Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Way to Expiation  (Przeczytany 145371 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Crusader - Way to Expiation
    « Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 08, 2011, 19:47:17 »
    Widzieliśmy, naprawdę nie ma czym się jarać. Wygląda mi to na leciutko przerobiony skrypt wieży oblężnicze ot zamienili model, dodali drewniane! animacje dla pchających go żołdaków (pal diabli ich jakość ale oni mają o dyspozycji studio MO-Cap o czym może pomarzyć większość modderów a nawet małych studiów tworzących gry). Oraz zmienili końcową akcje, zamiast opuszczać kładkę porusza się część taranu, naprawdę spektakularne. Tym bardziej że po tej akcji brama stoi tak jak stała :D

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 09, 2011, 13:48:25 »
    Rzeczywiście, ja też nie widzę w tym modzie nic oprócz grafiki. I rycerstwa zdyscyplinowanego bardziej, niż wojska z czasów napoleońskich i późniejszych o_O
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 09, 2011, 17:05:53 »
    Widzieliśmy, naprawdę nie ma czym się jarać. Wygląda mi to na leciutko przerobiony skrypt wieży oblężnicze ot zamienili model, dodali drewniane! animacje dla pchających go żołdaków (pal diabli ich jakość ale oni mają o dyspozycji studio MO-Cap o czym może pomarzyć większość modderów a nawet małych studiów tworzących gry). Oraz zmienili końcową akcje, zamiast opuszczać kładkę porusza się część taranu, naprawdę spektakularne. Tym bardziej że po tej akcji brama stoi tak jak stała :D

lol studio mo-cap? Ehm, skoro mają takie możliwości, to może niech zrobią taki deal jak te studio, które wydało WFAS, a nie robią darmowego moda.. no chyba, że zamierzają zrobić go płatnym... tak jak twórcy Darkest Hour na HoI2 dogadali się z Paradoxem... Na pewno coś by się sprzedało, bo gracze i tak kupili kolejne M&B, tym bardziej o takiej tematyce, Amerykańce tez by to łyknęli.

Rzeczywiście, ja też nie widzę w tym modzie nic oprócz grafiki. I rycerstwa zdyscyplinowanego bardziej, niż wojska z czasów napoleońskich i późniejszych o_O
    Taaaa, bo doświadczona armia krzyżowców to oczywiście był motłoch... wiem, że chodzi ci o to, że stoją trochę za równo, ale oblężenia nie były jakimiś luźnymi akcjami tylko w miarę zorganizowanymi operacjami. Zresztą oblężenia i szturmy na twierdze w epoce napoleońskiej wcale nie wyglądały tak ładnie jak ci się chyba zdaje.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 17:13:21 wysłana przez HUtH »

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Palahniukista
    « Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 09, 2011, 17:35:48 »
    lol studio mo-cap? Ehm, skoro mają takie możliwości, to może niech zrobią taki deal jak te studio, które wydało WFAS, a nie robią darmowego moda.. no chyba, że zamierzają zrobić go płatnym... tak jak twórcy Darkest Hour na HoI2 dogadali się z Paradoxem... Na pewno coś by się sprzedało, bo gracze i tak kupili kolejne M&B, tym bardziej o takiej tematyce, Amerykańce tez by to łyknęli.
    Taaaa, bo doświadczona armia krzyżowców to oczywiście był motłoch... wiem, że chodzi ci o to, że stoją trochę za równo, ale oblężenia nie były jakimiś luźnymi akcjami tylko w miarę zorganizowanymi operacjami. Zresztą oblężenia i szturmy na twierdze w epoce napoleońskiej wcale nie wyglądały tak ładnie jak ci się chyba zdaje.
    Nie trochę za równo. Przecież w tamtych czasach to sieczka była taka, że ho-ho! Co do oblężeń, jak sama nazwa wskazuje zamek jest oblegany, a tutaj widzimy szturm. Szturm, jak sam powiedziałeś bardziej zdyscyplinowany niż za Napoleona!
    szturmy na twierdze w epoce napoleońskiej wcale nie wyglądały tak ładnie
    I nie mówię tutaj tylko o oblężeniu i szturmie, ale i o zwykłej bitwie, a raczej dyscyplinie na polu walki. A armia krzyżowców doświadczona może była, w walce. Ale czy zdyscyplinowana? Szczerze wątpię.
    Btw. co ja piszę, takie formacje są fajne, mimo, że są już od dawna w modach, a to, że nie pasują, to już inna sprawa.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 17:43:25 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Offline huth

« Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:26:09 »
    Nie trochę za równo. Przecież w tamtych czasach to sieczka była taka, że ho-ho! Co do oblężeń, jak sama nazwa wskazuje zamek jest oblegany, a tutaj widzimy szturm. Szturm, jak sam powiedziałeś bardziej zdyscyplinowany niż za Napoleona! I nie mówię tutaj tylko o oblężeniu i szturmie, ale i o zwykłej bitwie, a raczej dyscyplinie na polu walki. A armia krzyżowców doświadczona może była, w walce. Ale czy zdyscyplinowana? Szczerze wątpię.
    Btw. co ja piszę, takie formacje są fajne, mimo, że są już od dawna w modach, a to, że nie pasują, to już inna sprawa.
    Lol, ja tak powiedziałem? Nie wiem gdzie, no ale dobra... napisałem, że to była mimo wszystko jako-tako zorganizowana operacja, bo ci krzyżowcy nie lecieli wszyscy na mury, ani nie stali każdy gdzie popadnie, bo mieli tyle rozumu i doświadczenia, żeby trzymać się w kupie, za zasłonami itp. itd. A jak jest wyrwa w murze, to czy to średniowiecze czy belle epoque, i tak jest zamęt.
    Ale fakt, stoją za równo, powinno to wyglądać bardziej jak zbita grupa.
    Co do dyscypliny - w ogóle ciężko jest porównywać całkiem inne sposoby walki, ale imho jak trzeba było trzymać linię, to trzymali, a jak coś szło nie tak, to uciekali czy to krzyżowcy, czy piechota liniowa. Tylko w późniejszych czasach wszystko było coraz bardziej rozwinięte i skomplikowane, od koszar i akademii wojskowych, przez jednolite umundurowanie, do szyków i manewrów itd. Fakt, że wojsko Napoleona było o wiele lepiej zorganizowane, a do tego trzeba wyszlifować dyscyplinę. W średniowieczu byli na tyle zdyscyplinowani, na ile pozwalał styl prowadzenia walk, a ponieważ polegał na czołowej rozpierdusze, to wystarczyło, żeby potrafili się wcześniej do tej rozpierduchy przysposobić. Ci zaprawieni w bojach mieli lepiej wojaczkę obcykaną, to i w samej bitwie byli bardziej zdyscyplinowani i nie robili głupot. Pójście na bagnety także nie było super zorganizowane, ale nie różniło się szczególnie od walk piechoty szwajcarskiej kilka wieków wcześniej.
    Ale starcie krzyżowców z Napoleonem i tak skończyłoby się jak bitwa pod piramidami, czworoboki ftw :P

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Palahniukista
    « Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 11, 2011, 20:11:32 »
    Przecież zacytowałem gdzie :P Cytuję jeszcze raz:
    szturmy na twierdze w epoce napoleońskiej wcale nie wyglądały tak ładnie
    a tutaj wyglądają tak ładnie.  Dobra, chyba doszliśmy do porozumienia, czyli: wojna to wojna i koniec :)
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 19, 2011, 21:17:11 »
    Autorzy ukazali nowe zdjęcia z gry:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Oraz nowe logo:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 19, 2011, 21:21:25 »
    Mod wygląda na najbardziej profesjonalny z tych jakie w ogóle widziałem. Ale czy im naprawdę nigdy nie znudzi się dawanie screenów z siega? Wieżę oblężniczą i taran widzieliśmy kilka miesięcy temu, a ekwipunek żołnierzy też się jakoś nie zmienił. W ogóle wygląda mi to na jeden i ten sam siege.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 19, 2011, 22:14:45 »
    Mod wygląda na najbardziej profesjonalny z tych jakie w ogóle widziałem. Ale czy im naprawdę nigdy nie znudzi się dawanie screenów z siega? Wieżę oblężniczą i taran widzieliśmy kilka miesięcy temu, a ekwipunek żołnierzy też się jakoś nie zmienił. W ogóle wygląda mi to na jeden i ten sam siege.

Dali nawet te same screeny...ładnie wygląda, ale jak na razie nie można więcej o tym modzie powiedzieć jak tylko, że zapowiada się ładnie...

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:02:29 »
    Tak, wszystko takie piękne bla,bla, ale przez pokazywanie wciąż screenów z siega (ba, mi to wygląda na ten sam, tylko autorzy dodają je w różnych odstępach czasowych...) mam wrażenie, że w modzie nie będzie nic oprócz ładnych tekstur i modeli. Niby są jakieś plany, ale czemu z nich nie było screenów?

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:53:01 »
    Kilka ładnych zdjęć, kilka się powtarza, kilka jest nowych ale z tym samym ekwipunkiem.... Ogólnie miło się ogląda ale nic nowego (to jest oblężenie innego miasta czy mi się wydaję???)
    Ja sam liczyłem na zdjęcia jakichś koczowników, bandytów, bitew morskich (zrobili przecierz model statku) itd.

Offline huth

« Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 28, 2011, 00:02:50 »
    Ale faktem jest, że graficznie(technologicznie i designersko) ten mod "urywa dupę".

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #267 dnia: Września 11, 2011, 17:04:48 »
    Właśnie - graficznie szkoła wyższa.Fajne są te nowe zdjęcia z gry,oraz grupowanie oddziałów jak to było z piechtą .

PROBLEM?

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #268 dnia: Września 11, 2011, 18:45:17 »
    Taa, wszystko fajne, ładna grafika i mam nadzieję, że grywalność będzie dobra, i fajnie by było popykać w takim modzie w multi :)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Sir Luiz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #269 dnia: Września 11, 2011, 20:25:52 »
    Mod zapowiada się ciekawie i niecierpliwie na niego czekam.