Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85206 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    M&B: Ogniem i Mieczem
    « dnia: Września 03, 2009, 13:27:14 »
    http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=48094

Czy ktoś może mi powiedzieć, o co tu chodzi? To jest osobny "pomysł" deweloperów, czy tez ma jakieś powiązania z modem "With Fire and Sword"?
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2009, 15:04:27 wysłana przez Daedalus »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem ?????
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2009, 13:42:09 »
    Jestem totalnie zdziwiony :O Nie wiem o co chodzi...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2009, 13:42:56 »
    Jeżeli to prawda, to chłopaki robią moda na ogromną skalę, może dlaczego taka cisza na forum....
    Oby im się udało tego dokonać:)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Mount & Blade: Ogniem i Mieczem
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 03, 2009, 13:59:34 »
    Zapewne oglądaliście Trailer?
    http://www.youtube.com/watch?v=UUbvxqRpebM

Wg mnie to będzie osobna produkcja, a czy lepsza niż mod? - Czas pokaże. Na podstawie trailera nie widać nic szczególnego, żadnych nowinek z wyjątkiem modeli i obiektów. Jestem jeszcze ciekaw ile zażyczy sobie z to "cudo" CD-Projekt...
    BTW Wyczytałem, że owa gra ma się pojawić w 4 krajach: w Polsce, Ukrainie, Rosji i Czechach.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 14:01:49 wysłana przez NIFN »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 03, 2009, 17:07:52 »
    Niestety nie jest to dzieło Tula, z jednego prostego powodu, napisali by o tym że autorem jest "jeden z zapalonych graczy" a nie jakieś Rosyjskie czy tam Ukraińskie studio.

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 03, 2009, 17:14:10 »
    wg mnie MOD będzie lepszy!

101st.eu Zapraszamy!

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 03, 2009, 17:22:55 »
    Jestem chyba jedną z ostatnich osób, która się o tym dowiaduje. Jakiś czas temu koleś z Cdprojektu pytał się mnie o premierę wfasa w związku z bliżej nieokreślonym czymś. Chyba chciał, żeby to wyszło przed moim modem.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 03, 2009, 17:26:19 »
    Pfff, tak jak myślałem. Widać, że trochę sobie w kulki polecieli i nie postąpili fair w stosunku do Tula. Trochę z tym podpadli, bo na miejscu Tula czułbym się co najmniej zirytowany.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 03, 2009, 18:16:34 »
    tul a czy masz jakiś kontakt z CD-Projekt? Jeśli tak to spróbuj może porozmawiać z nimi łagodnie? Może się okaże (Choć wątpię) że zarobisz jeszcze na swoim modzie :-) A jeśli nie to wg. mnie to forum powinno zbojkotować tamtą produkcję i rozgłosić sprawę, dla mnie to zwykłe chamstwo.
    Sława!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 03, 2009, 18:22:48 »
    No cóż... Pomysł na pewno trafiony jak na Europę Środkowo-Wschodnią. Dziwi mnie dlaczego w ogóle nie chcieli podejmować żadnej współpracy z tulem. I jeszcze te podchody, kiedy mod zostanie ukończony... Chamskie to, po prostu.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 03, 2009, 18:46:07 »
    W gruncie rzeczy to nie wiem czy tak bardzo tamci zawinili. Przecież nikt nie ma monopolu na tworzenie modów o danej tematyce. Podeprę się tu przykładem jakim jest LOTR i Ak Elâ. Mody na podstawie tej samej powieści a jednak są tworzone jednocześnie. Niech wygra zdrowa konkurencja co lepsze w to gracze będą grali. Chociaż samo podpytywanie o termin ukończenia moda jest już lekko niestosownym zagraniem. Mi osobiście bardziej podobają się screeny Tul-a niż zapowiedź CDProjekt, ale jak projekt CDProjekt wyjdzie wcześniej i będzie tani to na pewno się skuszę na zakup bądź miejmy nadzieję darmowy dodatek ;P

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 03, 2009, 18:55:58 »
    Jak darmowe i wyjdzie przed naszym WFAS to się skusze na czas oczekiwania ale jeśli wyjdzie po WFAS to nie tknę nawet jakby mi zapłacili.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 03, 2009, 18:58:20 »
     Po prostu M&B komercjalizuję się i tyle.I czeka, to każdą grę, która według nich ma "potencjał do robienia kasy".  

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 03, 2009, 18:58:31 »
    Po części masz rację Guts, ale zauważ, że sama nazwa "With Fire and Sword", czy też "Ogniem i Mieczem" od ponad 3 lat zarezerwowana jest na moda Tula (i innych, którzy przyczynili się do jego powstawania), nagle wpada gościu z CD-Projekt, pyta się:
    -Jak tam prace nad modem?
    -Jeszcze z pół roku zejdzie, mam nadzieję.
    -Aha, ok...
    W tym momencie owy "gościu" biegnie do studia i zapowiada grę opartą na tym silniku o nazwie "With Fire and Sword"...
    Wg. mnie, jak i wielu ludzie z CD Projekt postąpili źle. Wiedzieli, że powstaje taki dodatek, w końcu sami chyba o tym wspominali w jakiejś zapowiedzi... teraz zapewne zastrzegą sobie nazwę, przypiszą sobie wszystkie zasługi - pomysły itp i Tul będzie zmuszony zmienić nazwę swojego moda, czego bym ja, jak i wielu użytkowników tego forum i nie tylko nie chciał.

Więc jeśli CDP zacznie się burzyć o prawa autorskie itp, postawie się za Tulem.

Pozdrawiam!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 03, 2009, 19:02:51 »
    Idźcie w cholerę z tym CDP. Odbierają użytkownikowi część motywacji. W dodatku niby mają przejąć tytuł, a to jest totalnie nie fair, w stosunku do 3 letniego projektu. Ja, na miejscu Tula, nieźle bym opier... niczył tych gości z CDP, a potem dowiedział się co i jak. Co jak co, ale nazwę mogli dać inną, ich by to wiele nie kosztowało.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/