Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 183183 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #450 dnia: Grudnia 07, 2011, 22:03:39 »
    troche info:

Mikołajki

(click to show/hide)

Skyrim na PS3 Szybko nie pozbędzie się błędów
    (click to show/hide)

Nowy Patch !
    (click to show/hide)

PS: wszystkie informacje znajdziecie tu : http://www.skyrim.pl/
    Zachęcam do czytania Lore TES'a :D ( Historii o swiecie Elder Srolls)
    Retarded are everywhere

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #451 dnia: Grudnia 08, 2011, 13:33:01 »
    W przyszłym tygodniu firma planuje zaś wypuszczenie łatki pozwalającej grze na wykorzystywanie 4 GB pamięci RAM.

Padłem ze śmiechu. xD W ogóle wszystkie poprawiane błędy są z tych, do których wstyd się przyznać i właśnie dlatego nie kupuję (prócz drobnych wyjątków - np. Battlefield 3) gier w czasie premiery bo nie lubię płacić ponad 100 zł za jakieś gówno w fazie beta.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #452 dnia: Grudnia 08, 2011, 14:55:51 »
    Padłem ze śmiechu. xD W ogóle wszystkie poprawiane błędy są z tych, do których wstyd się przyznać i właśnie dlatego nie kupuję (prócz drobnych wyjątków - np. Battlefield 3) gier w czasie premiery bo nie lubię płacić ponad 100 zł za jakieś gówno w fazie beta.

Tak, tylko że z tym bajerem to wcześniej ktoś na to wpadł z community i zrobił obejście... Pewnie zrobią to samo - ale "oficjalnie"

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #453 dnia: Grudnia 08, 2011, 17:25:34 »
    Moim zdaniem przesadzasz. Rozpisujecie się tak nad tymi błędami a ja mam na wszystkich postaciach jeż pewnie z 70h gry a jedyny poważny bug jakiego miałem to zacięty npc w głównym wątku. Rozwiązanie było diabelnie trudne... Musiałem kilkakrotnie kliknąć na nim "E" i postać się odcięła... Jestem bardziej niż zadowolony z zakupu a jeszcze bardziej się cieszę, że mam wersje eng;]. Jak posłuchałem np. polskich wersji piosenek u bardów na yt to się załamałem... W eng wersji te nuty brzmią naprawdę fajnie i klimatycznie a w polskiej wersji "zaśpiewane" są oczywiście jak kościołowe przyśpiewki...

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Grudnia 11, 2011, 02:31:02 »
    Niedawno zrobiłem pure warriora i mam problem. Jak walczyć ze smokami w mieście? Smoki w miastach nie lądują na ziemi tylko na budynkach :/. Dla maga i łucznika to żaden problem ale wojownikiem raczej na dach nie wskoczę, żeby dosięgnąć smoka toporem...

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Grudnia 11, 2011, 07:10:58 »
    Opowiedz mu taki dowcip zeby padl na glebe ze smiechu.Odpowiednie ksiegi potrafia duzo zdzialac:) Powodzenia zycze.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #456 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:43:09 »
    Jest taki specjalny krzyk... bywałeś może u Siwobrodych? ;d

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Grudnia 11, 2011, 13:24:40 »
    Niedawno zrobiłem pure warriora i mam problem. Jak walczyć ze smokami w mieście? Smoki w miastach nie lądują na ziemi tylko na budynkach :/. Dla maga i łucznika to żaden problem ale wojownikiem raczej na dach nie wskoczę, żeby dosięgnąć smoka toporem...

Po 1 jezeli nie grasz magiem to zawsze skilluj łuk obojetnie czy grasz shieldem czy 2h .
    Po 2  Musisz oddalic się od miasta gdzieś aby byla polana, wtedy smok bedzie sobie lądowac.
    Retarded are everywhere

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Grudnia 11, 2011, 13:34:53 »
    Jest taki specjalny krzyk... bywałeś może u Siwobrodych? ;d
    (click to show/hide)

