Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85192 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline geezer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem
    « Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 21, 2009, 17:57:34 »
    a można jakoś wyłączyć to zabieranie mojej broni po przegranej bitwie?

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 22, 2009, 10:42:37 »
    To może się zapytam. Co według Was jest lepsze "Ogniem i mieczem" czy "Age of Turbulence" ?

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 23, 2009, 00:14:44 »
    Najlepiej poczekaj na With Fire and Sword. OiM jest lepsze od AoT, ale coś mi się wydaje, że kiedy wyjdzie WFaS OiM zostanie znokautowane. Bo nawet jeśli będą równe oba mody/gry, to i tak Wfas jest darmowe.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:35:15 »
    Poza tym OiM jest bardziej zabugowane niż większość modów do M&B, jeśli WFiS będzie miało mniej bugów (oby nie miało ich w ogóle),  a CDP nie zrobi nic z OiM to na pewno będę grał w moda :)
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:38:26 »
    jest ktoś chętny aby pomęczyć studio "PICZ" :D mejlami by udostępnili pliki moda tak jak TW zrobiło Native, bo jak narazie folder OiM w modules, ma tylko folder languages, wiec nie da się na tym pomodować, a to chamskie jest i niedorzeczne. W ostateczności odwołać się do TW że Sitch zepsuło idee M&B czyli modowanie.

Tylko żę kiepski mam angielski do listów oficjalnych, jak nikogo chętnego to od biedy napiszę.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #215 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:44:08 »
    Ale oni się boją. Bardzo możliwe że pliki z OiM będą działały w zwykłym M&B. Wtedy byłaby to kompromitacja z ich strony oraz bardzo możliwe że ktoś anonimowy spakowałby to i udostępnił jako moda. Jeszcze inną sprawą byłoby gdyby jakiś modder naprawił to z czym oni widać mają problemy.

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:29:37 »
    ostatnio wrzuciłem do oim The eagle and radiant cross, i działo ze starymi sejwami, i nadpisałem sejwa który w normalnym m&B nie jest już kompatybilny, wiec tak łątwo z odpaleniem OIM na M&B by nie było.

NO to chłopaki z "PICZ" sporo tracją bo  sarmackie mody mogły nakłonić kogoś  do kupienia tego (no ja się złapałem) a tu lipa.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 22, 2010, 16:31:29 »
    Witam, mam taki problem. A właściwie to kilka problemów. Po pierwsze: otrzymałem misję "Potop", w dzienniku pisze, żebym zgłosił się do Zagłoby. Chcę z nim pogadać, a on mówi, że nie ma czasu. Kiedy będę mógł z nim pogadać i go wziąć do drużyny? To jakiś bug? Po drugie: rekrutacja. Czytałem trochę w innych tematach, ale nadal nie jestem pewien. Da się w końcu rekrutować w wioskach, czy to bug gry? Jesli tak, to kiedy będę mógł rekrutować? Czy wy też macie coś takiego, że nie możecie w polu "imię" wpisywać polskich znaków? Wyskakują wtedy jakieś inne znaki. Chcę, wiedzieć, czy tak już jest, czy tylko ja tak mam. Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2010, 16:34:50 wysłana przez Andre »

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 22, 2010, 23:36:20 »
    Przed rozmową z Zagłoba powinines najpierw pogadac z jakims szlachcicem - zdaje sie spytac go jak mozesz pomoc Rzeczpospolitej. Wtedy jest bardziej rozmowny.
    Na temat rekrutacji różne opinie sie pojawiały- jedni mogli, drudzy nie (tak jak ja), ktos pisał ze wioska musi Cię lubić (poziom akceptacji 70). Ostatnia opcje tez sprawdziłem- nie moge rekrutować. Wyglada na to ze albo nowy patch wyeliminował ta opcję albo gra po prostu robi w tym względzie co chce.
    Jeśli chodzi o imie to bez problemu wpisałem tam ' Ł '

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 23, 2010, 17:01:16 »
    Wszystkie problemy już rozwiązane, jednak nadal nie mogę rekrutować, zostając już pełnoprawnym wasalem i szlachcicem, dostałem też Warszawę jako lenno i nawet pisało, że mogę już rekrutować, jednak nadal nie mogę. To co, w takim razie nie ma sensu grać, czy co? Bo za najemników to ja dziękuję.

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 25, 2010, 23:10:58 »
    A czy ktoś wie czy w najnowszym patchu poprawią zbroje? Chodzi mi głównie o "brak szyi".

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 26, 2010, 08:36:44 »
    Mysle ze jest milion innych rzeczy do poprawienia, prawde mowiac. Na forum CD Projekt jest wątek w którym mozna zgłaszac błedy- pozostaje wierzyc że ktos kompetentny to w ogole czyta. Widziałem ze zgłoszono jakiś błąd z wyglądem rękawic, ale całego wątku nie czytałem bo jest baaaaaaardzo długi - w końcu dotyczy błedów :P

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 26, 2010, 20:32:28 »
    Jeżeli chodzi o tekstury i modele, to ja przede wszystkim poprawiłbym "sztywne rękawice", odcień "Zbroi huzara" (ten bez skrzydeł), ponieważ jest lekko ciemniejsza niż "Pancerz husarski" (ten ze skrzydłami), przez co nie komponuje się z hełmem, oraz oczywiście "odchudził" tą zbroję bo jest zbyt napakowana i nawet szyi nie widać. Poprawiłbym także animację trzymania pistoletu będąc pieszo, gdyż trzyma go jak karabin, ba, nawet z konia strzela jak z karabinu (w sensie z lewej strony, powinien z prawej).

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #223 dnia: Marca 06, 2010, 18:30:26 »
    Ja bym raczej zwiększył zaludnienie wsi i miast, a także gęstość zabudowań.
    Poza tym przydałyby się nowe modele wieśniaków i mieszczan z racji tego że wyglądają tak samo jak w native co zdecydowanie psuje klimat gry.
    Pustki w miastach aż rażą w oczy ...

Offline dnrs1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Marca 06, 2010, 20:38:28 »
    Cześć ,mam pewien problem.A mianowicie jak mogę zostać marszałkiem ?(u króla i u innych lordów mam stosunki 50+ , z Rzeczpospolita 100 , sława 200+ , szacunek 30) Czy może to być spowodowane nieukończeniem misji "podbój Warszawy"? I jeszcze ani razu nie spotkałem się z wyborami na marszałka jak miało to miejsce we wcześniejszej wersji
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2010, 20:40:48 wysłana przez dnrs1 »