie koni przydało by się wspomaganie:P Jak konie skaczą to też dostają obrażenia tylko jest kwestia tego, że piechur nie zdąży uderzyć lancą, równie dobrze podczas skoku konia można ubić konia i jeźdzca razem, ale trzeba bardzo umięjętnie wcelować w czas kiedy koń będzie jeszcze w początkowej fazie skoku

Kusza ssie i każdy o tym wie!!! xD ja pier...ale rymowanka:P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 26, 2009, 12:04:40 »
    Ja się natomiast zgodzę z tym, że konie są zbyt zwrotne. Takie zmiany zaczęły się już od wersji Mount&Blade (coś ok.) 9.0, ponieważ wcześniej (ci co grali mogą potwierdzić) konie zachowywały się bez porównania bardziej realistycznie. Niestety nie zostało to zmienione w Warbandzie, a możliwe, że autorzy poszli jeszcze dalej i teraz np. Courser rozwija tak wielkie prędkości, nie tracąc przy tym na zwrotności. Pamiętam jak w wersji 0.808 jeżdżąc koniem "czułeś" jak on się zatrzymuje, przyspiesza, skręca... normalnie miodzio, a teraz?! Wszysycy Ci którzy nie wierzą, niech sobie ściągną tą wersję i sprawdzą, oryginalny klucz i tak działa z każdą wersją więc nic nie stoi na przeszkodzie sprawdzenia tego.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 26, 2009, 14:47:25 »
    Teraz zauważyłem, że drabiny nie mają cienia o_0 I nie zapomnij o tym błędzie z teksturą tarczy :)
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2009, 16:58:09 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 26, 2009, 15:06:19 »
    Co do drabin, korb, bram i Siege:
    1. Na drabinach pozostają strzały, bełty po zakończeniu rundy.
    2. Korbom mogliby przypisać animację obracania w momencie ich używania.
    3. Przy używaniu drabin, powinny one ustawiać się wraz ze wzrostem paska, podobnie brama powinna się otwierać w momencie kręcenia korbą, a zatrzymać przy całkowitym otwarciu.
    4. Dodać animacje przy używaniu owych rzeczy.
    5. Przyśpieszyć czas odrodzenia dla obrońców w trybie Siege.. walka zazwyczaj toczy się na murach i gdy większość obrońców zostanie pokonana i przejdzie ok 3-4 atakujących, to zdążą przejąc zamek, nim obrońcy się "odrodzą".

I jeszcze jedna sprawa odnośnie koni:

6. Koniem, który ssie, można wjechać na "wstecznym" po drabinach. Również na mapie Castle po podniesieniu drabiny można ssącym koniem wskoczyć, wykorzystując poślizg i dostać się na mury zamku, to ssie jeszcze bardziej, niż koń! :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2009, 15:57:17 wysłana przez NIFN »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 26, 2009, 18:07:07 »
    Jeszce jedno, brakuje mi tego, żeby dalo się pod odpowiedni slot przypisać numerek. np. jak nacisne 1 to wybierze mi się broń z pierwszego slotu itd. Bo jak mam włócznię, szabelkę i oszczepy, to czasem muszę przewinąć dwie bronie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 26, 2009, 18:33:24 »
    Dobrze by było gdyby poprawiano to że np. w trybie Siege jak konnica skacze na koniach z murów to żeby konia zabiło, normalnie to by z takiej wysokości już nie żył.

Offline sir_ryba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 26, 2009, 22:10:06 »
    Dobrze by było gdyby poprawiano to że np. w trybie Siege jak konnica skacze na koniach z murów to żeby konia zabiło, normalnie to by z takiej wysokości już nie żył.

Też się z tym zgadzam, ale dziwniejsze jest że jak czasem podskoczysz i spadniesz tak około metr może dwa to odbiera punkty.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 27, 2009, 11:53:45 »
    1. Naprawić to aby kawaleria nie mogła wyskoczyć za mur zamku
    2. Naprawić na US deathmatchu ten bug

zdarzyło mi się to tylko na deathmatchu więc to chyba bug serwera.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 27, 2009, 12:19:11 »
    To jest bug mapy, dokładniej dziwnego ułożenia góry na krańcu mapy. Przy wylosowaniu innej powinno być dobrze.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 27, 2009, 13:23:33 »
    alle patrz n a deda tych 2 kolesi

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 27, 2009, 13:43:32 »
    Jest to znany bug "zamrażania" ragdolli, o ile mi wiadomo tego nie da się poprawić.