Rzuciłem okiem na plik z dialogami.
dlga_heh._that_wasn_t_dif|Heh. To nie było trudne, co nie? W porządku. Idź już.
Nie wiem. Może taki miał być kontekst, ale jeżeli nie, to może te "co nie" zamienić na "prawda"
dlga_all_right_i_will_joi|Dobrze, dołączę ciebie.
Zmieniłbym na:
dlga_all_right_i_will_joi|Dobrze, możesz się przyłączyć.
dlga_do_not_try_running_a|Nawet nie próbuj uciekać, albo robić jakichś głupst. Będę miał na ciebie oko.
dlga_sure_let_me_repeat_t|Jasne, pozwól że powtórzę ci podstawowe zasady. Jeśli chcesz złapać kogoś żywcem, musisz unikać trafiania go ostrymi broniami i zamiast tego użyć broni obuchowych. Młot się do tego nada, tak samo buława, albo stara dobra maczuga. Dowódcy i boharetowie mają zazwyczaj lepszą ochronę, więc nie ma znaczenia jakiej broni użyjesz. Jednakże zwykli rabusie i bandyci nie są aż tak twardzi, więc jeśli chcesz i pojmać żywcem, to nie możesz prać ich niczym innym, jak broniami obuchowymi.
dlga_the_tournament_fight|Walki turniejowe nie są aż tak niebezpieczne, jak sięwydaje.
dlga_never._it_is_our_dut|Nigdy. Naszy obowiązkiem jest chronienie tych dóbr. Będzieci musieli z nami walczyć, zbóje!
dlga_thank_you_so_much_fo|Dziękuję ci tak bardzo za sprowadzenie mnie tu z powrotem! Już nie mogę się doczekać chwili, gdy ujrze moją rodzinę. Żegnaj.
dlga_you_take_more_prison|Jeśli weźmiesz więcej jeńców, przyprowadź ich mnie. Płacę dobrze.
na:
dlga_you_take_more_prison|Jeśli weźmiesz więcej jeńców, przyprowadź ich do mnie. Płacę dobrze.
dlga_venture_deep_into_th|Zapuszczam się głęboko na terytorium wroga i szukam karawany, na którą mógłbym napaść. Tak się wzbogcam.
PS. Dzięki za wzmiankę. :)