Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TEARC + Rzeczpospolita  (Przeczytany 51407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: TEARC + Rzeczpospolita
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 27, 2009, 10:19:45 »
    Wniosek końcowy: Husaria nie potrzebuje skrzydeł i może wyglądać jak w Medku TW :) Ale zbroje to chyba były karacenowe i oto dowód: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karacena . Może zastąpić karacenę lamelką?

W medku masz husarię z wczesnego średniowiecza - wtedy była lekką formacją konną służącą raczej do pościgów niż walki w zwarciu. Dopiero potem na modłę husarii węgierskiej nasi się przerobili na ciężką konnice.

Offline Korczak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 27, 2009, 11:03:30 »
    Ech. W medku to husaria kładzie, przy dobrym dowodzeniu, mameluków i krzyżaków więc nie zrobili jej jako lekkiej jazdy... I tak lepiej niż w Empire co ma jako broń młoto-lance i dźga tym czymś jak oszczepem, przewraca się o powietrze oraz daje się zmasakrować jednej salwie...  Przerobiłem w Troop Editorze zbroję na lamelkę i całkiem nieźle wygląda. Jeszcze tylko się nauczę robić drzewka i zrobię kozaków :) . Pomęczę się teraz nad zbrojnymi i PR(Pospolitym ruszeniem) i powiem jak wygląda przerobione :)))
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 27, 2009, 11:09:49 »
    co to jest ten medek ?? :D
    Aha , chciałem poznać tylko skrót bo myślałem że to jakiś modzik fajny
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2009, 12:12:52 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 27, 2009, 11:38:42 »
    Inna gra. Pełna nazwa Medieval 2 Total War. W skrócie to jest strategia w średniowiecznej Europie.
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 27, 2009, 11:51:33 »
    Odpalilem moda, zrobilem nowa postac, i wszystko jest tak jak w tearc.......
    Czy ktos cos takiego mial, prosze o pomoc.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 27, 2009, 11:54:56 »
    Ech. W medku to husaria kładzie, przy dobrym dowodzeniu, mameluków i krzyżaków więc nie zrobili jej jako lekkiej jazdy... I tak lepiej niż w Empire co ma jako broń młoto-lance i dźga tym czymś jak oszczepem, przewraca się o powietrze oraz daje się zmasakrować jednej salwie...  Przerobiłem w Troop Editorze zbroję na lamelkę i całkiem nieźle wygląda. Jeszcze tylko się nauczę robić drzewka i zrobię kozaków :) . Pomęczę się teraz nad zbrojnymi i PR(Pospolitym ruszeniem) i powiem jak wygląda przerobione :)))

Wartobyłoby zmienić strzelców: niech lepiej noszą już zwykłe płaszcze futrzanie niż takie lauriańskie zbroje - nieklimatyczne. No i też kwestia broni wielostrzałowej - jak na mój gust to podwójna dubeltówka to max.

To znaczy, że coś zrobiłeś nie tak. Paczkę masz rozpakować do folderu TEATRC i podmienić wszystkie pliki.

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 27, 2009, 12:29:37 »

Ja miałem lepiej:
    Odpaliłem moda po raz 2 jako nową grę a Warszawa i Lwów należą do Cesarstwa Swadniańskiego, Ulm do Niemiec, 2 miasta Khergickie do Polski itp.

Zauważyłem takie bugi w Troop Editorze więc prośba do autora o poprawienie "officialne" :

Pospolite ruszenie ma 2 błędy - Ten z brakiem ubrań oraz taki że, przynajmniej u mnie, PR nie ma zaznaczonego "ranged" czyli oczywiście nie korzysta z broni palnej. Ja u siebie dodałem PR ubranie szlachcica, zmieniłem powtarzalną strzeblę na arkebuz oraz dodałem wszystkie typu szabel co sprawia że oddziały są bardziej zróżnicowane a w rzeczywistości też nie było jednego wzoru szabli..*

Husaria ma nieklimatyczną zbroję i... konia - Zmieniłem obecną zbroję na lamelkę(Chyba zwykłą ale nie jestem pewien) i zmieniłem ciężkozbrojnego konia na huntera. O ile się orientuje to husaria nie miała opancerzonych koni.*

Zbrojni - Zbrojnym jako piechocie dałbym jakąś broń palną oraz zmienił zbroję na jakąś lekką (Def może 40 czy coś koło) najlepiej z materiału. *

To chyba tyle jak coś jeszcze zauważe to napiszę w edicie :)