Po 1 jezeli nie grasz magiem to zawsze skilluj łuk obojetnie czy grasz shieldem czy 2h .
    Po 2  Musisz oddalic się od miasta gdzieś aby byla polana, wtedy smok bedzie sobie lądowac.
    1. Trochę wkurzające takie rozwiązanie;/. Wojownik powinien móc walczyć jak na wojownika przystało.
    2. A czy smok pójdzie za mną z miasta O_o? Chodzi mi o takie z wczytywaniem np Markart czy Białą Grań. Po za tym smok przeważnie tłucze się ze strażą a bez łuku nie wkurzę go na tyle żeby zaczął ścigać mnie ;[

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Grudnia 11, 2011, 17:06:35 »
    no to patrz i sie ciesz ze to staz zabija smoka a ty zbierasz smocza dusze :D
    Retarded are everywhere

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Grudnia 11, 2011, 17:26:35 »
    no to patrz i sie ciesz ze to staz zabija smoka a ty zbierasz smocza dusze :D
    Gorzej jak smok zabija straż, ludzi i dzieci, a ty bezradny chowasz się pod dachem żeby przypadkiem nie zabiił ciebie :)
    A tak serio strażnicy mają problem ze smokami lądującymi na dachach, a z łuków go trafić nie mogą ciamajdy....
    I wtedy wkracza mój nord waląc naście fireballsów, a gdy smok klapnie na rynku, kończąc go czystym pchnięciem ;P

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:51:54 »
    Kowalstwo w tej grze to jakaś pomyłka... Gdy wcześniej grałem na mistrzu elfem skrytobójcą bez rozwijania kowalstwa gra była wymagająca. Z przyjemnością przeszukiwałem jaskinie i ruiny w nadziei, że znajdę nowy, lepszy sprzęt. Grałem ze znaleźnym sprzętem i zaklinaniem na 60 poziomie i gra była świetna. Jeśli nie udało mi się zabić przeciwnika z zaskoczenia to byłem w prawdziwych tarapatach;].
    A teraz...??? Kowalstwo na 100, zaklinanie na 70 i na 20lvl bliżej mi do boga niż do wojownika;/. Grając na mistrzu jestem nietykalny i wszystko pada od byle machnięcia mieczem;/.
    Jeśli ktoś dopiero zaczyna grę w skyrim to mam małą radę;]
    OLEJ ZAKLINANIE I KOWALSTWO!!! NIE PSUJ SOBIE GRY!!!

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #462 dnia: Grudnia 11, 2011, 19:23:54 »
    20lvl i kowalstwo na 100? No to faktycznie zniszczyłeś sobie grę. Kowalstwo powinno się rozwijać wraz z rozwojem postaci, a nie na samym początku wbić na 100 i narzekać, że w deadrycznej zbroi nikt nie może cię zabić... Ja mam ponad 30 poziom i kowalstwo bodajże na 72. Nie jest specjalnie trudno, ale gra nadal sprawia przyjemność, bo nie raz silniejsi wrogowie potrafią nieźle przyłożyć.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Grudnia 11, 2011, 20:57:54 »
    Nie bierz wszystkiego tak dosłownie;]. Ten 20lvl rzuciłem raczej orientacyjnie bo nie pamiętam jaki mam dokładnie. Grając magiem czy skrytobójcą zawsze poświęcałem trochę czasu na skillowanie i jakoś nie psuło to rozgrywki. Nawet gdy dobiłem 90-100 poziom zniszczenia to nie zmieniałem się w półboga i zdarzało mi się zginąć. Moim zdaniem możliwości kowalstwa są mocno przegięte.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #464 dnia: Grudnia 11, 2011, 21:07:05 »
    To zes naprawde sporo czasu na to poswiecil.

Ja raz na jakis czas, kiedy sie uzbiera juz dostatecznie duzo zlomu (chowam go w Wietrznym Domku) to zakladam fartuch kowala i biore sie do kucia, ale nastawionego na zysk, a wiec najdrozsze rzeczy. Potem jeszcze zabieram to do mojej komnaty w Akademii i zaklinam je czym tam moge. Zysku z tego troche i skill tez sie rozwija. Na 31 poziomie mam kowalstwo jakos na 60 a zaklinanie na 50.

I mimo, ze moj sprzet, ktory obecnie posiadam, bardzo mnie zadawala to wciaz z przyjemnoscia przeszukuje jaskinie. Oprocz przyjemnosci plynacej z samego walesania sie, wciaz znajduje przedmioty na sprzedaz. Zebranie 25 000 na posiadlosc w Samotni wymaga troche pracy ;p