Oj, to kolega chyba nie grał wiele na patchu 1.5. Teraz aby wbić 100 kowalstwa trzeba wykuć minimum 1000 sztyletów. Sam sprawdzałem, mając 20 w kowalstwie dopiero po wykuciu 10 sztyletu wzrosło o 1 punkcik. Także jak widać sporo osłabili to.
A co do przepakowania - wszystkim, którzy uważają Skyrim za zbyt łatwy na poziomie mistrzowskim polecam moda Deadly Dragons - w najnowszej wersji dodana jest opcja zmiany ogólnych parametrów przeciwników.
Wygląda to w ten sposób, że otwierasz konsolę klawiszem ~ [lub idziesz do Białej Grani - tam na jednym z balkonów w środku głównej sali znajdziesz kapliczkę, jednak mimo wszystko lepsza konsola dzięki możliwości zmiany w każdym momencie gry] i wpisujesz komendę, po czym zamykasz konsolę. Po dwóch sekundach powinna pojawić się specjalna tabelka, w której można zmienić opcję pancerza, hp oraz dwóch ataków [paszczami lub oddechem] smoków - Możesz ustawić sobie nawet wartość 500% większą od tej z poziomu mistrzowskiego, więc robi się naprawdę trudno. Oprócz tego ustawienia pancerza, hp i ataku dla potworów a także pancerza, hp, staminy, many oraz ataku dla humanoidów. Naprawdę utrudnia grę, i nawet wysokopoziomowa postać ma problemy z trollem [mam ponad 450 punktów życia i 400 punktów staminy głównie dzięki zaklinaniu i 600 punktów pancerza dzięki kowalstwu, a i tak mnie zabija po 4 ciosach].
@Glaedr:
Wiem, że to będzie durne pytanie, ale...
Czy gdy wybierzesz rasę i naciśniesz myszką na ten pasek który wskazuje dalsze opcje kreowania postaci to coś się dzieje?