Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieoficjalne spolszczenie M&B  (Przeczytany 165267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: spolszczenie
    « Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 01, 2007, 10:32:52 »
    elo elo
    chciałbym zrobić sam jakiś dodatek do M&B czy powie mi ktoś w jakim programie to się robi ??
    3dsmax ?? Blender ??   odp.. please xD

Boże to nie ten topic!! masz wszystko napisane o programach w dziale modding..

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 01, 2007, 10:50:13 »
    Nowa wersja wprowadza nowe linie dialogowe.Czy chcecie kontynuować prace?Teraz kiedy są questy jest większy sens tłumaczenia....
    Fakt doszło tego sporo. Wcześniej plik z dialogami ważył jakieś 70KB, teraz jest ponad 100, czyli mam prawie połowę tyle pracy, ile miałem na samym początku. W innych plikach też się sporo pozmieniało.

W przyszłym tygodniu może uda mi się skończyć. "Może", bo wierzcie mi, że to cholernie żmudna robota porównywać każdy plik z osobna i szukać zmian. Zwłaszcza, że często te zmiany ograniczają się do jednej cyfry w jakimś długim zdaniu - bardzo ważnej cyfry, bo od niej zależy poprawne wyświetlanie komunikatu. Twórcy gry bardzo namieszali też wprowadzając sporo nowych rzeczy, które korzystają ze starych komunikatów - np: oblegać można nie tylko zamki, ale i miasta, bandytów z zadania "wykup dziewczę..." możemy spotkać nie tylko pod jakimś miastem, ale także w okolicach wsi. W ten sposób część polskich formuł sprawdzających się tej pory świetnie trzeba poprawiać lub wymyślać na nowo.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 03, 2007, 13:08:36 »
    Dobra, nie było wcale tak źle. ;) Choć ta wersja spolszczenia robiona jest trochę "na szybko". Mogą się więc pojawić błędy, literówki i takie tam... Jak zauważycie, że coś jest nie tak, to dajcie znać.

Spolszczenie w wersji 0.5 dla Mount&Blade 0.901

Proszę nie instalować tej wersji spolszczenia na starszych wersjach Mount&Blade, bo wyjdą wam straszne błędy!!! Jeśli ktoś korzysta jeszcze z M&B 0.89x, to w tej wersji polonizacji znajdzie plik .zip z wersją poprzednią - 0.4, robioną dla M&B 0.894 - i właśnie ją proponuję wówczas zainstalować. 

Pozmieniałem trochę w dzienniku zadań, a głównie - w nazwach questów. Może nie każdemu będzie się to podobać, ale uważam, że teraz dziennik zadań jest znacznie bardziej przejrzysty i że łatwiej znaleźć zadanie, które akurat nas interesuje. W oryginalnej wersji trudno było zauważyć gdzie kończy się nazwa jednego questa, a zaczyna drugiego, co przy większej ich ilości było trochę wkurzające. ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2007, 13:12:15 wysłana przez Sławomir of Aaarghh »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 03, 2007, 14:32:41 »
    Heh, jestes chyba najbardziej pracowita i wywiazujaca sie z obietnic osoba na tym forum:) dostajesz oczywiscie ode mnie plusa, a plik zaraz wrzucam na serwer.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 03, 2007, 18:56:05 »
    Chyba u mnie jest coś źle, albo po prostu nie przetłumaczyłeś na początku, po wyborze postaci (np. syn szlachcica) jest w czym się szkoliłeś, a tam było: władanie mieczem, archery, medyczność (czy cuś like that). Drugi błąd to chyba nieprzetłumaczony
    skill, ten który doszedł w tej wersji. Może u mnie coś nie działa, ale prosiłeś o zauważanie błędów :) .

