Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288536 razy)

Opis tematu:

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #1575 dnia: Lutego 13, 2014, 21:35:52 »
    ,
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:24:32 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Lalico

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • "Historię piszą zwycięzcy"
    « Odpowiedź #1576 dnia: Lutego 13, 2014, 22:15:44 »
    Ja uwielbiam słuchać muzyki klasycznej ,szczególnie Mozarta i Griega.Tutaj parę linków:http://www.youtube.com/watch?v=Zi8vJ_lMxQI , http://www.youtube.com/watch?v=oUL4qtQIEQY.

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #1577 dnia: Lutego 17, 2014, 21:20:11 »
    Dzięki chłopaki za podpowiedzi co do muzyki Can bardzo mi się spodobał i zanoszę się na dłuższe przeniesienie się na ten zespół.

Pozdrawiam,

Habrak
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1578 dnia: Lutego 17, 2014, 21:49:09 »
    /
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:26:38 wysłana przez Sefirot »

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1579 dnia: Maja 01, 2014, 10:09:20 »
    Zakochany od niedawna w muzyce Beatles'ów, czy macie dla mnie jakieś lekarstwo? ;)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1580 dnia: Maja 02, 2014, 00:14:32 »
    hmmmm nie, jesteś stracony :(
    ale może uda ci się powoli odejść od ładnych chłopców odkrywając inne kapele z tamtych czasów, może bardziej bluesowe albo folk i dalej już w lata 70?
    Tylko tak właściwie chwalisz się czy żalisz? :P lubisz bitlesów, to słuchaj... może też czerwone gitary, niebiesko-czarni?

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1581 dnia: Maja 02, 2014, 11:40:37 »
    To było raczej niedokładne stwierdzenie/zapytanie o to: Co tak naprawdę z ich płyt/albumów należy odkopywać i warto jest się z nimi zapoznać? :)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1582 dnia: Maja 02, 2014, 14:06:27 »
    no idea, nie siedzę w temacie :P ale wiem że są(jest?) na forum ludzie, którzy w takiej muzie trochę siedzą. Poza tym wiesz... to jest forum głównie o grach, w których banda gości się okłada, a nie guitar hero :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1583 dnia: Maja 03, 2014, 12:22:11 »
    Poleci ktoś jakąś dobrą muzykę styl dowolny, tylko nie strawie jakiś usypiających oper.

Polecam Coldplay ^^ Nie dlatego że to jakiś mój ulubiony zespół, ale ostatnio niesamowicie mi się wkręcili, po prostu;) No i zawsze jakaś odmiana od wszechobecnego na forach metalu i innych tego typu rzeczy ;))

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1584 dnia: Maja 06, 2014, 17:40:18 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:32:40 wysłana przez Sefirot »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #1585 dnia: Maja 06, 2014, 22:56:17 »
    Polecam Velvet Underground. Podobne do Beatelsów. Na Coldplay'a uważaj, to jest pop rock, nie? Myślę, że nie warto na to marnować czasu, jeśli już się słucha rocka...
    #zespółjestpopualrnyniesłuchamgowięcej... zenada

Offline abigail

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1586 dnia: Maja 07, 2014, 09:11:47 »
    Uwielbiam Metal i wszelkie odmiany rocka, po za pop-rockiem. Ostatnio zasłuchuje się tym kawałkiem:
    https://www.youtube.com/watch?v=94VqZfLOLYM

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1587 dnia: Maja 11, 2014, 23:50:40 »
    Polecam Velvet Underground. Podobne do Beatelsów. Na Coldplay'a uważaj, to jest pop rock, nie? Myślę, że nie warto na to marnować czasu, jeśli już się słucha rocka...

Kolega prosił o muzykę z dowolnego gatunku, więc nie wydaje mi się że Coldplay jest marnotrawieniem czasu. Nigdy nie rozumiałem tego poczucia wyższości ludzi słuchających "prawdziwego rocka i metalu" nad innymi zespołami czy gatunkami muzycznymi. Kiedyś spotkałem się z opinią że wraz z wiekiem to przechodzi, ale któż to wie. Cóż, ja obecnie nie trawię metalu czy mocniejszych gatunków rocka w żadnej postaci, totalnie nie rozumiem fascynacji tą muzyką, lubię wiele gatunków, od rocka (choć niektórzy określą to mianem rock popu), przez rap, pop aż po muzykę klasyczną i filmową, ale metal nigdy mi nie podchodził. Nie uważam zaś muzyki której słucham za lepszą czy gorszą od innych gatunków, to wszystko jest kwestią gustów i guścików. A wszystkim true kinder metalom polecam:

- cut - ten dział nie jest miejscem na memowe obrazki.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2014, 16:43:07 wysłana przez HUtH »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1588 dnia: Maja 12, 2014, 14:37:28 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:32:21 wysłana przez Sefirot »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1589 dnia: Maja 18, 2014, 01:18:34 »
    Nie napisałem, że słucham "prawdziwego" rocka. :) Wydaje mi się jednak, że to co słucham to, jeśli chodzi o rock, to czołówka.

Sam sobie zaprzeczasz. Czołówka pod względem czego? Wygrywania różnych dziwnych nieznośnych dla przeciętnego człowieka dźwięków na "mitycznych" gitarach? Muzyka, to wyobraź sobie rzecz tylko i wyłącznie gustu. Nie mam ochoty na jakieś wojny na temat wyższości mojej muzyki nad twoją, polecaj sobie co tam chcesz, ale ogarnij się z tą niczym nieuzasadnioną krytyką.

Na pop rock nie warto tracić czasu, bo zwyczajnie większość z zespołów tego gatunku jest nudna (są wyjątki: Peter Gabriel i pewnie więcej, nie zgłębiałem tego nigdy...).

Co do Petera Gabriela jestem skłonny się zgodzić, ale już reszta zdania to jakaś abstrakcja. Muzyka jest nudna? Zawsze lubiłem spokojne, stonowane kawałki, to znaczy że słucham nudnej muzyki? Fakt że nigdy przy tych kawałkach nie usnąłem jest jakimś większym osiągnięciem? Jeżeli serio twoje horyzonty muzyczne są tak ograniczone, to na twoim miejscu ograniczyłbym się do wypowiadania na temat zespołów których słuchasz, tak będzie lepiej dla wszystkich ;)

PS: Tak, część o nieznośnych dźwiękach jest przykładem niczym nieuzasadnionej krytyki i jest to celowe działanie ;)