chcesz to mogę im jakąś zbroję dodać (chociaż tak w sumie.. troop editor to bardzo prosty program.. wiesz co mam na myśli? :))
Wiem, wiem ale moje umiejętności modowania są zerowe chociaż próbowałem. Nie mam po prostu talentu. No ale cóż. Nie można być doskonały. |Patrz na sam spód posta|
Lance posiada każdy husarz tylko już nie każdy ich używa ;) Skrzydeł natomiast nie ma bo modeli robić nie potrafię.
Hmm... A jakby dać Lancę jako pierwszą broń? Ale wtedy chyba tylko ich husaria by używała(W sensie że nie zmieniała by na inną broń) więc odpada... Co do skrzydeł to trzeba czekać na jakiegoś życzliwego modera lub na chwilę gdy ludzie z WFaS udostępnią swoje pliki...
[Poczekaj na Ogniem i mieczem :P
Wg. Ostatnich informacji o tym modzie to padł już chyba trzeci raz. No ale historia się powtarza i może reaktywują. Wtedy wyjdzie za parę miesięcy :) Ciągle mam nadzieję że w końcu wyjdzie...
Trochę nie na temat ale jeśli już o Szwecji... Co sądzicie o przerobieniu Laurianów na Szwedów
Lauria to już jest taka jakby Szwecja z książki OiM. Pikinierzy, Rajtaria no i standardowa piechota... Tylko nie te barwy :)
Wniosek końcowy. Czekać na Wfas posilając się tym oto pięknym mini-modkiem i jego, mam nadzieję która daje mi w/w cytat, kontynuacją! Oczywiście kiedy pospolite ruszenie się ubierze :)
Chyba jednak załatam swoją kolejną wadę i nauczę się grzebać w plikach. Coś tam może się nauczę...
EDIT:
Jakoś mi sie nie spodobał ten minimod :(
Mogli by zrobić nową mape i jakieś nowe jednostki albo stare poprawić
bo np. to pospolite ruszenie wygląda jak banda loterów a przecież to byli uzbrojeni chłopi szlachta itp. i dalsze jednostki polski też były do kitu :/
Kwestia ubrania pospolitego ruszenia jest wyjaśniona wyżej. Jak sam napisałeś to jest
mini-mod a nie wieeelka modyfikacja. Zresztą to chyba pierwsza wersja więc nie można liczyć na zmianę mapy i inne poważne zmiany. Ja bym lepszego nie zrobił a sam mod TEARC jest osadzony w realiach gdzieś 17 w. Parę kosmetycznych zmian jak wygląd pospolitego ruszenia i zbrojnych, których brak broni palnej jest dziwny jak na te realia, wystarczy. Dalsze prace nad takim m-m pozwolą chyba na grę w Polsce i jej okolicach w 17 w. Jeśli to w co gramy jest taką betą to możemy się spodziewać b. dobrego modu. A teraz jakie zmiany bym wprowadził.
Bardziej bym widzał Polskę na miejscu Swadii jako otoczoną i zresztą
prawie zgodną z dawną mapką. Czyli:
Północ - Szwedzi
Wschód - Ruś
Zachód - Niemcy
Południe(Najbardziej niezgodne jednostki ale) - Austria
No i Południowy Wschód - Turcja.
Są pewne niezgodności ale.