Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TEARC + Rzeczpospolita  (Przeczytany 51402 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: TEARC + Rzeczpospolita
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 28, 2009, 11:51:43 »
    Kilka postów czytam już o jakimś troop editorze ( czy jakoś tak ) Ale ja go
    (click to show/hide)
    niewidze :/ trzeba go ściągnąć czy co ??
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Korczak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 28, 2009, 11:56:04 »
    Kilka postów czytam już o jakimś troop editorze ( czy jakoś tak ) Ale ja go
    (click to show/hide)
    niewidze :/ trzeba go ściągnąć czy co ??

Raczej nie. Po prostu w Troop Ediotrze można zmienić gołą szlachtę na ubraną itp. W następnej wersji szlachta powinna być ubrana a że
    Daj se spokój, kończę już drugą wersję (dnia jutrzejszego jadę nad jezioro więc najpóźniej będzie w sobotę..)  ;P tylko pewien dylemat mam - co z Lion Thronem? Zostawić? Zmienić na Ruskich? Italię? A może Anglię?
    Mroczny Pieróg już niedługo wyda 2 wersję nie musisz. Oczywiście jak nie będzie Ci się podobało uzbrojenie poszczególnych jednostek to prosto możesz je zmienić.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2009, 11:58:16 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 28, 2009, 12:52:44 »
    Może to ta wersja? Czekamy na nizyna...
    Z modem jest tak: (chyba) dwa lata temu, kiedy nie było wersji M&B 1.0, wszyscy zagrywali się niedawno wydanym, pięknym, wykorzystującym shadery M&B 0.960. Był sobie taki pan, D'Sprail, który postanowił zrobić moda, naśladującego legendarne Dukes&Mercenaries czyli coraz lżejsze zbroje, broń palna itp. Wydano więc mod: The Eagle and the Radiant Cross: Chapter one (rozdział pierwszy). Chyba nie muszę pisać, że ten mod stał się jednym z najpopularniejszych modyfikacji ever, przesłaniającym nawet mit TLD. Po wyjściu pełnej wesji gry D'Sprail reaktywował zespół i stworzył Chapter two. Zmiany były całkiem duże, zostały dodane nowe bronie i unikaty (broń nieużywana przez nikogo, o wielkiej sile, większość wykonana przez niejakiego Nikifora, cesarza jednej ze starych frakcji), zmienił większość fakcji: rozpadła się Monarchia Dualistyczna, unia Vaegirów, Nirdamczyków i kilku grup etnicznych i na jej miejsce przyszedł Carat Vaegirów. Khergici zostali doszczętnie zniszczeni podczas ich szturmu na ziemie Lwiego Tronu, a stepy zagarnięte przez jednego z ich dawnych wasali, Ormeli, którzy utworzyli Imperium Ormelińskie. Cesarstwo Elizjańskie podupadło z powodu wielu nowych, pacyfistycznych wyznań, które wkradły się w szeregi żołnierzy. Elis, główne miasto imperium zostało zajęte przez Swadian, ale do gry wszedł nowy gracz, silni wyznawcy Filharna, którzy przejęli ziemie Elizjan (drogą dyplomatyczną, pomogło odbić Elis, a Nikifor, dawny cesarz przekazał panowanie Papieżowi Cheynikowi, chociaż władze praktycznie sprawuje najwyższy generał papieski zwany pierwszą Devą.) i utworzyli tam swoje państwo odpierając Khergicki atak, od razu niszcząc całą armię. Swadia, Laurianie i Stan Imperialny pozostali praktycznie bez zmian, lekko zmieniły się jednostki i używana broń, chociaż w przypadku Laurii malutko zwiększyła się ilość włości. 0.96 to na razie najnowsza wersja Rozdziału drugiego, a mi chodzi o Chapter one,  na wersję M&B 0.903.
    Link: ( nie wiem czy działa, bo jest stary jak świat) http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=568