*Napisałem jakie ja widzę rozwiązanie, nie wszystkim musi się podobać więc proszę nie pisać tekstów typu:
    "A co autor ma się Ciebie słuchać?"
    itp...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2009, 12:32:05 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 27, 2009, 12:48:26 »
    Też walczyła ze skrzydłami.Wydaje mi się ze większość woli husarie walczącą ze skrzydłami niż bez.Husaria bez skrzydeł to tak jak oglądanie meczu bez browara(xD)

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 27, 2009, 13:45:14 »
    No trzeba włączyć wingsa i wziąć skrzydełka na wynos, tylko czy musiałbym zrobić zbroje od razu ze skrzydłami czy będzie je można doczepić do jakiejś zbroi z native bądź z TEaTRC??? Zresztą później pokombinuje, w każdym bąź razie dziś zabieram się za robienie skrzydełek.

PS:Będę się wzorował na pracach ekipy od OiM im Husaria wyszła najfajniej. Jeżeli coś uda mi się zrobić to was poinformuję.

Nie 9 metrową tylko 5.5 metrową, ale napisałem że spróbuję zrobić nie napisałem że zrobię! Jeżeli mi się uda to wrzucę tu wam jakieś screeny i dam linka do ściągnięcia, jeżeli mi się nie uda to próbujcie wy, dla chcącego nic trudnego.

Edit:Ehhh, próbuje i próbuje i wychodzi mi kał niż skrzydła. tzn pióra nie wychodzą takie jak bym chciał i w ogóle jakoś dziwnie, nie wspominając że muszę zrobić do niej zbroje. Cóż proste miecze umiem zrobić jakieś hełmy też, tarcze, ale zbroja husarska +skrzydła mnie przerasta. Taką robotę pozostawmy osobom dobrze obeznanych z wingsem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2009, 16:06:38 wysłana przez Balian »

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 27, 2009, 14:00:57 »
    Had the time come? Acc. Prophecy hussars in M & B, then rise when the advent 2013 years. But it is seriously great news. Will be able to play usarzami! Zrób jeszcze 9-metrową kopię :)

EDIT: Cholera to durne google przetłumaczyło na angielski... Napisałem:
    Czy nadszedł już ten czas? Wg. Przepowiedni husarze w M&B pojawią się w 2013 roku*. Tak na serio to doskonała wiadomość. W końcu będzie można grać usarzami!  Zrób jeszcze 9-metrową kopię :)

*Czyli około miesiąc po końcu świata.

EDIT2:
    dla chcącego nic trudnego.

Edit:Ehhh, próbuje i próbuje i wychodzi mi kał niż skrzydła. tzn pióra nie wychodzą takie jak bym chciał i w ogóle jakoś dziwnie, nie wspominając że muszę zrobić do niej zbroje. Cóż proste miecze umiem zrobić jakieś hełmy też, tarcze, ale zbroja husarska +skrzydła mnie przerasta. Taką robotę pozostawmy osobom dobrze obeznanych z wingsem

:)

Mówiłem że w 2013 wyjdzie husarz :D  Może ogłosić konkurs na zrobienie najlepszego husarza czyli zbroja, buty, hełm, koń (xD), rękawice, szabla, lanca itd. ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2009, 17:07:18 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 27, 2009, 16:54:55 »
    Ale błąd znalazłem :D
    (click to show/hide)

Edit: A możesz dać ss jak ona wygląda ?? :D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2009, 18:37:44 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 27, 2009, 17:34:36 »
    Ale błąd znalazłem :D
    (click to show/hide)

Zmartwię cię Kolumbie, król Jan posiada specjalną zbroję husarską która robi się niewidoczna podczas pobytu na zamkach :( Jednakże w bitwie owszem, jest widoczna. 

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 27, 2009, 19:04:38 »
    Właśnie pobieram moda.Mam nadzieję że się nie zawiodę,w końcu husaria w M&B.
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 27, 2009, 19:48:15 »
    Wszystko ślicznie, naprawdę polecam tego moda w końcu doczekałem się moda w którego będę pogrywał przez wieki.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:19:37 »
     Pierwsze primo*: Czy Mhroczny Phieróg mógłby dać wersję, w której nie trzeba ściągać całego TEATRC, ale tylko pliki tekstowe itp ?
     Drugie primo*: Chcecie zbroje husarska to wyciagnac ja mozna ze starej wersji moda
    Sorry za brak polskich znakow ale cos mi sie zrabalo z klawiatura i pozamienialz mi sie przyciski.