Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182594 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #150 dnia: Lipca 26, 2009, 16:23:47 »
    Mam pytanie. Czy grał ktoś w te dwa dodatki do Morrowinda? Bo mam pewien "problem". Irytuje mnie zachowanie przywołanych stworzeń. Czekają aż potwory mnie zaatakują a dopiero wtedy same ruszają się z miejsca, czy w dodatkach zostało to poprawione?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Lipca 26, 2009, 16:34:25 »
    Grałem w oba dodatki, ale szczerze mówiąc nie potrafię ci pomóc. Nigdy nie korzystałem z takich czarów czy zwojów, zawsze sam walczyłem i walczę, ale wydaje mi się z moich obserwacji, że to reguła. Przeciwnicy w końcu też przywołują stworki dopiero gdy wejdą z nami w kontakt. Jak cię irytuje to nie korzystaj z tego. Tak bardzo to nie wpływa na rozgrywkę. Poszukaj na forum A.W. ale wątpię aby wyszła do tego jakaś poprawka czy minimod.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Lipca 26, 2009, 16:51:21 »
    O nie powiedziałbym! Jak przeciwnicy przywoływali potworki to te same mnie atakowały ;x
    Wkurza mnie to dlatego że nie mogę zrobić dobrego użytku z Atronacha lodu/ognia/grzmotu ;/

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 03, 2009, 21:42:56 »
    No dobra, parę trików w TES III Construction Set:

1. Na dole jednej z list (bodajże tej początkowej) jest obiekt "ustalam swoje współczynniki". Stawiamy ten kocioł w łatwo dostępnym miejscu, podchodzimy do niego w grze i aktywujemy. Nasze współczynniki ustawią się na pewnym (bardzo wysokim!) poziomie, a za każdym razem gdy się go aktywuje dostaje się trochę sprzętu.

2. Najlepsze możliwe do ustawienia obrażenia przy jednym ciosie (nie licząc efektów magicznych, które nie mają ograniczeń) to 255. Jeśli wpisze się więcej, redukuje do jeszcze mniejszej liczby.

3. Przepis na "uzależniający" przedmiot:
    -Nadać wybranemu przedmiotowi wysoką premię do zdrowia (np. 10k)
    -Założyć go.
    - Otrzymać dmg wyższe niż standardowa ilość życia
    GRATULUJĘ! Nie możesz się uleczać, a jeśli zdejmiesz ten przedmiot- umrzesz.

Offline majka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 04, 2009, 19:29:06 »
    Dla mnie zarówno Morrowind jak i trochę bardziej casualowy, Oblivion są grami na prawdę ciekawymi i nie jedną godzinkę spędziłam na graniu w nie, ale i tak wzorem (niedoścignionym) są stare gry z BioWare z Baldurs Gate I i II oraz Planescape Torment na czele. Nigdy nie powstały już od tamtego czasu tak wciągające i "pełne" gry jak wymienione tytuły, ale może jeszcze powstaną? Przecież zbliża się wielkimi krokami Dragon Age...zobaczymy co z tego wyjdzie...

"When we talk to god, it's prayer. When god talks to us, it's schizophrenia."
                                                                                                  -Lily Tomlin

"By the year 2000, we will, I hope, raise our children to believe in human potential, not God."
                                                                                                  -Gloria Steinam

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 04, 2009, 22:50:41 »
    Być może niektórzy niewiedzą... Ale teraz informacja dla fanów TES... TES II Daggerfall jest teraz dostępny za darmo. Czyli można legalnie ściągnąć go sobie bez wyrzutów sumienia ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 05, 2009, 12:53:37 »
    Mam pytanie do ludzi, którzy lubili/lubią się "szlajać" po ruinach ayelidów w Oblivionie. Lokalizacja to ruiny RIELLE, 2 poziom. Jest tam ściana, w której są wydrążone głębokie nisze, jedna nad drógą. W najniższej, na samym jej końcu znajduje się mieczyk "arce lango", który jest wytworem kultury ayelidów [czy jak im tam]. Pytanie: jak się do niego dostać? Normalnie nie można go wyciągnąć, a jak używam zwoju z czarem telekineza to nic się nie dzieje. Proszę o podpowiedź i pomoc w tej sprawie.

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 05, 2009, 17:03:10 »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 05, 2009, 17:21:31 »
    No fajnie tylko to nic nie tłumaczy. Przeczytaj mój post jeszcze raz i odpowiedz na pytanie jak dostać ten przedmiot, jesli wiesz...

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 05, 2009, 17:29:58 »
    Uważam, że tego miecza nie można wziąć skoro nie ma o nim wzmianki na UESPwiki.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 05, 2009, 17:34:05 »
    Czyli jest to coś w stylu nie wykorzystanego questu lub handlowca, ewentualnie jakiś bug. W takim razie to zostawię na jakiś czas, ale jeszcze tam wróce. Najwyżej ukradnę to Umbacano jeśli ma. Dzięki.

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 05, 2009, 18:33:53 »
    Spytaj na Afu ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 20, 2009, 19:46:59 »
    Mam tego dreughowego kinga co wspominałem
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    bydle jedno, oprócz dreughowego wosku został z niego hełm "czaszka dreughowego króla"

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 20, 2009, 19:56:18 »
    Mam problema z jednym pluginem Lord of dragons(PL) do Morrka. Nie chce mi się pisać o co w nim chodzi, więc daję cytat z tematu w którym już do zrobiłem ;p

Kiedy drugi raz rozmawiam z Dremorą w mieście Balmora i chcę iść walczyć ze smoczym lordem czy czymś tam wyświetla mi się takie coś: (nie mogę dać screena to dam tekst błędu)

"Action animation problem with "zz_dremorarider00(...)00" this actor has no animation class.
    Potem gra wychodzi do windy.

Co robić? Gram na dodatku tribunal, bez bloodmoon'a ;p

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 21, 2009, 00:37:49 »
    A nie potrzebuje on innego moda, Blooda? A może spróbuj przeinstalować moda i będzie git, mi nie działało better bodies 2.0 itp. reinstalowałem i działa :). A co do tego przyzwanej kreatury, jak ją przywołasz to musisz zaatakować, nie ma innej opcji(przynajmniej ja muszę zaatakować po przywołaniu).