Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TEARC + Rzeczpospolita  (Przeczytany 51406 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Korczak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: TEARC + Rzeczpospolita
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:42:44 »
    Primo: Po primo jest secundo :)
    Secundo: Ze starej wersji moda? To w starym TEARC jest husaria? Nie orientuję się w temacie ale z tego co napisałeś taki wychodzi wniosek... No i pozostaje pytania: Jak to zrobić?

Pozdrawiam
    Korczak...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:48:00 »
    Pierwsze primo: wiem, wiem, ale mój ulubiony bohater seriali, Ferdynand K. tak mówi, więc nie wypada mi też tego nie robić ;)
    Drugie primo: Ściągnij sobie pierwszego TEatRC na wersję 0.9coś, tam, o ile mnie nie okłamano, na terytoriach Vaegirów krążą husarze.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:57:25 »
    Drugie primo
    Secundo chłopie secundo!
    PS. Jeżeli ten mod jest robiony za pomocą edytorów to dlaczego trzeba ściągać całego moda około 50 MB jeżeli wystarczyło by zamieścić kilka zmodyfikowanych plików, które by się podmieniało i by było lepiej i mniej by ważyło.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:00:14 »
    Jeśli to prawda to co się martwić? Przecież mamy na forum całe armie wspaniałych moderów którzy na pewno skrócą męki całego mount-bladowskiego społeczeństwa polskiego i portują husarię na v. 1.11. Prawda? :)) A jak nie to czekamy na rusków z moda o siedemnastym wieku czy naszych ludzi z teamu WFaS...

A tak nie na temat: Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić nową jednostkę? Przeszukałem forum i albo jestem ślepy (65%) albo nie ma (35%). Kopiuję np. Zbrojnych*, zmieniam nazwę na kozacy, modyfikuję uzbrojenie** i staty oraz drzewko rozwoju(Czyli robię że piechura można awansować na kozaka( Tak wiem, to nie realne ale to tylko próba)) i wychodzą mi miksy(Cytat był z ponownego uruchomienia nic nie zmieniałem) że
    [/quote]
    Odpaliłem moda po raz 2 jako nową grę a Warszawa i Lwów należą do Cesarstwa Swadniańskiego, Ulm do Niemiec, 2 miasta Khergickie do Polski itp.
    [/quote]
    (A to już po zmianie)
    A w wioskach polskich szkoli się sierżantów Hersleyów, u Cesarstwa strażników jeńców itp...

Co mam robić?

*W pliku troops.
    ** W troop editorze
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:37:54 »

Pierwsze primo*: Czy Mhroczny Phieróg mógłby dać wersję, w której nie trzeba ściągać całego TEATRC, ale tylko pliki tekstowe itp ?
     Drugie primo*: Chcecie zbroje husarska to wyciagnac ja mozna ze starej wersji moda
    Sorry za brak polskich znakow ale cos mi sie zrabalo z klawiatura i pozamienialz mi sie przyciski.

Cały plik jest po
    1.Jakby ktoś chciał sobie zostawić sobie zwykłego TEARCa (np. ja :))
    2.Jakby ktoś chciał rozwijać moda wedle własnych pomysłów ;)

Co do zrąbanej klawiatury to polecam wcisnąć klawisze CTRL SHIFT naraz.
    ah... FERDEK RULEZ!!! :D

Odpaliłem moda po raz 2 jako nową grę a Warszawa i Lwów należą do Cesarstwa Swadniańskiego, Ulm do Niemiec, 2 miasta Khergickie do Polski itp.
    (A to już po zmianie)
    A w wioskach polskich szkoli się sierżantów Hersleyów, u Cesarstwa strażników jeńców itp...

Co mam robić?

*W pliku troops.
    ** W troop editorze

Daj se spokój, kończę już drugą wersję (dnia jutrzejszego jadę nad jezioro więc najpóźniej będzie w sobotę..)  ;P tylko pewien dylemat mam - co z Lion Thronem? Zostawić? Zmienić na Ruskich? Italię? A może Anglię?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:47:47 »
    Anglię.I daj im najlepszych łuczników bo Angielscy byli przecierz najlepsi.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 28, 2009, 00:24:34 »
    Anglia troszkę psuła by klimat, Rzplita i Anglia na jednej mapce. Ale pomysł na Anglię właśnie jest dobry. Wspomniałeś o łucznikach, owszem byli nieźli, być może dzięki swym długim łukom którymi zmasakrowali Francuzów pod Azincourt. Jeżeli zrobisz Anglię w modzie to zrób jednostki łuczników z długimi łukami.

Jeśli to prawda to co się martwić? Przecież mamy na forum całe armie wspaniałych moderów którzy na pewno skrócą męki całego mount-bladowskiego społeczeństwa polskiego i portują husarię na v. 1.11. Prawda? :)) A jak nie to czekamy na rusków z moda o siedemnastym wieku czy naszych ludzi z teamu WFaS...

Ten Ruski mod nazywa się "Epoka Niesnasek" tak dla wiadomości.

Chłopaki sorry że wam tyłek zawracam, ale szukam i szukam i nie mogę znaleźć TEaTRC na starszą wersję. Chodzi mi o tą wersję co napisał Nizyn. Szukałem na TW, ale koleś usuną link do starszej wersji moda. Jest tylko ta najnowsza v96. Jeżeli ktoś wie skąd pobrać byłbym wdzięczny po sto kroć. Szukałem na MBrepository, ale tam też v96.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2009, 01:13:54 wysłana przez Balian »

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 28, 2009, 07:22:36 »
    Kurde nie mam RON tylko Vaegirowie są i jedynie co dodane to Kozacy.Jak zrobić żeby było wszystko zmienione??Pomocy!!
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 28, 2009, 07:47:27 »
    A osunąłeś spolszczenie i inne języki???
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 28, 2009, 07:57:10 »
    Nie,a trzeba?
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 28, 2009, 07:58:37 »
    Jasne ze trzeba.Bylo w 1 poście.
    Jacek Piekara

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 28, 2009, 08:07:16 »
    Dzięki za pomoc.Już działa tylko,że cały czas mam STR NOT FIND co to jest?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 28, 2009, 08:16:30 »
    Nie wiem co to jest ja tego nie mam.
    Jacek Piekara

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 28, 2009, 08:19:14 »
    na wersję 0.9coś
    Jest tylko ta najnowsza v96

Może to ta wersja? Czekamy na nizyna...

Ten Ruski mod nazywa się "Epoka Niesnasek" tak dla wiadomości.

Wiem tylko primo: wyleciało mi z głowy, secundo: nie wszyscy wiedzą jak to się nazywa.

tylko pewien dylemat mam - co z Lion Thronem? Zostawić? Zmienić na Ruskich? Italię? A może Anglię?

Zamienić Swandię na Polskę :)

Daj se spokój, kończę już drugą wersję

A to bawić się nie można? :))
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 28, 2009, 08:19:52 »
    Spoko,ale da się z tym grać i jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc;]