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 28, 2009, 13:00:35 »
    A więc to tak brzmi historia chapter one i chapter two moda. No fajnie, tylko to właśnie jest ten link co ja wczoraj ściągnąłem, to jest ta sama wersja co mam obecnie na kompie. Mi chodzi o tą starszą wersje moda na starszą wersje gry. Bo mi o tych husarzy chodzi co Nizyn napisał "Jeżeli mnie nie okłamano to po ziemiach Vaegirów krążą husarze.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 28, 2009, 15:24:42 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=808.0
     Recenzja C1 (chapter one)
    I na dokładkę:
    Unikalne oddziały
    Spotkać można m.in. husarię na terytorium Dual Monarchy, Świętą Inkwizycję, czy kompanię Deathbringerów (nawiązanie do Warhammer: Dark Omen, jak najbardziej :) ) na terenie Swadii. Takich unikalnych oddziałów jest wiele. Można je zaatakować (pojawiają się w nowym miejscu po zabiciu) lub próbować ich przekonać, aby podążali za nami (niezbędnym jest posiadanie wielu punktów sławy). W modzie zmieniono wygląd również Manhunterów, którzy wyglądają teraz bardziej "renesansowo", dodatkowo wyposażono ich w wielkie buławy i młoty.
    Jak to nieprawda, to zabijmy pana Cavalete.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 28, 2009, 15:34:50 »
    Kurde no, jaki pech. Co prawda jest tam link na starszą wersję, ale link do ściągnięcia mi nie chodzi, wam też?

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 30, 2009, 17:44:48 »
    Nowa wersja!

Pliki do podmiany:
    http://www.megaupload.com/?d=RZ8RKCBV

Cały plik (dla tych co poprzedniej nie ściągali):
    http://www.megaupload.com/?d=RMP4Y16W

Do poprawnego działania wymagana ANGIELSKA wersja gry!

Podziękowania dla Korczaka za beta testy :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 17:47:46 wysłana przez Mroczny Pieróg »

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 30, 2009, 18:01:14 »
    Jedno pytanie co daje ta nowa wersja ???
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 30, 2009, 18:41:06 »
    Hehe :D
    - Nazwy miast zamków i wiosek zmienione
    - Lordów i królów też
    - Zmienione nazwy państw (Anglia, Szwecja, Święte Cesarstwo Rzymskie, Imperium Ottomańskie i Królestwo Prus)
    - Poprawiona RON
    - Nowe jednostki u Anglii (Dawne Lion Throne)
    - Nowe jednostki u Szwecji (Dawne Laurian Kingdom)
    - U Pozostałych trzech drobne poprawki
    - Nowe kolorki państw na mapie
    - Duże oddziały kozackie zamiast looterów
    - Ubrane pospolite ruszenie
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2009, 13:22:45 wysłana przez Mroczny Pieróg »

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:23:36 »
    A poprawili Husarie tzn czy maja skrzydełka ??

Aham aham Oprócz 1 zdania nic nie zrozumiałem
    Takie tam zmnienianie nazw to jest do kitu .... :/
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 21:16:09 wysłana przez matizz »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:57:54 »
     Plikami tekstowymi? A kysz! Żeby miały skrzydełka, trza sobje pierw wótke na udwage. Pote, w łingsie do madelu zbraji dodac skrzydłe i jeszcze pote pomalawać lup znaleźć tkaom teksru... tekustr... No! Tych, ło! I potem zapisać i masz skrzydelkje! Czylje, łot śniadanja de łobjadu powinno być. BTW, Ormeli mają fajnego lorda. Ali Baba xD I czemu ja, wielki pan, hospodyn Vaegirskich ziem, Nizyn (nie)Groźny nie jestem lordem? (Tak, wiem, że mogę to zmienić w TE, ale... inni nie będą tego mieli! PIRÓÓÓÓÓÓÓÓG!)
    PS. Na prawdę fajny modzik. A nawet miodzik ;p

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 01, 2009, 08:03:35 »
    Czy pospolite ruszenie dostało jakieś ciuchy?Kiedy ukaże się finalna wersja?
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 06, 2009, 16:50:54 »
    A na jaką wersje jest TEARTC Chapter Two?Ludzie nie zadawajcie takich pytań ... Co do takiego mini-modzika to jest ładniutki tylko pasowało by troszkę nowych modeli, umowy z autorem i kto wie może taki mini mod stał by się częścią nowego Teartc?

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 07, 2009, 06:52:50 »
    Grał już ktoś w ten mod?? Bo nie wiem czy sciągac
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 07, 2009, 11:41:18 »
    Warto. Nie oczekuj ideału - niestety nie ma nowych modeli ani tekstur ale trzeba rozumieć, że jak sam autor twierdzi to tylko urozmaicenie a nie pełnoprawny mod. Uważam, że jaknajbardziej warto ściągnąć - dzięki temu modowi wróciłem do TEARCa ;]