PS. Aha i zamki, ale chyba one mają po prostu nazwy własne tak?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 03, 2007, 19:35:12 »
    Kurde. Z początku myślałem, że zainstalowałeś starszą wersję polonizacji, bo błędy które masz właśnie na to wskazują. Zajrzałem też do swoich plików i tam wszystko było w porządku. Dopiero jak ściągnąłem plik ze spolszczeniem z serwera, to się okazało, że to jednak ja pokpiłem sprawę. ;)

Do paczki nie załączył się jeden katalog (Native) i stąd te problemy. Teraz już wszystko powinno działać. Dzięki za zwrócenie uwagi i sorki za zamieszanie.

Pod linkiem, który podałem kilka postów wyżej, jest już poprawiona wersja. Prosiłbym jeszcze o uaktualnienie pliku na mountblade.info. Z góry dzięki.
    Ok, wrzucone.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2007, 21:40:09 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 13, 2007, 15:35:28 »
    Uaktualniłem spolszczenie do wersji 0.903 Mount&Blade. Znajduje się ono -> tutaj <-

Zmian było bardzo mało w stosunku do wersji poprzednich.

Offline Bartek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #142 dnia: Lutego 09, 2008, 14:01:55 »
    mi pisze ze jest blad moze to ktos poprawic

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #143 dnia: Lutego 09, 2008, 14:22:41 »
    mi pisze ze jest blad moze to ktos poprawic

Co poprawić? Twój błąd? Ty chyba jakiś yeti jesteś...

Offline Bartek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Lutego 09, 2008, 14:47:14 »
    nie jak wchodze na strone pisze
    Próbujesz odwiedzić adres http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=6&lid=525, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.
    Upewnij się, czy połączenie internetowe jest aktywne i sprawdź, czy inne aplikacje wymagające tego połączenia działają prawidłowo.
    Sprawdź, czy ustawienia używanego przez ciebie oprogramowania związanego z bezpieczeństwem sieciowym, takiego jak np. zapora połączenia internetowego (firewall), są prawidłowe i nie utrudniają zwykłego przeglądania sieci.
    Jeżeli znajdujesz się za zaporą połączenia internetowego sieci lokalnej i myślisz, że może to być powodem problemów - skontaktuj się z administratorem sieci.
    Naciśnij klawisz F12 i wyłącz opcję używania serwerów proxy, chyba że wiesz, że używanie proxy jest niezbędne do łączenia z Internetem. Odśwież stronę.
    Potrzebujesz pomocy?
    Otwórz Pomoc Opery.
    Odwiedź witrynę wsparcia technicznego Opery.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #145 dnia: Lutego 09, 2008, 15:09:39 »
    To dziwne bo u mnie wszystko ok. Upewnij sie, że nie pominąłeś jakiejś kropki, litery itp.

Śmieci ponizsze usunąłem. Warna wlepiłem. Amen.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2008, 15:35:18 wysłana przez Puzonix »

Offline Karol Dark

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 24, 2008, 09:38:13 »
    Jest jeden błąd w tym spolszczeniu do wersji 0.903. Gdy w wiosce zbudujesz np. dwór, to później wszędzie pisze, że możesz zbudować szkołę, zamiast wierzy, stawu no i szkoły.

Offline Meldior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 10, 2008, 17:41:01 »
    ej ziomki ma ktoś może spolszczenie do M&B version 0.894? Odp. plis. Moje gg to 2636443. Pisać nawet jak jestem niedostępny. Dzięki.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2008, 17:43:52 wysłana przez Meldior »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 10, 2008, 18:30:36 »
    description pochodzace stad:
    Uwaga!!! Jeżeli korzystasz z Mount&Blade w wersji 0.894 lub starszej, to NIE INSTALUJ tej wersji spolszczenia!!! W pliku .zip ze spolszczeniem znajduje się natomiast drugi plik .zip - ze starszą wersja spolszczenia 0.4, która działa pod M&B 0.894.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 29, 2008, 16:26:19 »
    Nowa wersja, nowe teksty , nowe ....spolszczenie?
    Wiem że Sławomir of Aaarghh pewnie się tym zajmie dlatego chce  Mu  z góry podziękować:P